Ads

Karen Marie Moning - Fever Moon: The Fear Dorcha

Napokban másodszor fáj fejem az idióta időjárástól. Rettentően hasogat. Ez van. Alig tudok olvasni is így. :( Hát ez még rosszabb. Na inkább ma kreatívoskodtam. Csináltam Andi unokahúgom felügyeletével selyempapírból virágot, meg üvegfestékből hajlítható drót virágot és anyunak decoupageal kis dobozkát. :) Majd teszek fel róluk képet, csak meglepi lesz majd.
Nah így olyan könyvet értékelnék, ami egyszerű.
Képregény... :D
Nah? Nah?
Oké.

Karen Marie Moning valamint illusztrálta Al Rio, Cliff Richards

Fever Moon: The Fear Dorcha

(Ötödik kötet közben)

Kiadó: Del Rey
Besorolás: Felnőtt
Kategória: tündéres
Kiadás éve: 2012
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Oldalszám: 144

Ez egy tipikus amerikai stílusú képregény. Ha szereted Marvellt akkor ez a stílus is be fog jönni. Tipikus nagymellű lányok, mindenki tökéletes és gyönyörű. Barrons egy nagydarab kigyúrt izomagy. Sexy as hell.



Alapvető probléma, hogy mindent be szeretnének mutatni egy kötetben. Ezért mindenkiből kapsz egy kicsit. Innen-onnan csippentenek, meg amonnan is. Összes karakternél néha szájbarágósan érzed már magadat, mert totálisan mindent újra elmesélnek. Mintha sosem olvastad volna többi kötetet. Pedig erősen az ötödik kötetben van ez a rész. Barronsból is látunk sokat. *spoiler*Átváltozott alakban elsőre nekem Hulk jutott eszembe. Na ezt leszámítva nincs ruhája és mindig kitakarják a férfiasságát. Noha a bokort, repülő deszkát már túlzásnak éreztem... No meg egyik helyen ugrál mint a veszett üregi nyúl. :D *Spoiler vége* Humort erőltetettnek éreztem sokszor. Mint jajj megbotlottam kavicsban a 12 cmes tűsarkúmban. Ellopom kulcsodat... - Láttam ám... - Nem én voltam.... ----- Hahahha...
- Remélem Barrons. Jha.
Nem. Csak az egész
kommandós osztag.
Meg Mac egy szál semmiben alszik az ágyon, ekkor jön rendőrség. Miért? ... Többségében nőknek készült, tény pasik is olvassák, de akkor sem a legszebb melltartóm és tangámban alszom. Meg persze átlátszó rózsaszín köntösben, bolyhos papuccsal... Tény, elvben azt hitte Barrons kopog, de... Picit elcsépelt lett, ha humor akart lenni.

Történetnél is ilyesmi érzésem volt. Jön egy tündér aki emberi darabokat gyűjt, hogy újra önmaga lehessen.  Ő a bizonyos Fear Dorcha. Néha jön és akkor mindenki fél, de csak egy van belőle. Persze Dani és Rowena részeiből is lopnak. Látunk pár tündérfiút, csakhogy beszélhessenek Barrons haverjai... Jha.
Igazából nem tesz semmit a könyvhöz. Inkább ad egy képet hogyan is nézhetnek ki. Tündérekről is van kép ahogyan buliznak. Meg ahogy említettem, végig vesszük az előző négy kötetet. Tényleg minden, mindenki benne van.
A rajzolást imádtam ahogy már írtam. Noha ez nem mindenkinek tetszik. Ha nem szereted Marvellt vagy a nagymellű, nagy fenekű lányokat és izomagyú pasikat, akkor ez bizony nem a te képregényed. Itt bizton állítom csak ezek vannak. Még Dani is zsenge 14 évével eskü 80D híján fél-fél görögdinnyét hord melltartó gyanánt...
Ami szép és kissé megható lehet annak aki szentimentális - nem nekem, Al Rio utolsó munkája volt ez. Negyedik fejezetet már más fejezte be, mert idő közben meghalt a rajzoló. Kapunk némi betekintést előkészületekbe. Ennyi. Semmi extra. Tényleg nincs semmi különleges.
Ha attól félsz e nélkül nem teljes élted, megnyugtatlak. Nincs olyasmi amiért ne maradhatna ki életedből. :)
Mégis miért négy csillag? - Mert tökéletesen kerek történetet kapunk. Nem kell spin off ehhez. Mindent összesűrítve bemutat, át akar adni nekünk - egy csekély képregény korlátait tekintve - rövid sztoriban. Sajnos ez így van. Képregénybe nem lehet annyi minden mint egy könyvben... Logikus. Gyönyörű a rajzolás, szép színezés, árnyékolás. Bemutatás eszközéül szolgálva pipa. 
Egyetlen konkrét jelenet
velük.
Dani, Mac, Barrons, Rowena, Barrons haverjai, Mac szülei minden egyes szereplő pipa.
Minden egyes hely - Mac otthona, medence széle, könyvesbolt, Chesters, árnyak-között pipa.
Sok tündér, Mac háló, könyv stb pipa.
Mac és Barrons.. Nah ide nem tennék pipát. Nagyon keveset kapunk és az is erőltetett. Amúgy oké.

Pozitív: Rajzolás, színezés, kontúr, árnéyk. Göynyörű mint amerikai képregény.
Negatív: Még így is túl sokat akart Moning egyben. Érződik sűrítve akart mindent.
Kinek ajánlom: Aki szereti ezt az univerzumot.

Pontozás:
Történet: 3/5
Leírás: 3/5
Karakterek: 
    Mac: 4/5
    Barrons: 5/5
Humor: 4/5 
Összesen: 4/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése