Ads

Jennifer L. Armentrout - Obsession

Armentrout írásaiban eddig nem igazán csalódtam. Volt 1-2 gyengébb, de összességében minden könyvéről azt tudtam mondani, hogy megint be Armentroutozódtam és az ő kis világában akarok lenni... Most is így történt.
Obsessionról itt már volt egy szösszenet. Helyesebben részt vettem a hivatalos borító bemutatásban és megjelentetésben. - Reklámjában. :D Ez a korábbi reklám ITT található.

Jennifer L. Armentrout

Obsession

Kiadó: Entangled
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, földönkívülis
Kiadás éve: 2013
Könyv nyelve: angol
Olvasott nyelv: angol
Oldalszám: 370 (e-book)


Már most látom egyik feltételezésem igaz lesz... :) Huntert még más kötetben látni fogjuk.
Obsession először is nem ifjúsági kategóriába esik, mint a Luxen - Lux történet, hanem erősen felnőttbe, többnyire erotikus jellege miatt. Ezért akinek ezzel problémája lenne, annak javaslom, hogy hagyja ezt ki. Elég konkrét jelenetek vannak benne.

Történet szempontjából nem igaz, hogy a sorozathoz nem kapcsolódik. Ha olvastad Opal kötetet, akkor utána ez egy fontos rész lehet. Ugyanis megjelenik pár lap erejéig - név nélkül egyértelműek - Daemon, valamint az Opal végének folytatása ez már. Mint tudjuk augusztus fele jön következő negyedik kötet Lux történethez, aminek címe "Origin". Fontos lesz, mert Serena olyan eseménynek előmeneteléről hall ami vissza vezet az Origin-hez. Mi az, nem tudjuk, de a DoD szándéka letisztázódik. Sosem voltak jófiúk. Eddig is sejtettük, de a mozgatóerőről mögötte most lehullik lepel. Ez a mozgatóerő pedig nem is alaptalan. Hibrideket miért akarnak, azt hiszem világossá válik számunkra. Luxenek keze is hosszú, politikába nyúlik, szándékaik pedig csöppet sem barátiak.
Serena barátnője, Mel egy beszélgetés fültanúja lesz aktuális ágybajnok pajtásánál. Itt jön rá, hogy földönkívüli és mit akarnak tenni. Elmeséli Serenának, de teljes történetet már nem tudja. Mire segíteni tudna Serena, szeme láttára koncolják föl barátnőjét. Ebben a sokkos állapotban elmenekül. A DoD - aki nem tudná, ők a földönkívülieket védő titkosszolgálat - megkéri Huntert a nekik dolgozó Arumot, hogy védelmezze a lányt amíg el nem döntik mi legyen vele, esetleg meg nem ered nyelve arról amit hallott.

Nehéz önálló kötetnek tekintenem, amikor az egész Lux sorozatot olvastam és látom hány szálon futnak össze. Ennek ellenére meg van minden benne magyarázva, ezért úgy vélem ha valaki nem olvasta Luxot is érteni fogja. A Luxenek itt nagyon negatív fényben vannak feltüntetve. Azonban lesz aki mégsem akkora idióta, mint többi. Ha Lux sorozattal kezdtünk pedig eddig Arum volt a rosszfiú, akiről kiderül, közöttük is vannak ártatlanok. Amire pont Daemon világít rá itt. Mindenhol vannak ártatlan áldozatok mondattal...
Történetileg arra koncentrál amit hallott Serena. Viszont ez elég súlyos kihatást tesz egész Lux sorozatra is. Ezért én például ha szereted a sorozatot mindenképpen ajánlom ezt a kötetet. Ha most olvastad először, akkor velünk várhatod mi lesz ennek következménye.

Szereplők. Serena sokkos állapota miatt érthetően elején bután viselkedik, teljesen logikátlanul. Történet előrehaladtával egyre jobban fogadja az újdonságokat. Kezd megbékélni immár megpecsételt sorsával. Váltott szereplők nézetei miatt sokszor ő fejébe is belelátunk. Általában humoros mederbe tereli vitáikat.
Huntert is kedveltem. Amikor esetleg Serena gyenge és mondjuk túl sok neki egy napra adagja, akkor Hunter szemszögét kapjuk. Legtöbb harcnál is ő oldaláról olvashatjuk aktuális történéseket. Ez mindig hoz egy kis izgalmat.
Kötet folyamán kapunk mindent szerintem ami kell egy jó kötethez. Van benne üldözés, hentelés (tényleg az, szerintem két tucat Luxent nyír ki ebben a kötetben), cselekményszál, bonyodalom, rendőrség... :)
Ha szereted ezeket, nincs bajod egy kis földönkívüli szerelemmel sem - itt ne a zöld slimera gondolj, de fekete massza stimm (Füsti szex nincs, nyugi... xD) - akkor ajánlom bátran neked ezt a könyvet.

Pozitív: Tényleg jó történet - akció dús, humoros, romantikus. Minden van benne mint a vegyes zöldséges dobozban.
Negatív: Serena néha túlzásba vitte a dolgokat, de ezen kívül rendben volt.
Kinek ajánlom: Nem riad vissza egy bérgyilkostól - aki ráadásul még földönkívüli is. Valamint Lux rajongóknak is erősen ajánlom.

Pontozás:
Történet: 4/5
Leírás: 5/5
Karakterek: 
    Serena: 4/5
    Hunter: 5/5
Humor: 5/5 
Összesen: 5/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése