Ads

Karen Marie Moning: Burned


Karen Marie Moning


Burned


(Fever 7.)
Kiadó: Delacorte Press
Besorolás: Felnőtt
Kategória: tündér, fantasy
Megjelenés ideje: 2015.01.20
Olvasott nyelv: angol
Oldalszám: 512
Megtetszett? Beszerezheted itt!
Pont: 5/5
  Sidhe-seer MacKayla Lane may have finally managed to locate and bury the Sinsar Dubh, an ancient book of deadly black magic, but its hold on her has never been stronger. As it threatens to destroy the worlds of man and fae alike. Meanwhile, a whole new breed of evil is being unleashed in Dublin, and the city is fast becoming a war zone. The only thing keeping Mac grounded is the unshakable, undestroyable Jericho Barrons, until a secret about their relationship forces her to question who she can trust if not the man she loves.

Egyik kedvencem a Fever széria, imádom Moning stílusát és írói logikáját. Hatalmas utat tesz meg a sorozat első kötettől idáig. 
Elején egy szőke manikűrözős lányt kapunk, aki ugrál és perverz tündérek veszik körbe, most meg... 
Sokaknak első kötet hatására nem is jön meg a kedvük ehhez a sorozathoz, pedig mit hagynak ki. 
Az olvasó csak olvasás közben döbben rá, valójában a sorok között rejlik a titkok nyitja…

Meglepődtem, amikor bejelentette Moning mégsem Dani, hanem Mac lesz ennek a kötetnek az egyik főszereplője, sőt elsőre meglehetősen furcsának tűnt.
Mi csak néztünk ki a fejünkből és azt kérdeztük miért? Nekik már van 5 kötetük! Nem ér! Kapjon már Dani is többet, meg amúgy is az a történet már komplett.
Moning viszont bebizonyította, tévedtünk! Igenis volt értelme Mac szemszögéből megírni.

A történet briliáns, akciódús és izgalmas. Képtelen voltam letenni a könyvet! Pedig ma még záróvizsgáztam is… (Teljesen leszívta az agyamat.)
Daninak ez a kötet a saját fordulópontja és egy olyan átváltozáson megy át, amitől a karaktere nagyon erős lesz és nekem tényleg nagy kedvencem lett így. Viszont néhány évre kivonódik a forgalomból és szerintem visszaemlékezésben lesz majd elmesélve mi történt vele. 
A lényeg, kapunk egy nagyon felnőtt nőt Dani helyébe! Majdnem legálisan fogyaszt alkoholt az USÁ-ban!
Így most már Ryo rá mer mozdulni.
Jo is megtalálja a darabjának kiegészítő elemét, aki nem Ryo…

Mac pedig ismét szintet kezd lépni. Már egy ideje kilépett a nyávogó lány szerepköréből, azonban itt már a belső démonjait kell legyőznie. A könyvvel való kommunikációja és az ő szimbiózisuk minden részletben magasabb szintre jut. Néha a kettő nem tud egymástól elválni, a könyv pedig Mac-et szeretné uralni. Érdekes páros lesz. Főleg a jövőben.
Barrons és a kilencekről pedig sok új infót megtudunk. Főleg, mert Mac kihallgatja őket. - A kis huncut…

A karakterek brilliánsak és szerintem sokkal többet megtudunk róluk, no meg a fiúkról is, értem ez a alatt a kilenceket, akik kapcsán Moning már írta, hogy tíz lesz. 
Egyfajta bizalom kezd kiépülni lassan Mac irányába, amit ő is érez, de azt látom, nem tud ezzel a bizalommal mit kezdeni. Nem tudja kezelni, miként közelítse meg őket. Nem azt mondom, hogy kebelbarátok és titokpajtik legyenek, de azért egyre több titkot vallanak be és pont ezekkel sodródnak közelebb Barrons-el. Barrons esetében abba is bele fogunk látni, mennyire emberi oldala van, bár valójában ez paradoxont jelent. Amit titkol, de miért, azt még nem értjük pontosan.
Az átjött, Ryo az emberi, a betondzsungel ragadozója, míg Barrons a vad és rengetegben él és inkább állat mint ember. Pont ennek az oka, ami meg fogja szerintem nyitni.

A hercegek is visszatérnek, mint szükséges rossz, bár ennek ők nem fognak annyira örülni. Hahaha

Elnézést kérek, de képtelen vagyok spoiler nélkül tovább írni. Ezért most ha valakit érdekel, kivételesen hosszan fogok spoilerezni.

SPOILER!
*Szóltam!*

Már az elején kiderül, Mac, Barrons fiának az anyjának a megtestesülése lehet. Kíváncsi vagyok ezzel mit fog Moning még kezdeni. Lehet azt akarja, hogy most erősebb lett és bevégezze amit akkor nem tudott. Még nem tudjuk ki volt, de lassan közelebb jutunk.
Ugyanígy Ryo exének lehet köze Danihez és legelsőre célzásokat tesznek ezzel kapcsolatban egymásnak. 
Pár fejezettel később több értelmet nyer, azzal a csavarral, hogy Barrons és Ryo tényleg testvérek, az éles kontraszt közöttük egy picit yin és yang hatású. Egyik kiegészíti a másikat. Mindig közelebb álltak egymáshoz, egymást segítették, a többiek hátrébb szorultak, kivéve talán Lort, de ez az új infó mégis meglepett.

Na és ezek miért kellettek?
Mert van egy elméletem, ami nem biztos. Nagyon függővége van a kötetnek.
Az utolsó jelenetben Chesterben találja meg Mac, ki is a tizedik. Azonban senki nem tippelt jól. Az én elméletemben pedig a Chester nem más, mint az összes tagnak az elhalálozási helye vagy a világba visszatérő pontja és az alaksorban jönnek vissza. Nem is szexmaratonokat tartanak ott, hanem így tartanak mindenkit jó távol.

Másfelől Dani. Dani 19 éves lett ebben a kötetben és nekem tetszik ez az új Dani. Viszont elsőre senki nem ismerte fel, méghozzá ezt az új neve is teszi. Mi történt, miért lett ilyen, egyelőre nem tudjuk meg.

*SPOILER VÉGE*

Végezetül: imádtam a történetet és nem okozott csalódást ez a kötet sem.


SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése