Ads

Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Sarah J. Maasról már az Üvegtrón sorozatánál kiderült, hogy hatalmas mesemondó, aki szereti a megszokott történeteket újraírni. Az ACoTar külföldön már meghódította az írónő rajongóit, így most itt az idő, hogy nálunk is megismerjétek Feyre, Tamlin, Rhys, Lucien és a többiek történetét, a Szépség és a Szörnyeteg egy új feldolgozásában. 

Tartsatok velünk, mert az értékelések mellett érdekességeket tudhattok meg a regényről, illetve egy kilenc állomásos “próbán” bizonyíthatjátok a rátermettségeteket, a három legügyesebb és legszerencsésebb pedig a könyv egy-egy példányával lehet gazdagabb!

Sarah J. Maas


A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara


(Tüskék és rózsák udvara 1.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: NA
Megjelenés ideje: 2016.
Fordította: Hetesy Szilvia
Oldalszám: 512 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Amikor a tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, nyomban egy másik szörnyeteg bukkan fel, hogy jóvátételt követeljen tőle. Magával hurcolja a lányt egy baljós és mágikus vidékre, amit ő csak a legendákból ismer. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak.
Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden hazugságot és figyelmeztetést, amit korábban a tündérek veszedelmes világáról hallott. Azonban a birodalom felett egyre nő egy ősi, gonosz árnyék és a lánynak kell megtalálnia a módját, hogy feltartóztassa… vagy örök pusztulásra ítélje Tamlint és világát.
Kristen Cashore és George R. R. Martin rajongók imádni fogják.
Szexi, akciódús új sorozat – lehetetlen letenni...

Azok közé tartozom, aki még nem olvasta az Üvegtrónt, viszont mindenki hypolta körülöttem és a lapokon, egyaránt agyon magasztalták, kíváncsi voltam csakugyan ennyire jó ez a könyv? Ha eddig nem is az idei szívszerelmem, de nagyon tetszett, elismerem sikerét és látom miért vannak annyian úgy odáig érte.
Forrás: Tumblr

Kiemelném, törénet vezetése valami eszméletlen zseniális! Talán eleinte lassúnak tűnhet, kicsit sok a tündér politika, mert nem tudják eldönteni melyik oldal a jobb *tudom, hogy ócska poén*, meg néhol laposnak tűnhet, de a korai ítélettel várjunk, ugyanis számos meglepetést tartogat még ez a könyv. Eleinte lassúnak találtam, utána fokozatosan indult be a könyv és egyre izgalmasabbá vált, egyszercsak azon kaptam magamat, nem bírom letenni, folyamatosan figyelnem kell és az egész könyv lebilincselően hatott rám. 

Női főhősnőnk, Feyre erősnek lehet mondani, habár bevallom a sok butasága miatt nem lett kedvenc női szereplőm. Valahogy a "ne menj arra" figyelmeztetés után kamikaze módjára berepülésre lenne képes. Hát. Őőő. Nem. Pozitívum a fejlődése, kezdi elfogadni sorsát, életével megbékélni és ezzel ellensúlyozza a negatív érzéseimet. Előbb említett makacs butaság mellett, ami lehet küzdőszellem akar lenni, folyamatosan jobbat hoz ki magából, szóval azért nem is rossz csaj ő, csak néha túl hisztis.

Másik felől tündéreket ismerünk meg, többek között Tamlint, Lucient és Rhyst, akikről más lapokat böngészve olvashattatok már. Tamlint nem tudom teljesen hová tenni, kedvelem és nem, benne van a rossz és a jó, viszont fura egyveleget ad ő így ki. Érdekes volt karakterén keresztül látni a tündérek problémáit, félelmeit és világát, olvasni mennyire elvesztek saját világukban és megannyi számos lény támadja Tamlin egykor büszke udvarát. 
Forrás INNEN

Szintén szerves szerepet kap Lucien, akinek karaktere átmenet a jó és rossz között, nem lehet eldönteni mennyiért árulna el bárkit, vagy hűsége ennél erősebb. Sokszor ad bizonyságot hűségéről, bizalmamat mégsem nyerte el, mert némelyik résznél túlságosan sunyult.

Ha már többiekről említést tettem, nem hagyhatom ki Rhyst. 
... Nem jut eszembe negatívum.
Na, őt bírtam, mert nem szépít, hanem mindenki húzhat a francba és viszont látásra. - Lehet ez a válasz nincs benne a Miért lett x a kedvenc karakterem kézikönyvben. (Lupi és Andi látom, ahogyan kést fog nyakamhoz... :D )

Visszatérve picit a történethez, ami nagyon bejött a két különböző világ találkozása. Emberek a tündérekkel élnek határral elválasztva, mindenki tudja az erdőbe nem megyünk, mert könnyen tündér vacsi leszünk. Feyre persze ezt megszegi, nem is baj. Belecsöppenve világukba rájövünk, eléggé komplex a felépítése, nem csupán néhány udvar és édes csillámpóni rohangál, hanem mindenhol vérszomjas lények lapulnak, egytől egyik túlélésért játszva. 
Belülről működésük nem egyszerű, sőt maguk számára is veszélyesek lehetnek bizonyos lények vagy más tündérek. Tehát a tündérek itt nem kedves és cuki lények, ám nem is halhatatlan pajtások.

Külön kiemelném, ha valaki még nem olvasott Sarah J. Maast, mint én, hogy az írónőnek rendkívül részletes, fantáziadúsan leíró stílusa van. Legtöbb lényt elég néhány mondatban leírnia, mégis mindegyik tökéletesen jelenik meg, lehet most hülyén hangzik, ezért elmondom nem minden író/írónő képes visszaadni ezt az élményt szerintem. Találkoztam olyannal, hogy leírta és azt sem tudtam mit akar ezzel a lénnyel, nem jött ihlet hozzá. Másfelől Sarah stílusa gördülékeny, eseményei egybefonódnak és kellemes olvasási élményt nyújt.

Leírtak után gondolom nagyon nehéz elképzelni miért szeretem ezt a könyvet. :D Jó, tudom, innentől könnyen összeáll a kép.
Nagyon tetszett, nem tudok jobb szót rá. Kellemes olvasmány, lebilincselő sztori és érdekes karakterek. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a fantasy kicsit erősebb vonalát, kevés romantikával és sok vérrel megfűszerezve. Nekik üzenem: hajrá!

Néhány ötlet a ruhákhoz:
Hogyan képzelném el a tündérek ruháit? 
Íme néhány szépség, amik kellő figyelmet érdemelnek. :)

Forrás innen
Forrás Tumblr
Forrás: Tumblr

Nyereményjáték:

Feyrének a regényben különböző próbákat kell kiállnia, ezért úgy gondoltuk, hogy Nektek is ez lesz a dolgotok. Minden egyes blogon egy-egy feladatot/fejtörőt kaptok és a helyes válasz(oka)t kell beírnotok a rafflecopter megfelelő mezőjébe. Most mindenképpen érdemes tüzetesen végigolvasni az értékeléseket, mert jó pár kérdésre ott kaphattok válaszokat. És mi lesz a jutalmatok? Három ügyes játékos 1-1 könyvvel lesz gazdagabb!
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk!

Térjünk a játék kérdésére.

A leírásból találjátok ki a könyvbeli szereplőt és írjátok be a nevét a rafflecopter megfelelő mezőjébe:
Faj: főtündér.
Külső: Kisugárzása bájosan csábító, hosszú vörös-arany haját befonva hordja. Fehér bőre tökéletesen kiemeli rubinvörös ajkait és arany koronáját. Hideg, mesterkélt elegancia jellemzi.
Személyiség: Kegyetlen és számító. A rejtvények és átkok mestere. A Tündérek és Emberek közti háborúban tábornokként vett részt. Minden lény tart tőle.
Kedvenc időtöltése: ártatlanok kínzása.
Állomáslista:

November 20 - Kelly Lupi olvas
November 21 - Függővég
November 22 - Sorok között
November 23 - Insane Life
November 24 - MFKata gondolatai
November 25 - Deszy könyvajánlója
November 26 - Always Love a Wild Book
November 27 - CBooks
November 28 - Könyvvilág
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése