Ads

G. A. Aiken - Dragon Kin könyvsorozata

Gondoltam, ha már benne vagyok írok G. A. Aiken - Dragon Kin könyvsorozatáról, hogy milyen is.
Először is sárkányos, nagyon sárkányos ahogyan a címe mutatja... Rögtön egy egész családot kapunk az írónőtől, akik között vannak komolyabbak, kevésbé komolyak és egyenesen komolytalanok. Mindegyik sárkány alakváltó, képesek emberi alakot felvenni. Mind más és más személyiséggel bír. Van aki gyűlöli emberi alakját, van aki szereti emberi alakját. Helyesebben, ahogyan a nők kényeztetik... :D
Ráadásul ne egy gyermekmese aranyos sárkányait képzeljük el. Nem azok lesznek. Hiába kedvesek, egy sereget - gyomorontással is, de - felfalnak.
Másodszor felnőtt kategóriás, 18-as karikás a történet. :D Azaz szexuális tartalommal bír és e mellett fantasy is.
Amúgy meg összetett hosszú könyvek. - Nem vicc. Vastag könyvek, 4-500 oldal fele vannak. Ennél ajánlom a sorban olvasást, mert összefügg az alaptörténet.
A helyszín egy elképzelt világ, ahol különböző lények laknak. Kissé nomádikus a helyzet. Sárkányok, varázslók, istenek, kőpaloták, barlangok, lovak, szőrtakarók, zsákok, szalma, rongyok, középkori hangulattal.

Dragon Actually



Író: G. A. Aiken
Kiadó: Zebra
Kiadás éve: 2008
Besorolás: felnőtt
Kategória: romantikus, sárkány, alakváltó, mágia, fantasy
Könyv nyelve: Angol
Oldalszám: 336

Molyon az értékelésem



Ez az első kötet. Itt Annwy és Fearghus története kezdődik. Véres Annwyl bosszúhadjáratot indít testvére, Lorcan ellen, hogy leszedje a trónról és megbosszulja szülei és sok ártatlan halálát. A csatamezőn majdnem elvérzik, de Pusztító Fearghus megmenti, mivel a lány nem ijed meg látványától, hanem hősiesen harcolna még halálán is ellene, vagy csak ölje meg gyorsan, hogy ne szenvedjen.
Annwyl végül megszereti a sárkányt, ámde harcos lovag barátját gyűlöli. Elsősorban, mert őt is szereti és nem akarja megbántani a sárkányt. Közben a sárkány testvérei is megérkeznek, majd az apuci is ami öreg hiba... Hiszen tőle tudja meg, hogy Fearghus és a titokzatos lovag egy és ugyan az.
Végül kibékülnek, de a testvére elleni harcot folytatni kell. A hadsereget kiképzik, a sárkányok is hajlandóak melléjük állni. Persze előtte a furcsa szokásokkal bíró sárkánykirálynőt is meg kell győznie, hogy a fiát szereti és nem fogja megcsalni, csak engedje már el.
A testvérét legyőzik, de a háborúnak nincs vége... Gyűlnek a keselyúk a hulla fölött. Így gyűlnek az ellenségek is akik meg akarják ölni Annwylt.

Ez a könyv közel fele. Ez 10-es skálán 10/8-ra értékelném.

A könyv műsodik felében visszaugrunk. Az a sárkánypapa Bercelak és sárkánymama alias sárkánykirálynő Rhiannon története a sárkányháborúk előtt, hogyan öli meg anyját Rhiannon és veszi át az uralmat és szereti meg a nagy és beképzelt és semmirekelő, alja népe, alacsonyrangú Bercelakot aki kikötözte rendszeresen, hogy ne szökjön el, majd ez hobbijukká válik évszázadokon át...

Pontozás:
Izgalom: 4/5
Történet: 5/5
Humor: 4/5
A fantasy vonal: 5/5
Sárkányok: 5/5
Összesen: 5/5




About a Dragon




Író: G. A. Aiken
Kiadó: Zebra
Kiadás éve: 2008
Besorolás: felnőtt
Kategória: romantikus, sárkány, alakváltó, mágia, fantasy
Könyv nyelve: Angol
Oldalszám: 360

Molyon az értékelésem 


Ez Taliah a varázslónő és Briec története. Taliah nem vált személyes nagy kedvencemmé, mint női főszereplő. Ezt egy kicsit lassabban olvastam ezért. A könyv első felét eléggé nyögvenyelősnek találtam. Lassan indul be a történet maga. 
Egy barlangban játszódik a könyv első fele. Itt találnak Gwenvael barlangjában menedéket a vihar elől. Így találkoznak Gwenvael és Ébhair-el is. A vihar az istenek miatt van. Mivel ők is harcban állnak. Taliah istennője meg akarja őt ölni, mivel az akasztás közben megmentette Briec, így az istennő fortyog magában és embereket küld Taliah kivégzésére. Egyetlen hátráltató tényező a sárkány. Valahogyan ki kell csalni a sárkány karmai közül. Mi lenne hát jobb, mint a születésekor erőszakosan elvett lányával fenyegetőzni, Izzyvel?
Ez volt a könyv első fele, amire 10-es skálán 10/5-öt adnék.
Itt kezdődik a könyv második fele ami felpörög már és az események is gyorsabbak, izgalmasabbak.
Belefut két különös nőbe akiről kiderül Annwyl és Briec húga, Morfyd az valójában. Segítenek megmenteni a hiperaktív és nagyszájú lányát Izzyt. Aki olyan mint egy felhúzott ugatós kutya. Tényleg... Alig lehet lelőni és mindenkinek az idegein táncol, de amúgy aranyos. Na, őt szerettem. Ébheir haját fonja be néha, meg miközben menekül tőle a sárkány formájában a farkát szorítva rohan utána... Nem tudja levakarni magáról a lányt. Itt már éreztem, hogy nekik is könyvük lesz. Jól éreztem, most jelenik meg szeptemberben... :) Állítólag nem vidám történet.
Az istennő ellen indulnak harcba meg néhány másik csoport is megtámadja őket. 
Kiderül az isteneknek, helyesebben egynek más terve van velük. Szóval "megáldja" vagy inkább "megcsapja" Annwylt, így lesz terhes ikrekkel, akiket mindenki el akar pusztítani. Ha megszületnek isten gyilkosok lesznek, hiszen a két legfélelmetesebb, gyilkosabb harcos vére fog bennük folyni a sárkánykirályi ágon. 
van sárkánypolitika, romantika, harc, vér, még több vér, meg sárkányok. Néha emberek is. :D Meg sárkányok akik embereket esznek. Nem, ezek a könyvben nem vegetáriánusok... Néha egy tehén, néha egy ellenség is lecsúszik mellé.

Pontozás:
Izgalom: 3/5
Történet: 3/5
Humor: 4/5
A fantasy történet: 4/5
Sárkányok: 5/5
Összesen: 4/5



What a Dragon Should Know




Író: G. A. Aiken
Kiadó: Zebra
Kiadás éve: 2009
Besorolás: felnőtt
Kategória: romantikus, sárkány, alakváltó, mágia, fantasy
Könyv nyelve: Angol
Oldalszám: 460

Molyon az értékelésem 


Eddig a sorozatban a kedvenc darabom. Erről hosszasan tudok mesélni és írni. A könyv hosszú, sok könyvnek két kötete ér fel ezzel. tartalmilag is. Észrevehető, hogy G. A. Aiken könyvei összetettek. Mire értem? Minden könyve két részre osztható. Az első fele a két főszereplő közötti kapcsolat kialakulása, a másodikban már mindenki szerepel. Itt sincs másként.
Az egyik nagy kedvencem és a kötetek egyik nagy humorgyára az Gwenvael. Semmit nem vesz komolyan, testvérei nem is veszik igazán komolyan, sőt agyatlannak becézik. Pedig van neki agya, valahol mélyen. Így találkozik össze az egyik legnagyobb kedvenccé vált női karakterrel, Dagmarral. Aki noha okos, jól leplezi, hogy sok közös vonása van Gwenvaellel. Például perverzek mind a ketten. :D
Olvastam értékelésben, hogy volt aki nem ért egyet az ő kapcsolatukkal, mert Dagmar annyira okos és jó karakter, hogy nem ér fel Gwenvaellel és ezért nem illenek össze. Szerintem nem. Szerintem zsák a foltja. Mert Gwenvael hiába fektet meg minden mozgó lényt, legbelül érez és ez sokszor átjött. Az érzései és gondolatai alapján.

Tetszenek az isten szemléletek. Az a szemlélet, mi szerint mindenki másban hisz, de létező, néha emberek között járó személyek. egyszóval tipikus henoteista vallásábrázolás. 

Annwyl megszüli az ikreket. Imádom már most őket. :D Olyanok mint az emberbőrbe bújt sárkányok. Ráadásul már most a fegyverekért indultak. Az egyik folyó fele vette az irányt, a másik a legnagyobb kardok felé... Nagypapa, alias Bercelak nem mondja ki, de végül kedveli Annwylt. Gyűlölte, próbálta gyűlölni, de igazából egyenrangú harcosnak véli. Ezt a végén szavak nélkül is kifejtik egymás között.
Taliah. Taliah az a karakter akit gyűlöltem az elejétől fogva. Akit szívem szerint felképelnék, felgyújtanék. Briec miért kellett egy ekkora hisztérikát választani??? A végén amikor kiderült ő terhes, azt hittem eldobom magam. Még hisztisebb lesz... Neee...
Pontozás:
Izgalom: 4/5
Történet: 5/5
Humor: 5/5
Összesen: 5/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése