Ads

Jessica Wilder: Falling into You - Zuhanok beléd

Hazánkban a könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelent meg a nagysikerű Falling into you - Zuhanok beléd című new adult könyv.
Történet a szerelemről, elvesztésről és újrakezdésről, támaszról és emberek közötti kapcsolatokról.
Nyolc blogger, nyolc állomáson mesél a könyvről és ha velünk játszol, tiéd lehet az egyik példány!

 

Jessica Wilder


Falling into You - Zuhanok beléd


(Zuhanok Beléd 1)
Kiadó: Könyvmolyképző
Kategóriák: NA, romantikus, realista
Megjelenés ideje: 2015
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Kovács Anna
Oldalszám: 336
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Kyle volt az első igaz szerelmem, az első minden értelemben. Aztán egy viharos augusztusi éjjelen ő meghalt, és vele halt az is, aki akkor voltam. Colton nem arra tanított meg, hogy hogyan éljek. Nem gyógyította meg a fájdalmam. Nem hozta rendbe. Arra tanított, hogyan viseljem el. Hogy hogyan éljem meg. És végül hogyan engedjem el.
Nell Hawthorne szerelmes Kyle Calloway-be, aki a legjobb barátja, amióta csak az eszét tudja. Ifjú szerelmük elpusztíthatatlan, az élet csupa ígéret számukra. Aztán egy éjszaka Kyle meghal egy tragikus balesetben, Nell pedig egy életre megváltozik.
A temetésen ismeri meg Kyle bátyját, Coltont. Mindketten küszködve próbálnak továbblépni az életükben, amennyire tőlük telik. Évekkel később újra találkoznak New Yorkban, és Colton rájön, hogy Nell valójában sosem tette túl magát Kyle halálán. Úgy tűnik, a lány mélyen gyökerező fájdalmat, súlyos bűntudatot és önvádat hordoz magában. Colton tudja, hogy nem volna szabad beleavatkoznia, de nem bír magával. Egyiküknek sem könnyű megbízni a másikban, és mindkettejüknek megvannak a maguk démonai. Együtt megtanulják, mi a fájdalom célja, mit jelent a gyógyulás, és hogy mennyire fontos a megbocsátás.

A Zuhanok beléd régebb óta a kedvesebb könyveim között van, először angolul olvastam és most pedig magyarul, méghozzá amiatt, amit ez a könyv nyújtani tud. Hiába szomorúbb a történet, mégis az öröm reménye ott lebeg. 
Egész könyv egy érzelmi és lelki egyveleg, olyan romantikus történet, amiben hiába él át egy megrázó eseményt a főhősnő, megtanulja hogyan tud kijutni belőle. 
Néha elengedni jobb, mint megtartani valamit.

Nell elveszíti "élete" szerelmét, Kyle-t, ez a tragédia teljesen összetöri a lányt. Mindennapjait magányban, depresszióban tengeti, szinte senki nem veszi észre mekkora segítségre lenne szüksége. Barátai, az a néhány, hiába próbálja kagylóházából kihúzni, nem képes a múlttól elszakadni. Lelkileg erősen kötődött Kyle-hoz, úgy érzi nincs értelme már életének, nincsenek benne vidám pillanatok, elveszítette mindenét. 
Nell évekig magába zárkózik és ekkor fut bele Coltonba, Kyle testvérébe, aki szereti a lányt.
Néha kicsit már túlzásnak éreztem, szerintem picit sokkal tovább gyászolt és ha még így is lenne, már lehettek volna megoldásai. Makacs Nell, talán a múltjába sokkal jobban kapaszkodik, helyesebben ragaszkodik hozzá, mint kellene. Nem mondom egyből csodát vártam, viszont a mély gyász egy idő után ha nem is rózsásra, enyhül, itt azt érzem ő nem is akarja az enyhülést, inkább jó neki így, ebben az állapotban.

A történet apránként felvezeti az előzményeket, hogyan bontakozott ki a két fiatal, Nell és Kyle szerelme, miként lett első a fiú és a lányt hogyan érintette meg. Az olvasó is belelát az eseményekbe, az írónő nem megy bele túlzottan a részletekbe. Nell a múltjára emlékezve meséli el milyen volt és hogyan érkezett oda, ahol most van. Nem éreztem kevésnek esetleg soknak a felvezetést, hiszen a könyv megértéséhez, ismeretére szükség volt erre, szükség volt megismerni Nellben lefolyó bánatot, szeretet és azt a vihart ami kialakul.

Colton alapvetően kedves srác, nagyon megszereti Nellt és vigaszt szeretne nyújtani a lánynak, apró lépésekkel közelít felé, segíti kihozni abból a bezárkózott állapotból, amibe belekerült. Tiszteltem érte, nem volt egyszerű eset oldani Nell szomorúságán, végül eléri, hogy a lány megszeresse, de nem úgy, hogy miatta felejtse el Kyle-t, hanem mind a kettőjüknek van hely a szívében.
A fiúnak bőven akadnak dolgai, ráadásul piercinges, tetkós srác, nem éppen azaz angyalfiú, aki Nell életében volt. A két testvér eléggé ellentétesen állt az élet bizonyos oldalaihoz. 
Próbál segíteni a lánynak, azonban sokáig ellenáll, amit említettem, makacssága miatt ismét feljön a múlthoz való erős kötődés. Néha már nekem is sok volt, ám Colton kitartó maradt és hiába Nell sokszor inkább ellenséges hozzáállása, tovább ostromolta, amíg meg nem tört pajzsán a rés.

Egész történet előre látható merre visz, itt a legnagyobb szerepet a két főhős közötti bizalom és szeretet kialakulása kapja. Nem egyszerű eset, hiszen mindenki szenvedett már, valamit átélt és elveszített, itt ráadásul ugyanazt a személyt. Megtörtek, csak mindenki másképpen dolgozza fel a tragédiát. Nell nehezebben nyílik meg, míg Colton testévét hiányolja és látta annak boldogságát. Sosem lesz ugyanaz, mint Kyle volt és ezt Nell tudja. A könyv inkább a nehézségek áthidalására összpontosít, ebből pedig egy nagyon szép szerelmi történet alakul ki, sokszor megható részekkel.

Nem vagyok a szomorú történetek nagy rajongója, a Zuhanok beléd esetében nem éreztem azt a kétségbeesést, hiába Nell mélypontja, érzem azt, hogy merre megyünk, lesz még jobb is. Lelkileg ettől függetlenül komolyan megérintett a könyv. 
Aki érzelmesebb, vágyik a kissé melankolikus sztorikra, nyugodt szívvel ajánlom, mert van benne érzelgős rész, vidám és szomorú. 
Ha valakit ért hasonló eset, képes adni egy kis pluszt. Sajnos ismerek néhány embert, akivel megtörtént már, átéli milyen elveszíteni valakit akit igazán szeret, akár első szerelmet, ami egy életre ki tud hatni. Ők amikor mesélték akár több tíz évnyi távlatból, hiába házasok, ott maradt bennük az emlék, emiatt a könyv kicsit közelebb állt hozzám. Picit beleláthattam a bánatba, bár ezt mindenki másképpen dolgozza fel.

Ajánlani tudom a könyvet olyanoknak, akik valamin átestek és szükségük van egy kis támaszra, erősítésre. Azoknak is, akik szereti a keserűen kedves történeteket. Vannak hibák a könyvben, de ha valaki inkább szívének-lelkének akar kedveskedni, próbálja meg. 

A sorozatról

Spoileres, ha nem szeretnél tudni róla, ne olvass tovább. :)

Négy kötetes sorozat, amik kicsit eltérnek az első főszereplőitől, de egy szálban összefutnak. A második kötet, ami Fallint Into Us címet viseli, szintén részben Nellről szól és a tragédiáról, de felbukkan múltjából Jason, aki szerelmes volt belé, valamint Nell barátnője Becca is színre kerül, aki pedig Jasonbe volt szerelmes. Az ő életüket is tragédia árnyékolja be, kiderül miként sodródtak el egymástól, azonban most ismét mindenki találkozik. 
A második kötet is igazán érzelmes, csakúgy, mint az első, bár a tragédiánál ők is ott voltak, más problémák is akadtak, ez teszi varázslatosabbá Jason és Becca szerelmét.
Harmadik kötet, Falling Under, sokkal tovább viszi a történetet, eltelt jó néhány év a főhős nem más, mint Colton és Nell főiskolás lánya, Kylie, akinek a rosszfiúk jönnek be. Nem is értem miért. :)
Utolsó eddig megjelent kötet, Falling Away megint egy másik főszerelőt mutat be. A harmadik kötetben Kylie régi barátja, Ben, aki szerelmes volt a lányba próbál új életet kezdeni és hamarosan belefut valakiben, aki segíthet összetört szívét ismét megragasztani. Ez utóbbi a rajongók nagy kérésére lett megírva, eredetileg nem volt betervezve, a lányok viszont imádták Bent. :)


Nyereményjáték
Ezúttal könnyű feladatotok lesz!
Egy közös van bennünk, szeretjük a romantikus könyveket. Mostani játékban különböző new adult könyvekből olvashattok idézeteket és ez alapján kell kitalálnotok, melyik könyvből van.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Blogon az idézet:
– Éppen mosogattam, amikor az az alattomos szemét mögém lopakodott, és átkarolta a derekam. Aztán megcsókolt. Itt – mutattam dühösen a nyakamra. – Nem lehetne feljelenteni valahogy?
– Miért, mert szereti önt? – nevette el magát dr. Pritchard.
Hátrahőköltem, és undorodva ráztam a fejem.
– Dr. Pritchard – kérdeztem halkan –, mégis kinek a pártján áll?

a Rafflecopter giveaway

Blogturné állomásai:

Január 2 - Angelika blogja
Január 6 - Insane Life
Január 8 - CBooks
Január 10 - Kristina blogja
Január 12 - Kelly Lupi olvas
Január 14 - Media Addict
Január 16 - Dreamworld

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése