Ads

Tamara Webber: Sweet - Édesem


Tamara Webber


Sweet - Édesem


(A szív körvonalai 3.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: YA
Megjelenés ideje: 2016.
Fordította: Komáromy Rudolf
Oldalszám: 392
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
A lány életének nagy szerelme a fiú, aki erről mit sem tud.
A fiú szüntelen harcot vív a fennmaradásért, de az életét is odaadná a lányért.
Az alapdiploma és az orvosi egyetem között, a nyárra hazatérő Pearl Torres Frank két dolgot tud: Boyce Wynn megtestesíti mindazt, amitől menekülnie kellene, és mindazt, amihez hanyatt-homlok rohanna. Lázadó és harsány. Nem érdekli mások véleménye. Szenvedélyes. Erős. Veszedelmes.
És van még egy tulajdonsága, amit Pearlön kívül mindenki előtt titkol: Édes.

Imádtam az Easy – Egyszeregyet, sőt még a történet másik oldalát is szerettem, de igazából nagyon vártam Boyce és Pearl történetére. Legtöbb romantikus könyvben új szereplők ismerik meg egymást és alakul ki közöttük szerelem, ennek a történetnek esetében teljesen másról van szó, hiszen Pearl és Boyce egészen kicsi koruktól fogva barátok, akik védelmezik egymást, tudnak a másik problémáiról, nem egy új kapcsolatot ismerünk meg.

Két gyermek véletlenül találkozik, szerencsés kimenetelű baleset következtében Pearl majdnem belefullad a vízbe, Boyce igazi hősként ott terem és megmenti a lányt, s ők helyi hősökké válnak. Barátságuk társadalmi különbségeik ellenére töretlen, imádják egymást, mint két vérkötelék nélküli testvér.


Pearl kívülről nézve gyönyörű élet él, valójában szülei korlátok közé beszorították, Boyce másik oldaon állva mindenért megküzdött, mégis szabad, akár a madár. 
Boyce-ékat desanyja otthagyta bátyjával őket, apjuk alkoholista lett és később Boyce bátyja katonának ált, sajnos egy bevetésen elhunyt. Neki nem jutott részül rózsás élet, részeges apjával nem sokat tehetett, próbálta családi műhelyüket fenntartani és saját erejéből megteremteni mindent.

Pearl élete kívülről gyönyörű cukormázzal borított csoda, családja viszont nem érti meg szívének igazi vágyát, amely a tengerhez vonzza, hiába lenne szép orvosnak lenni, ha nem érdekli fele annyira sem, mint a tenger.

Hasonlóan az Easy – Egyszeregyhez imádtam az írónő megfogalmazását. Lenyűgözően romantikus, aranyos és könnyed a stílusa. Boyce kezdetben kicsit rosszfiúnak tűnhet, ám első pillanatról nyilvánvaló, hogy ő legbelül igazi jó gyerek, akinek élet adta nehézségekből fakadóan nyers stílusa alakult ki. Cselekedeteiben meglapul a jó szándék, kedvesség minden apró eleme. Pearl iránt hihetetlen mély szeretettel viszonyul, s nem amiatt, amit érez, hanem igazi barátságuk idején szintén megtett mindent a lányért.

Két főhős romantikus szála legelsőre egyszerűnek bizonyul, olvasóban így körvonalazódhat: biztosan erősödik kapcsolatuk és összejönnek, majd bevallják a múltban nem látták meg a másikban rejlő kincset. – Nem teljesen ez történik. Történet olvasása közben rádöbben az olvasó, mennyi mindenen mentek keresztül, hányszor kaptak esélyt az életben újrakezdeni egymással, szemük előtt szemellenzőt tartva nem ismerték fel ezeket.

Rettentő kedves és kifejezetten szép történet a szerelemről, felismerésről és kitartásról. Egyetlen dolog zavart, két szemszögből íródik, néha nem tiszta mikor kezdődik a történet múltban és mikor a jelenben, mintha összeolvadna a múlt-jelen története. Belegondolva jó így a történet, szereplők maguk is sokszor elmosódnak éppen múlt vagy jelenben gondolkoznak, kissé szentimentálissá válik a sztori, ettől még romantikusabb keretet kap, jobban megismerjük a karakterek viszonyát.

Kötődésük ereje legyőzi a társadalmi akadályokat, Pearl bátorsággal megmutatja miként lehet kitörni a szülői ’elnyomás’ alól, lehet újrakezdeni gyermekcipőben járó, kardélen táncoló kapcsolatot. Megérintett a történet és ha nem zavart volna az időbeni ugrálás, imádnám minden egyes sorát, habár így is. Messze egyik legaranyosabb romantikus könyv.

Ha ez az apró olvasási dolog nem akaszt meg, hogy elhatároljam jobban a múltat, biztosan kedvenceim közé kerülne. Olvasmányos romantika, drámai hangsúly sem szereplőkön múlik, hanem az életük adta kalitkákon. Vajon ebből a ketrecből ki tudnak mászni és életüket megváltoztatni olyanná, amilyenné szeretnék? Tudják maguk irányítani saját életüket?
Boyce-ra rázúdul a műhely összes terhe, ami könnyen elnyomhatja. A lánynak pedig be kell bizonyítania szüleinek, saját magától képes talpra állni.

Összességében – Gyönyörűen megírt, csodaszép romantikus történet és Tamara Webbertől nem vártam mást. Megkaptam, amire tőle vágytam.
Bátran ajánlom romantikus lelkületű olvasóknak.

Sorozatról

Hazánkban Tamara Webbert a Szív körvanalai és a Sorok között könyvsorozat kapcsán ismerhettük meg. 

A Szív hídjai legelső kötete az Easy - Egyszeregy, ahol Lucasszal és Jacquelynnal találkozhatunk. Kedves egyetemista sztori két teljesen különböző diákról, ahol a fiú egy igazi hős. :) - Megmenti a lányt, önvédelmet oktat és nem utolsó sorban rettentő cuki. Ha valaki imádta az elsőt, ajánlom a Breakable - Törékenyt, ahol elolvashatjuk a történteket Lucas szemszögéből. Boyce karakterét egyébként itt ismerhetjük meg, egy igazi szemetet játszik, szerencsére ebben a kötetben rácáfol mindenre.
A sorozat következő kötetete Erinről, Jacquelyn legjobb barátnőjéről fog szólni, de még nem jelent meg, nem sokat tudni róla.


Nyereményjáték:

Számos Boyce-hoz hasonló rosszfiút szelídített már meg egy-egy jókislány a regények lapjain. Vajon ti mennyire ismeritek ezeket a történeteket? Most kiderül! A blogturné valamennyi állomásán három nevet olvashattok a közreadott feladványokban: a szerző, valamint a főszereplők keresztneveit. A feladat ezek alapján a regények magyar címeit kitalálni.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Állomáslista:
11.12. - Angelika blogja
11.13. - Kristina blogja
11.14. - CBooks
11.15. - Insane Life
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése