Ads

Janet Evanovich és Lee Goldberg - A nagy zsákmány

Janet Evanovich-ot nem kell bemutatni a magyar könyvmolyoknak, mert az írónő Szingli fejvadász sorozata sokak rekeszizmát megmozgatta évekkel ezelőtt. Evanovich stílusa maradt, ám egy szerzővel kiegészülve egy ütős sorozat első darabjával tör a könyves sikerlisták csúcsára. Lee Goldberg neve külföldön összekapcsolódott az igényes krimikkel, itthon a Monk sorozat által írt könyvekből hallhattunk már róla. E kettős most a Maxim Kiadónál A nagy zsákmány című könnyel kápráztatja el a pikáns poénokra, pörgős akcióra és az ütős nyomozó párosokra specializálódott olvasókat.

Október 13-án kiderül, hogy Kate O'Hare, az FBI nagyszájú és bátor különleges ügynöke és a svindlijeiről ismert jóképű bűnőző, Nick Fox hogyan tud együttműködni egy olyan ügyben, aminek szálai izgalmas és egzotikus helyszínekre vezeti párosunkat. Tarts velünk ezen a blogturnén és ismerd meg ezt a lehengerlő és ütős párost, akik semmitől sem riadnak vissza. Ha te is bátor vagy, és jól vágy az eszed, akkor most esélyed van megnyerni a Maxim Kiadó által felajánlott 3 darab A nagy zsákmány című könyvet. Nyomozásra fel!

Janet Evanovich és Lee Goldberg


A nagy zsákmány


Kiadó: Maxim
Műfaj: Felnőtt
Kategória: romantikus, chick-lit
Megjelenés ideje: 2014.10.13
Olvasott nyelv: Magyar
Fordította: Komáromy Zsófia
Oldalszám: 308
ISBN: 9789632615271
BELEOLVASÓ
Pont: 4/5
Megtetszett? Itt beszerezheted.
   Kate O'Hare, az FBI különleges ügynöke közismert elkötelezettséggel és fegyelemmel végzi a munkáját: a világ leghírhedtebb bűnözőit hajszolja, és juttatja rács mögé. A főnöke szerint állhatatos és becsvágyó; a barátai szerint szívós, makacs és talán egy kissé megszállott. És bár Kate az elmúlt öt évben komoly hírnevet vívott ki magának, őt csupán egyetlen név érdekli: Nicolas Fox, a nemzetközileg körözött svindler, akire a nő több okból is le akar csapni. A vakmerő, jóképű és veszélyesen elbűvölő Nicolas Fox született szélhámos. Hírhedt a bonyolult svindlijeiről, amelyekkel híresebbnél híresebb gazdagokat kopaszt meg. Eleinte a pénz motiválta. Ma már az izgalom. Tudja, hogy az FBI a sarkában van – különösen Kate O'Hare, aki minden lépését figyeli. Nick számára nincs is ennél izgalmasabb, élvezi, hogy egy gyönyörű nő hajszolja… még ha a hölgy dutyiba akarja is juttatni. Ám épp, amikor úgy tűnik, Nicolas Fox ezúttal tényleg nem ússza meg szárazon, a férfi sikerre viszi eddigi legnagyobb svindlijét: állást ügyeskedik ki magának az FBI-nál, Kate O'Hare különleges ügynök társaként. A Fox és O'Hare sorozat első kötete.



Janet Evanovich másik sorozatát, a Szingli fejvadászt is nagyon szeretem, ezért nem is volt kérdéses elolvasom-e ezt a könyvet tőle. Igazából sokkal jobban tetszett mind a Szingli fejvadász. A szereplők és a történet is sokkal közelebb állt valahogy hozzám, mint Stephanie esetében. 

A karakterek:

Kate egy energetikus, makacs, néha kétbalkezes lány. Nem igazán ismerik el a munkáját, sokan kinevetik. Nagyon bírtam a beszólásait, csípős nyelvét, ahogy odacsapott a többieknek.
Neki is új ez az egész szituáció, hiszen Nickből, aki egy svindler egyik pillanatról a másikra FBI ügynök lesz. Ráadásul Kate-nek kell fedeznie az alibijét. A lány pedig szíve szerint egy szigeten csücsülne és nyaralását töltené.

– Én. Nem fért bele minden a retikülömbe, amire szükségem van.  
– Mint például?  
– Bilincs – felelte Kate.

Nick a belevaló srác, aki mindenhonnan kidumálja magát. Eszes és agyafúrt, mindenkit megpróbál átejteni. Kate a könyv elején többek között ezért nem kedveli. – Nick mindenkinek odaszól valamit, amit mézes-mázos szavaival elfed. Igazi gazfickó, de szíve mélyén nem is olyan rossz. Kedveltem a srácot, nagy szája van, de ismerjük azt a mondást, amelyik kutya ugat, nem harap. Nála is ilyesmi igaz.

– Tudod te egyáltalán, hogy kell jachtot vezetni? – kérdezte a nő.  
– Nem, de gondoltam, jó poén lenne a vaksötétben, a Flores-tenger közepén kipróbálni – felelte Nick mosolyogva.

A szedett-vedett csapat többi tagjára sem lehet semmi panasz. Mindegyikben volt valami különlegesség, amiért egyfolytában mosolyt csaltak az arcomra. Ráadásul hamar összhangba kerültek.

Történetről:

A könyv története pergős, mindig történik valami újabb esemény. Szerintem a Szingli fejvadásznál is kicsit tempósabban halad. Néhol nekem egy kicsit túl gyors is volt, úgy éreztem kimaradtam valamiből. Néhány oldalnak éreztem, ahogy eljutunk a lopástól a kifejletig. Ilyenkor darabos érzésem volt, mintha csak néhány darabkát kaptam volna meg. Ettől függetlenül nagyon élvezhető történet.
A két főszereplő közötti feszültség szinte tapintható, voltak benne aranyos jelenetek és érződik alakul közöttük némi romantika, de még nagyon bimbózó ez. Persze sok más esemény is közbejátszott, amiért ennyit kaptunk még csak, remélem később kapunk még némi bepillantást.

A humor Evanovich-ra jellemzően sziporkázik, a karakterek jól felépítettek, egyszerűek és szerethetőek. Ha szereted a Szingli fejvadászt, akkor valószínűleg ezt is imádni fogod.

Nyereményjáték:

A nagy zsákmányban több olyan svindliről is olvashatunk, ahol Fox értékes műkincseket lovasít meg elképesztő technikával. Amíg Fox a regényben teszi mindezt, addig a valóságban léteztek/léteznek olyan tolvajok, akik felbecsülhetetlen kincseket loptak már el különböző múzeumoktól, magángyűjtőktől vagy tulajdonosoktól. 

A te feladatod az lesz, hogy segítsd az FBI-t abban, hogy a hiányzó részleteket kitöltöd a nyomozási aktában. Segítségül az aktában találsz egy-két infót az eltűnt tárgyról, ám mindegyik aktából egy-egy fontos adat hiányzik. Ezeket írd be a Rafflecopter dobozba, így neked is esélyed lesz megnyerni a 3 db könyvet a Maxim Kiadótól. Nyomozásra fel!



FBI akta iktatási száma: 01234567-04

Az ékszer eltűnési ideje: 1998

Az ellopott tárgy értéke: nem határozták meg az értékét

Eltűnés helye: Bécs, schönbrunni kastély

Az ügy állapota: 2007-ben egy bűnbanda vezérénél Gerald Daniel Blanchar-nál megtalálták az ellopott gyémántokból álló csillag alakú hajéket, amit az osztrák császárné és magyar királynétől loptak el.
A hajék eredeti tulajdonosának neve: ________________?


A turné további állomásai:

10.03. Zakkant olvas
10.05. Book Heaven
10.09. Insane Life
10.11. Kelly és Lupi olvas
10.13. Dreamworld
10.15. Nem harap a blog...
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése