Ads

Sherrilyn Kenyon - Born of Defiance

Sherrilyn Kenyon


Born of Defiance 


(The League 8.)
Kiadó: St. Martin's Press
Műfaj: Felnőtt
Kategória: romantikus, sci-fi
Megjelenés ideje: 2015.05.12
Olvasott nyelv: angol
Oldalszám: 688 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9781250042989
Pont: 4/5
  Born an Outcast, Talyn Batur has spent the whole of his life fighting against the prejudice of his people. An Andarion without a father is not something anyone wants to be.

But when his companion’s brother draws him into a plot against the Andarion crown, he finds himself torn between the loyalty to their planetary government that his mother has beaten into him and his own beliefs of justice and right.

Now, he must decide for himself to remain a pawn of their government or to defy everything and everyone he’s ever known to stand up to tyranny. It’s a gamble that will either save his life or end it. And when old enemies align with new ones, it’s more than just his own life at risk. And more than just his homeworld that will end should he fail.

WÁWÁWÁWÁWÁ! TALYN KÖNYVE! *rohan olvasni*
Mint Fain rajongó, nyilván az ő könyvére várok a legjobban és nagyon morcos voltam, amikor kiderült, Kenyon átcserélte őket és előbb olvashatom Talyn könyvét, mert összefüggenek és túl spoileres lenne. Kisebb morgolódás után, mivel hát én FAINT szeretnék, aminek hangot is adtam, belenyugodtam.

Nézzük mi az alap szituáció. Talyn apai ágon egy kasztjából kirekesztett és száműzött vad Andarion, akit ráadásul azért száműztek, mert Fain felbontotta az eljegyzést Galene-el (Talyn édesanyja) egy emberi nő miatt és kitaszították, terhesen pedig Galene szülei szintén kitaszították lányukat. Andarionok pedig rettentő érzékenyek a kasztokra. Talyn emiatt még rendes iskolába sem járhatott saját bolygóján és egyedül katonának meg harcosnak volt jó. Persze az uralkodói gyerekek tudják, hogy Talyn származását tekintve Hauk és gyűlölik az apját, mert nem csak rangja majdnem egyforma szinten van az övékkel, de még az orruk alá is borsot tört. Igen, Kenyonnak ebben a sorozatában majdnem mindenki elveszett, száműzött vagy elcserélt herceg. Ilyen sci-fi Disney délután Kenyonnal.
Mindig is küzdött az életben maradásért, erre jött Felicia, aki egyetemi tanulmányainak befejezése és finanszírozása érdekében párfogót keresett. (Andarionoknál ez normális.) Így talált egymásra ez a furcsa páros.

A történet tetszett, valahol megfogott, hogy visszarepít minket abba az időbe, amikor Nyket még nem ismerték, sőt, vérdíj volt a fején, mert hamis bűncselekményt próbáltak rákenni. Valahol zavaró is pont ezért, mert a következmények érdekelnek. - Igen, valójában Fain érdekel, ezért bocsánat, nem tudok elfogulatlan lenni. :D – Viszont pont ezért jobban megértettem az Andarion kasztrendszert és legfőképpen Galene viselkedését. Nem titkoltan, Fain mellé Annaliset képzeltem el, mivel annyira gyűlöli az embereket, hogy a sors fintora lenne. Azonban már testvérénél, az előző kötetben (Born of Fury) kiderült mi is a gyűlöletének valódi oka, az pedig az emberi kegyetlenség és a tény, emberi felesége kihasználta, megvetette. Galene gyermekkori barátja volt, jegyesek voltak, viszont a háttérben már tudjuk, családi okok húzódnak, csak úgy tudta megmenteni testvérét, Haukot és Galene-t, ha elhagyja, abban a reményben, talál jó férjet. Talyn húzta át ezt a tervet, akiről Fain nem tud.
Szóval az egész ügy eléggé kacifántos, de Kenyonnál tudjuk ez így megy. (A Sötét Vadász sorozatban minden kötetben elhint valamit, amit nem veszel észre és csak 10-15 kötet múlva mond el.)
Visszatérve League sorozathoz, habár tetszik a kötet, mint kiegészítő könyv, azért nekem jobban tetszett az előző. Most pedig Faint akarom! Most. Azonnal.

A karakterek színesek, saját sötét és szenvedéssel teli múltjuk után próbálnak menedéket keresni. Talyn fattyúként kirekesztett, Felicia pedig bár vérvonal tekintetében elfogadott, mégis fattyú. Ketten harmonikusan egészítik ki egymást, képesek a másik sebeire gyógyírt találni.
Talyn erős egyéniség, hiába próbálják megtörni, állja a sarat, és amíg lehet ellenáll.
Felicia kitartó, nem enged a társadalmi nyomásnak. Eleinte egy összetört nő, aki nem lát semmi szépet magában, Talyn azonban képes volt megtalálni azt a pontot, amitől magabiztossá válik.

Imádtam a könyvet, sajnáltam, amikor vége lett, mert Nyk felemelkedésével ér véget, aminek a történetét már tudjuk. (Első kötet.) Kíváncsi vagyok, mi történik a következő kötetben, mi lesz a megoldás. Kenyon sosem enged a könnyű megoldásoknak. 

A kötet trailere:


  A sorozat eddig megjelent részei:
(Eredetileg az első három rész jelent meg, 92-94 között. Ezek átírva jelentek újra meg, 2009-ben.)
1. Born of Night (Nykyrian)
2. Born of Fire (Syn)
3. Born of Ice (Syn fia, Devyn)
3.5. Fire & Ice (Nykyrian fia, Adron novellája)
4. Born of Shadows (Caillen)
5. Born of Silence (Darling)
6. Cloak & Silence (Maris) 
7. Born of Fury (Dancer Hauk)
8. Born of Defiance (Talyn Batur (Hauk)) 

Előkészületben:
9. Born of Betrayal (Fain Hauk) 2015.11 ♥
10. Born of Vengeance (Bastien) 2016.06
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése