Ads

Madeline Hunter: A szélhámos szerető



Madeline Hunter


A szélhámos szerető


(Fairbourne-kvartett 3.)
Kiadó: General Press
Besorolás/műfaj: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2018.
Fordította: Bánki Vera
Oldalszám: 312
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Gavin ​Norwood, Kendale vikomtja, az egykori bátor katona nem hagyta volna ott a sereget, ha egy szörnyű családi tragédia nem kényszeríti erre. A megannyi csatát megjárt férfi mindenkinél jobban tudja: egyetlen franciában sem szabad megbízni. Egy francia asszonyban pedig különösképp nem. Társaival együtt fel is állít egy megfigyelőkből álló hálózatot, hogy leleplezze a hazája ellen ármánykodó kémeket. Így kerül a látószögébe a törékeny és titokzatos Marielle Lyon, aki Franciaországból Angliába menekült, és egy kivégzett gróf unokahúgaként mutatkozott be. Ezzel óhatatlanul felhívta magára a figyelmet, sőt szárnyra kelt a pletyka, miszerint a franciáknak kémkedik. A valódi szándékait azonban csak igen kevesen ismerik… A bosszúvágytól égő lord mindenre hajlandó, hogy célt érjen – még arra is, hogy a csábítás játékát űzze az asszonnyal. De vajon végül ki fog elcsábítani kit? A szépséges és ravasz Marielle a lordot, vagy a sármos, délceg vikomt az asszonyt? 
A Fairbourne-kvartett harmadik részében Madeline Hunter az ármánykodás, a szenvedély és a szerelem kanyargós útjain vezeti végig a szereplőit, akik az igazság és önnön boldogságuk keresése közben kénytelenek lesznek ráébredni: sokszor nem minden az, aminek látszik.

Szeretem Madeline Hunter könyveit és szerintem majdnem mindent olvastam tőle, így ez a kötet sem volt kivétel. Másodszor olvasva is ugyanúgy élveztem, mint elsőre. Izgalmas, nem tipikus szerelmi történet és instant love, cselekménnyel teli és imádom a két főszereplő karakter jellemét.

Marielle és Kendale vikomtjának története az egyik kedvenc kémkedős és nem teljesen kémkedős történelmi romantikus könyvem. Marielle elsőre unszimpatikus volt, kémként a saját érdekeit nézi és kihasznál mindenkit, hogy végül a saját javára hajtsa malmát. Ugyanígy látja Gavin is, ám lassan kiderül a felszín mögött sokkal több van, mint amit elsőre láttatni enged. Védelmezi Marielle édesapját és a kémkedés egy kényszeres dolog nála, ennél jobban nem megyek bele, mert nem szeretnék spoilerezni. A lány élete titkokkal teli, vigyáznia kell mit mond és mit tesz, mert egykönnyen vadászból zsákmány lehet, álarca pedig segít neki elrejtőzni a világ elől, valaki másnak lenni.

Cover Artist Aleta Rafton
The Counterfeit Mistress
(Fairbourne Quartet, #3) 
A férfi, Kendale gyanakszik a lányra, utána ered és mindent bevet, hogy lebuktathassa, viszont őt is meglepi amit a lányról megtud még ha hamar át is lát álarcán. Kedvelem Kendale-t, nem a tipkikus vikomtok közé tartozik. Óvatos, megfontolt és természetesen gyanakvó, azonban mérlegel mielőtt lesújtana valójában ő maga sem nőtt bele a címbe, szerintem többre lenne elhivatott.

Kendale a megismerkedésükkor minden kétséget sutba dobva hihette volna a lány hazudik, valamiért mégis úgy tűnt neki igazat mond és valójában több van a háttérben mint ő azt sejti. Részéről ez hatalmas bizalom volt, hiszen mindene kockára lett téve, egy baklövés és súlyos vádakkal illethetnék.

Ketten együtt fedezik fel egymás aprócska titkait, mindenki hátterében megpróbáltatások és traumák lapulnak, de szerintem ez Madeline Huntertől egyáltalán nem meglepő.

Ez a történet illik a sorozatba, ugyanúgy éreztem a két főszereplő között kialakuló érzelmeket, mint az előző történeteknél. Mivel mindenki megsebzett így nem vártam az azonnal érkező rózsaszín mámort és ez szerintem így jó. Nem élveztem volna ennyire, ha egyből a két főhős egymásnak esik, mert a hátterük nem indokolja. Lassan kialakuló, néha mértéktartó az ő szerelmük.

Akik szeretik Madeline Huntert, nem fognak csalódni ebben a könyvben sem. Ha még semmit nem olvastál tőle és szereted a történelmi romantikusokat én bátran ajánlom, nem véletlenül a sorozatban az egyik kedvenc darabom.


08.15 - Betonka szerint a világ…
08.17 - Kristina blogja
08.19 - Dreamworld
08.21 - Insane Life
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése