Ads

Darynda Jones - Második sírhant

Az Athenaenum kiadó jóvoltából jelent meg itthon Darynda Jones nagy sikereknek örvendő Charley Davidson sorozata, melynek címszereplője nem fél a haláltól. Az Első sírhant valamint a Második sírhant már kapható a boltokban  és immár előrendelhető a sorozat harmadik kötete is, Harmadik sírhant címmel. Amíg Charley legújabb sztorijára várunk, egy héten át kalandozhattok velünk az előző két kötet világában. A sok izgalmas nyomozás mellett, ha velünk együtt nyomozol, tiéd lehet a könyv egyik példánya.


Darynda Jones


Második sírhant


(Charlie Davidson 2.)
Kiadó: Athenaenum
Műfaj: felnőtt
Kategória: romantikus, paranormális
Megjelenés ideje: 2014
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Varga Krisztina
Oldalszám: 448
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789632933108
Pont: 4/5
  Magándetektív, bárpultos... és jól áll neki a halál.


Charley Davidson, a halál szexi angyala visszatér, hogy újabb fergeteges kalandjaival és sziporkázó poénjaival mindenkit levegyen a lábáról! Vajon sikerül megfejtenie a titokzatos körülmények között eltűnt Mimi rejtélyét? Beteljesedik forró szerelme a Sátán szívdöglesztő fiával? Na és mi történik a mennyország kapuját ostromló démonokkal? A tavalyi év legszellemesebb paranormális románcának második részét a humor és az érzékiség szerelmesei egyaránt imádni fogják!

"Sziporkázóan humoros és forró" (Kresley Cole)



Szerintem

A napokban olvashattátok már az első kötetről alkotott ajánlómat, sőt, ahogy sokan tudjátok, hamarosan a harmadik kötet megjelenik. Ez a kötet is érdekes volt, Darynda stílusa hozta a saját színvonalát, szerintem az előző kötettől kicsivel jobb volt.

Előző kötet végéhez képest csupán egy hét telik el, amikor Charley barátnője, Cookie beront a lányhoz azzal a problémával, hogy barátnője, Mimi eltűnt. A nyomozás során Cookie besegít Charleynak, azonban Mimi felkeresésével Charley egy lavinát indít el és a baj csőstül jön.

Első sírhanthoz képest a poénok és humoros riposztok sokkal jobban tetszettek, amit nem tudok, ez valójában abból adódik, hogy megszoktam a stílust, esetleg az írónő kezd erősebb poénokat írni. Kicsit jobban megismerjük Charley karakterét, családjáról valamivel több információt kapunk, jobban belelátunk nevelőanyjával kialakult szöges ellentétnek és testvére szerepét az egész családon belül.
Charley sokat fejlődött a másik jönyvhöz képest, karakterileg egészen biztos. A Második sírhant folyamán átmegy egy kisebb változáson, olyan tulajdonságát, képességét ismeri fel, ami számára teljesen új és mind ez idáig ismeretlen volt. Persze mondhatjuk azt, ez apróság, de szerintem ezzel is jól látszik a karaktere valódi személyisége, habár megkockáztatom valódi milyensége még korán sem jelent meg. Micsoda pontosan, nem derül ki, persze mindenki elkezd magában teóriákat gyártani, de később szerintem erre még nagy hangsúly fog kerülni és ezért kerüli az írónő a felmerülő kérdéseket.

Reyes karakteréről eddig alig tudtunk meg valamit, azon kívül, mennyire szexi. Erre természetesen nem lehet sorozatot építeni hosszú távon. Szerencsére itt többet megmutat természetéből és kezd kialakulni egy eléggé kedvező kép róla. A testével kapcsolatban előző kötetben voltak kavarodások, kiderült néhány nem túl kedves tény, miért rejtegeti valódi kilétét. Most is hasonló lesz a szituáció, azonban a testével kapcsolatban újabb információ morzsákat tudunk meg, ahogyan arról, miért van szüksége rá.

Összességében jobban tetszett ez a kötet, mint az első. Történetben még mindig a nyomozás vezeti a fő szálat, másodlagos a karakterek története. Úgy látom a karakterek teljes személyiségének kifejtése későbbre lesz hagyva, néha olyan érzést kelt bennem, mintha most állna össze az írónőben merre szeretne haladni.
Továbbra is bizonyos helyzetekben, jeleneteknél érzem ezt a kissé lassú bevezető jellegű leírást, talán pont a karakterek hanyagolása miatt. Másfelől sokkal izgalmasabb volt számomra ez a kötet, pont amiatt, mert a nyomozáson kívül Reyesről több dolgot megtudhatunk. Kíváncsian várom a folytatást, mi történik Charleyékkal.
Charley és Reyes közötti kémia kezd kialakulni. Nem érzem túl erősnek még a viszonyt közöttük, de minden lappal egyre erősebbé válik.

Ha azt kérdezitek ajánlom-e a kötetet, akkor egyértelműen az a válaszom, ha tetszett az előző, akkor mindenképpen ajánlom. Továbbra sem függővéges és ha szeretnéd, szerintem külön is olvasmányos.

Borítók

Amerikai
Angol

Spanyol
Olasz

Holland
Német


Nyereményjáték

Charley képessége a halottak szellemeinek észlelésén alapul, és a sorozatban nagy szerepet kap a Nagy Kaszás is. Nektek a mostani játékban a feladatotok a különböző vallások és hiedelemvilághoz tartozó halálos végzet, halálistenek, esetleg halál démonok beazonosítása. Minden állomáson találtok egy kis utalást az adott “halálról” és ha van róla jellegzetes ábrázolás, akkor azt is megtaláljátok.

(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)



Mai halállal kapcsolatos lényünk hinduizmusban megfelel az európai kaszásnak, aki az emberek életét elveszi, míg a buddhista kozmológiában a halál démonaként szerepel.
Próbálja megkísérteni az élőket, hogy a halálukat kívánják.
Neve szó szerint pusztulást jelent.



Állomások
07.23 Függővég ~ sorozat értékelés, 5+1 ok, amiért ajánljuk
07.24 CBooks
07.25 Insane Life ~ borítók 1.
07.26 Könyvszeretet - Első sírhant
07.27 Könyvszeretet - Második sírhant
07.28 Függővég - Interjú Angyallal
07.29 Insane Life ~ borítók 2.
07.30 CBooks

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése