Ads

Jeffe Kennedy: Rogue's Pawn

Jeffe Kennedy


Rogue's Pawn


(Covenant of Thorns 1.)

Kiadó: Carina Press
Műfaj: Felnőtt
Kategória: fantasy, paranormális, romantikus
Megjelenés ideje: 2012
Olvasott nyelv: angol
Oldalszám: 384
ISBN: 9781426894060
Pont: 5/5
   This is no fairy tale...

Haunted by nightmares of a black dog, sick to death of my mind-numbing career and heart-numbing fiance, I impulsively walked out of my life--and fell into Faerie. Terrified, fascinated, I discover I possess a power I can't control: my wishes come true. After an all-too-real attack by the animal from my dreams, I wake to find myself the captive of the seductive and ruthless fae lord Rogue. In return for my rescue, he demands an extravagant price--my firstborn child, which he intends to sire himself...

With no hope of escaping this world, I must learn to harness my magic and build a new life despite the perils--including my own inexplicable and debilitating desire for Rogue. I swear I will never submit to his demands, no matter what erotic torment he subjects me to...

A könyv szerintem meglepően ismeretlen és ezért alul értékelt. Az eddigi rátái sem rosszak, de szerintem, ha kicsit fölkapják, még toplistás is lehetne. A történet eléggé jól össze van szedve és minden van, ami egy jó paranormális romantikus fantasy elemeihez kell.

A történet szerint Jennifer éli unalmas hétköznapi életét, de hamar rájön, neki ez nem elég, a pasija unalmas és egysíkú, ahogyan a lány egész élete. Valami másra, újra vágyik, olyan élményekre, mint amit az apja élt át. Édesapját sem boldogította semmi. Kétségbeesésében elmenekül a fogadásról, amin részt vett a sráccal és csak az utat követi, érzékeire hagyatkozik. Így kerül egy messzi vidékre, ahol mindenki furcsa. Másnap kirándulás közben egy különös kutya megkergeti, ekkor kerül át a másik világba. Ahol semmi sem olyan, mint itt.

Rouge veszi gondjaiba a lányt. A tündérszerű, különböző misztikus és mágikus lények világa azonban nem olyan, ahogyan sokan leírják. Nincs benne semmi bájos, inkább a túlélésért és játékért küzd mindenki. A tulajdonságaik alapján a mi általunk ismert tündérekhez állnak közel.
A fizetőeszköz az, amire Jennifer nem volt fölkészülve. A tettekért, tettel fizetnek. Életért élettel. Jennifer életét megmentette Rouge, ezért az első szülött gyermekét kéri. A gyógyító tartozik az egyik főnemes mágusnak, akinek az adósságát a lány fogja leróni, azzal, hogy a fronton szolgál. A másik nemes kérésére pedig elmegy egy kiképzésre.

Rouge-tól mindenki fél, rettegi a nevét, nála csak Tatiana rettegettebb. Így kezdődik Rouge és Jennifer azaz új nevén Gwen különös macska-egér hajszája.

A történet enyhén emlékeztet az „Alíz csodaországra” felnőtt kiadásban, de az elemek és történet eltér tőle, ezért kicsit teljesebb lesz az érzésem. Rouge szerepe pedig nem teljesen tiszta.

Rouge az, akit, mint férfi karakter egyszerre kedveltem és gyűlöltem. Nem tudtam eldönteni melyik erősebb. Mert a lánynak lehet, hogy segít, de közben marha nagy köveket görget elé. A tény, amiért a lány első szülött gyermekét akarja, második kötetben tisztább lesz.

Gwen (Jennifer) néha kicsit lassan fogja fel a dolgokat, de összességében a harcos, bátor karakterek közé sorolnám. Második kötetre határozottan nagy karakterfejlődéseken megy át. Szerintem az írónő belelendült az írásba és rákapott a történet ízére.

Nekem évek alatt az egyik legjobban sikerült könyv átírás és paranormális romantikusaim közé lett besorolva. Nagyon megszerettem és alig várom már a harmadik, befejező kötetét.
A második kötetre megérik a történet, ha az elsőre 4 pontot adok, arra mindenképpen 5-öt. Alig bírtam letenni őket.
Ha van rá lehetőségetek, szerintem próbáljátok meg, eléggé olvasmányos történet sok mesei elemmel és szerethető karakterekkel.
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése