Ads

Samantha Young - Warriors of Ankh

A Warriors of Ankh egy trilógia. A címekre kattintva láthatod a molyos értékelésemet is.
A könyv YA besorolásával annyira nem értek egyet. Ennek több oka is van. Ha tehetné főhősünk, akkor bordákkal piszkálná a fogát... :D
Amit nem értek, hogy miért lett trilógiának kiadva, mert novellának mennek el egyesével. A három könyv együttesen tennének ki egy könyv hosszúságot. (Pl: Larissa Ione - Eternal Rider hosszabb volt ennél...)


Blood Will Tell

Kiadó: CreateSpace
Kiadás éve: 2011
Könyv nyelve: Angol
Oldalszám: 274

Molyos értékelés

Az első kötet inkább novella semmint könyv. Rövid, pörgős, tömör és olvastatja magát persze.
A történet alapja egy egyiptomi monda. Élt egy fáraó akibe a saját húga szerelmes volt. A szülők összeházasították őket, gyerekük is született aki fáraó lett szintén. Közben a férj megcsalta a feleséget, aki bosszút állt féltékenységből... Tőlük születtek az első lélekfalók és - Neith harcosok.
Eden a főhősünk egy szadista állat aki a középiskolások majdnem mindennapját éli. Kivéve, hogy egy diszfunkcionális család közepén van... Apukája lélekfaló, meg úgy az egész család. Belőle is az lesz majd, ha megkapta a beavatását. Éhsége el is kezd éledezni...
Az anyja és apja nem foglalkozik soha vele, csak néha ráordítanak. Bátyusa, Stellan az egyetlen aki tényleg szereti. Unokatestvére, Teagan folyamatosan molesztálja és meg próbálja megerőszakolni. Egy napon a férje lenne... Ez elől el akar menekülni és később sokszor ő forgatná meg bennük a kardot. 
Noah az ártatlannak tűnő helyes, kicsit különc új srác a suliban. Azt hinnénk, jajj egy ember gyerek, de gyorsan kiderül Noah szemszögéből, hogy mennyire gyűlöli az összes diákot igazából. Az indoka, mert lehet 18-nak néz ki, de amúgy 70 évesen idegesítő az a tény, hogy a családod csalinak használ... Még ha idősebbek is.
Eden hiába menekül a lélekfaló jövő elől, csak meghalhat. Így Noaht valahogyan ki akarja ejteni a képből. Persze Noah megy utána, várva a megfelelő pillanatot, hogy felfedhesse ki is Ő valójában.
Amúgy Noahról megtudjuk, hogy sok nője volt, de nem igazán kötődik hozzájuk. Szakítás után első gondolata, hogy végre szabad... :D Most is van egy barátnője, Romany aki szintén harcos. Egy hibát követ el életében ez a leányzó, az pedig, hogy féltékenységből megölte Stellant. Miért? Mert Eden vérbosszút kiállt és megígéri, ha nem is lesz lélekfaló, de halott testével fog egy napon játszani... :D Nem szadista a karakterünk.
Noah sem ússza meg árulását. Ő rá is bosszút esküszik, hogy ha egyet is hibázik, szintén így végzi.
Kiderült főhősünkről csak félig lélekfaló, másik fele Ankh harcos, miután igazi anyját megerőszakolta és megölte később az igazi apja aki felnevelte... Van remény így számára.
A könyv első kötetében nem sok a romantika, sőt a főszereplők között egyáltalán nincs. El kezd működni a kémia közöttük, de nagyon lassan és szépen bontakozik ki ez. Nem, nem egymásba esnek és folyik a nyál. Nincs ilyen itt.

Pontozás:
Izgalom: 4/5
Történet: 5/5
Összesen: 5/5

Blood Past


Kiadó: CreateSpace
Kiadás éve: 2011
Könyv nyelve: Angol
Oldalszám: 326



Az első kötet ahol abbamaradt, egyenesen ott folytatódott a második. Eden Skóciába utazik, hogy vértranszfúzió által megszabadulhasson a lélekfaló oldalától. 
A transzfúzió alatt meghalt, majd újraéled. Amikor felkel az emberi lélek utáni éhség helyett harc és gyilkolási vággyal ébred. Meg valami furcsa érzéssel. Első amit megpillant Noah, aki végig mellette várt, hogy felébredjen. Először a finom vonásait figyeli meg, hogy mennyire szép, csak ekkor döbben rá, hogy ez Noah, mert eddig csak a lelke csalogatta magához. Persze még nem bocsájt meg neki a testvére haláláért és az árulásért. 
Cyrus apafigurája nagyon aranyos. Kell is Edennek, mert életében a bátyán kívül senki nem szerette vagy törődött vele. Noah volt az egyetlen barátja életében, de mivel Eden úgy vélte Noah nem tudja, hogy lélekfaló, így nem akarta megöletni. Ezért haragszik rá igazából.
Valeri - Val az ősi harcos hölgyemény akinek sokszor éles a nyelve és többször mosolyt csal az ember arcára. Szereti Dariust, de Dariust nem igazán érdekli. Jha. Ki is Darius? A legősibb Ankh harcos, sokan úgy vélik Ő maga Hórusz.
October (Tobe) figurája egyenesen színfolt a könyvben. Imádja Robert Pattisont és ezért mindig ugratják, hiperaktív, valamint minden 5. mondatban kijavítja Edent, hogy rosszul mondja. :D 
Taegan a főgonosz figura itt. Az ő szemszögéből is láthatjuk a történet néhány darabját. Az első kötettől magának akarja a lányt, vagyis, hogy gyereke lehessen. Elmebeteg egy kicsit. Megtudjuk azt is róla, hogy nekrofil... Bizony...
Elkezdik kiképezni Edent a harcra. Egyik kiképzője Noah. Így szép lassan kezdenek kibékülni. Ami tetszett nagyon benne, hogy eden karakteren hatalmas fejlődésen megy át. Hiába lágyult a lelke, harcos ösztöne erősödött. Hiába érez, de a bosszú hajtja.
Az első vadászaton sikerül kisebb segítséggel megölnie egy lélekfalót. Azaz szanaszét kellett kaszabolnia egy katanával. Ekkor megkapjuk az első csók jelenetet a könyvben. Amit imádtam. Miért? Mert elmebeteg egy picit. Ahogy az egész könyv. :D Miután lekaszabolták a lélekfaló emberi testét, úsznak a vérben. Kimennek az utcára, hogy hívják a tisztító csapatot, Noah erre megtörli Eden vérben úszó arcát, aki erre spontán indíttatásból megcsókolja a fiú nem kis meglepetésére. Az utca közepén már azon volt, hogy leteperi a fiút, amikor Val beszól nekik... :D
Taegan foglyul ejti Noaht és Tobe nagymamáját. Végül sikerül Taegant darabokra tépnie Edennek.

Pontozás:
Izgalom: 5/5
Történet: 4/5
Összesen: 5/5

Shades of Blood


Kiadó: CreateSpace
Kiadás éve: 2011
Könyv nyelve: Angol
Oldalszám: 342



A befejező "kötet". Nem csalódtam. Hozta a színvonalat. Nagyon tetszett. 
A könyv szerintem érzelmileg és karakterileg nagyon sokat fejlődik. Eden karaktere is hiába emberibb, a bosszú utáni vágya megmaradt.
Kiderült, ha Stellan élne akkor kitörölték volna belőle a lélekvadász részt, de utána teljes amnéziával élte volna le életét. Erre egy valaki képes, az Val, helyesebben már Eden is. Darius nagy titokban tartja ezt, nehogy Valnak baja essen. Itt derül ki, hogy Darius is szereti Valt, de mivel mindenki meg akarja ölni, mert legenda és ezért nagy a vérdíj rá, egyetlen gyengéje Val. Így próbálja megóvni a lányt. A kettőjük szerelme beteljesülhetetlen. Ha azt várnánk happy end az egész könyv, hát nem.
Eden és Tobe kibékülnek végül. Aranyos ahogy harcolnak, miután szétverték egymást békét kötnek...
Noah és Eden. A kapcsolatuk elég instabil még, de küzdenek. Amikor összevesznek is úgy depresszióznak, hogy Eden levág pár lélekvadászt, Noah meg kocsikázik... Továbbra sem lettek túl nyálasak. Sok köztük a csók, meg főhősünk is megvallja, hogy csinálják mint a nyulak, mindig és mindehogy... Ez sem tart sokáig, mert Romany visszatér. Eden pedig elvágná a torkát bosszúból... Persze a végén Romany megkedveli Edent, de Eden többet nem akarja látni.
Nagyon felnevettem, hogy mikor már majdnem sikerül mindig lefeküdniük, rájuk kopognak. Cyrus pedig egy nehéz nap után odaadja a kocsit, hogy menjenek el kirándulni ketten, csak ne legyen ennyire idegbeteg Eden. A végén pedig Cyrus megjegyzi, hogy ő mindig tudja mi történik a házában... xD
A befejező kötetben sok-sok vér folyik. Imádtam. Igazi gyűlöljük a világot napokra ajánlott olvasmány. Nagyon jó az idegesség levezetésére. :D

Pontozás:
Izgalom: 5/5
Történet: 4/5

Összesen: 5/5


Összesen a három könyv: 5/5

Ami zavart és már a molyon is kifejtettem. Nem, EZ a könyv nem Young Adult kategóriának lett szánva.
Miért?
- Elején megjegyzik noha Noah 70 éves, de korai 20-nak néz ki.
- Főszereplő korát ritkán emlegetik. Nincs 18, de nagyon ritkán hozzák fel ezt a tényt, mindenki teljesen felnőttként kezeli, kivéve ha hirtelen feljön a kora.
- A főszereplő a mostani paranormális-romantika felnőtt könyveit olvassa.
- Nincs egyáltalán YA feelingje. Olyan mintha egy Frostot vagy egy Nalini Singh-et olvasnál hangulatra.
- A főszereplőnek egyáltalán nincs tini karaktere. 20-25 évesnek érződik Eden.
- Középiskolás jeleneteknél is egyetemi érzésem volt.
- Amikor le akarja írni a szex jelenetet, úgy van elvágva, hogy érzem ki van vágva onnan a folytatás. Ez más jelenetre is igaz. A nekrofil jelenetnél is éreztem, hogy ki van vágva. Ugyanígy Cyrus közli, hogy amíg nem múlik el 18 (ezer) éves Eden, nem aludhat Noah-val. Um. Mi van??? Akkor miért adta oda a kulcsokat, előtte semmit nem szólt... Főleg mikor Eden kifejti, hogy ettek, szeretkeztek, tvztek, szeretkeztek heteken keresztül... Nem logikus...
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése