Ads

Julie Hockley - Crow's Row

Julie Hockley


Crow's Row


(Crow's Row 1.)

Kiadó: iUniverse
Besorolás: New Adult
Kategória: romantikus, bűnügyi
Kiadás éve: 2011
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Magyar jogok: ???
Oldalszám: 408
Megtetszett? Itt beszerezheted.

Ismét egy könyv ami nagyon magával tudott ragadni. Az elmúlt pár napban, hétben kevesebb időm maradt olvasni, ha olvastam is, gyorsan elhagyott az érdeklődésem és olvasói válságba estem. Ma megtört! :)
Nagyon nagyon köszönöm többek között ennek a könyvnek. Lesz még egy értékelésem, ami sajnos egy negatívabb tapasztalat lesz, de az már-már vicces kategóriába esett.

A könyv számomra addiktív volt, nem bírtam letenni amíg végére nem értem, utána meg az volt a baj, hogy vége és még nincs kint a következő.
Kezdjük.

A történet alapján Emily éli életét, éppen vége az első egyetemi évének, amikor egyedül marad a nagy házban, mivel szobatársai hazamentek. Nem akarja szülei pénzét, ezért dolgozik és spórol, amennyit tud, minden apróságot kincsnek vesz. Futás közben egy furcsa fiúba és kutyájába botlik, helyesebben esik, mert a srác rotweilere ráugrik. Erre föl, még a srác ingerült, neki állt följebb és a lányt szúrja le, miért fut egyedül ilyen későn, ilyen helyen...
Nem sokkal később Emily-t megszólítja egy idegen, majd halott bátyusának sírját letakarítja ami koszos és ennyin múlik, hogy hazafelé elkapja az eső. A temetőbe bemenekül a fák alá és így lesz szemtanúja egy gyilkosságnak. - Elkövetője pedig nem mást, mint a fiú kutyájával és haverjaival.
Persze nem hagyhatják ennyiben, mert a szemtanú az mégis csak szemtanú. Legfurább dolog történik - nem megölik a lányt, hanem orvoshoz viszik miután leütik, majd elviszik egy farmra ahol ápolják és mindenki védi...
Miért?

A történet nem szimplán egy díler és egy lány szerelmes története.
Az életük sok kicsi puzzle darabkája áll össze esetleg hullik újra darabjaira.
Eleje egy kicsit lassan indul be, de utána egész szép tempót kezd el fölvenni. Néhány dolgot előre tudunk, vagy legalábbis sejtünk, ilyen például az áruló. Elsőre tudtam. :) Azt is, hogy miért mentik meg Emilyt. 
Emily bátyja drog túladagolásban halt meg, előtte sok kétes munkája és ügye volt. Egész életében Emilyt védte, ezért legjobb barátját - Cameront kérte meg, hogy védelmezze a lányt, még akkor is, ha már ő nincs. Innentől Bill életében tett rossz döntéseiért Emily szenved.
Végül mindent a pénz ural...

Cameron életében nem szerepelhet a szerelem, hiszen a terjesztők főnöke. Ha ki akar lépni, akkor mindenki meg akarná ölni, vele együtt volt embereit is. Ezért nem engedheti meg magának a luxust, hogy a lányt szeresse és Emily életét is kockára tegye.
Karakter szempontból... Újabb kedvencet találtam Cameron személyében. Személyzettel szemben hideg és kegyetlen, azonban Emily az ő szívét is meglágyítja. Szereti a lányt teljes szívéből, ám nem mutathatja ki, ezért mindig magával viaskodik. Sosem emel kezet a lányra, bármilyen hatalmas butaságot, őrültséget is tegyen az. Pedig lett volna oka rá igazán haragudni. Óvja széltől is, még legféltékenyebb pillanatában is a lánynak akar jót. Nem fenyegeti, nem zsarolja. Inkább odébb áll, ha ez a lány valódi boldogságának kulcsa.
Imádja kisöccsét, Kidet, aki 15 éves, próbál nagy tesója nyomaiba érni, szeretetét szomjazza, Cameron is szereti legbelül, még ha felé nem is mutatja ki. Anyját is, mind a mellett, hogy az gyűlöli.

Emily családja számító, csak a hírnév és a külvilág felé mutatott kép érdekli őket. Egyik sem szent. Ezért is menekült el otthonról. Önmagát vörös hajával, szeplőivel nem tartja szépnek, ezért pasik terén nem túl tapasztalt. Cameron mellett sok dolgot megtud az életről, sőt halott bátyjáról is, családjáról és barátairól. Az ő szemszögéből olvassuk magát a könyvet, így vele örülhetünk - vagy sírhatunk. 
Mert én sírtam a könyvön. Kétszer is. Hősiesen fölvállalom. 
Emily néha nagyon fel tudott idegesíteni, mert meg sem kérdezte bizonyos dolgokról Cameront, csak hallotta a fiú szájából, ahogyan másnak mondta, erre máris szökni akart, mert meg fogja ölni. Azzal azonban kompenzálta, hogy amikor megismerte igazán Cameront, más szavára nem adott. Helyette küzdeni kezdett ahogyan tőle tellett.
A végén pedig igazi nő lesz, felnő és talpra áll... Mind e mellett pedig a vérbosszú hajtja. 

A mellékszereplőket gyorsan szívembe fogadtam. Ilyen volt Meatball a roti, vagy Kid aki beszólásaival megaranyozta a sorokat, esetleg Griff a "szintén vörös hajú" őrszem is. A többiekről nem ejtek szót. Ők semlegesek lettek, vagy végére kedveltem meg őket.

A szerelmi szál... Szerintem az egyik legszebb volt amit idén olvastam. A fiú évek óta szerelmes a lányba, de nem kaphatja meg. Olyan mint amikor üveg mögül nézed a cukorkát. A lány is végül beleszeret a fiúba, de ezzel aláírja saját és mások halálos végrendeletét. Próbálják egymást távol tartani több-kevesebb sikerrel. Az írónő pedig maga egyszerűségében, ám annál szebben adja vissza ezeket a monumentumokat. Kiemelném, hogy lefekszik Emily Cameronnal, azonban elmarad a csodás leírás. Teljes mértékben kimarad a leírás és helyette csupa érzelmet tesz be az írónő, amik a lányban ébredtek. 

Azt hittem önálló kötet és a vége felé már teljesen kész voltam... Nem, így nem lehet végeeee!
A könyv tényleges vége. Ó TE JÓ ÉG! - Akarom MOST a következőt.
Mert trilógia. *Örömtánc*

Ami itt van, ez alatti sor, azt kijelöléssel tudod elolvasni, nagy spoiler, szóval ha olvastad vagy nem izgat a dolog olvasd el ezt is...
Kid halála. NA! Ott nagyon bőgtem. Egyszerűen annyira nem számítottam rá... A temetésnél annyira el lett szúrva, hogy már kiöntött a Duna könnyeimtől. A könyv vége még erre rá tetézett. Utána pár perc depi jött.
 Egyetlen képben foglalnám végül össze:


Pozitív: Hatalmas érzelmi adag volt. Karakterek is rendben voltak, végén Emily alakítása... Imádom!
Negatív: Emily egy-két helyzetben ostobán viselkedett.
Kinek ajánlom: Szerintem ha tetszett neked a Soha határa vagy a Gyönyörű sorscsapás, akkor ez is fog. Ha nem, akkor nagy valószínűséggel ez sem fog. Jellegben hozzájuk hasonlít.

Pontozás:
Történet: 5/5
Leírás: 5/5
Karakterek: 
    Emily: 4/5
    Cameron: 5/5
Összesen: 5/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése