Ads

Karen Hawkins: A makrancos hercegnő

Megjelent az izgalmas történelmi romantikus műfajú Hurst amulett sorozat 4. része a General Press Kiadó gondozásában. Hosszú út vezetett a hősöknek, hogy eljussanak addig a pillanatig, amíg megtalálják a család varázslattal bíró elveszett ékszerét, a sorozat utolsó része méltó befejezést kapott. A makrancos hercegnő egyedi és különleges történetéről szóló turnéra invitálunk minden történelmi romantikus rajongót február 18. és 24. között.

Karen Hawkins


A makrancos hercegnő


(Hurst amulett 4.)
Kiadó: General Press
Besorolás/műfaj: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2017
Fordította: Bánki Vera
Oldalszám: 272 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Michael Hurst, a híres egyiptológus leghőbb vágya, hogy megtalálja az ősi családi amulettet. Amikor a különc felfedező rájön, hogy az ereklye Skóciában lehet, úgy dönt, nélkülözhetetlen, ám kissé házsártos munkatársával, Jane Smythe-Haughtonnal együtt odautazik. A mindig magabiztos lányt alaposan felkavarja az utazás gondolata, és ahogy közelednek úti céljuk, a vadregényes Barra szigete felé, egyre különösebben kezd viselkedni. Kísértik a múltja árnyai, és a jóképű munkaadója iránti vonzalmát sem tudja többé elfojtani.

Miközben a családi ereklye után nyomoznak, a férfi is rádöbben, hogy Jane többet jelent számára egy megbízható munkatársnál. Az amulettre azonban mások is fenik a fogukat. Vajon Jane és Michael még azelőtt megtalálják a kincset, hogy az illetéktelen kezekbe kerülne? És megfejtik-e életük másik nagy rejtélyét, hogy mit is éreznek valójában egymás iránt?


Eleinte fel voltam készülve Karen Hawkins szokásos írásmódjára, minden könyve tetszett, mégis hiányzott valami belőle. Nem tudom megmondani pontosan mi, egyszerűen úgy éreztem többet tud kihozni magából és tud ő sokkal jobbat. Mindig vártam erre a sokkal jobb érzésre, na most jött el, ennél a könyvnél végre megéreztem. Tiszta szívből tudok maximum pontszámot adni rá, mert nagyon tetszett a cselekményszál, főhősök karaktere is igazán izgalmas, remek olvasmányt kaptam. Sikerült kihoznia magából azt a maximumot, amit én vártam az írónőtől. Kicsit félve kezdtem az olvasásba, most azt mondom, messze a sorozat egyik legjobb darabja.


Skócia szívem csücskében helyezkedik el, szépsége lenyűgöz és kevés helyen könnyeztem meg a helyszín szépségétől, eldugott kicsiny kanyargós útjain, elfelejtett várrom közelében ezt is megéltem. Amióta megízleltem a skót életet, minden Skóciával kapcsolatos könyv lenyűgöz.

Michael mindig egy kicsit különc karakterek között helyezkedett el. Róla lehetett a legkevesebbet megtudni, kicsit háttérbe szorulva figyelte az események szálát, néha hallottunk róla, többi testvértől eltérően ő saját kicsiny világában élt. Saját kötetében többet látunk meg belőle, kemény, szigorú, tartózkodó álarca mögött egy igazán jó ember lakozik. Furcsa világképet alkotott magában, makacssága visszatartja kibontakozásában.

Női főhős, Jane egy teljesen új karakter, hű munkatársa Michaelnek, nőiessége háttérbe szorul és kiemelkedik eszével. Igazi kékharisnya, minden álma tanulni, fejlődni és munkáját megtartva világot látni. Munkája ideális álmai megvalósításához, egy valamitől tart, nehogy fény derüljön múltjára, mostani útjukkal pedig egyenesen végzetébe rohan...

Két főhőst imádtam, teljesen összeférhetetlennek tűnnek, ám ezért képesek egymásból többet kihozni. Michael a tartózkodó rejtélyes, érzelmektől rettegő figura, míg Jane az érzelmekben gazdag, rátermettebb nő, skót vére pedig vehemenciával vértezi fel. A férfinek pont erre van szüksége, hiszen ki nyaggatná őt, ha nem a kolleginája? Ki más rázhatná fel szürke monoton fényekkel tarkított napjait, akár legizgalmasabb utazásai közben? 
Eleinte Michael nem lépett kedvenceim közé, valami nem volt oké vele, túl merevnek tűnt a szememben, szerencsére kiderül nem olyan érzéketlen fatuskó, mint elsőre mutatja magát. Adni kell esélyt neki. Mellette Jane igazi kis csillogó-villogó tündérnek tűnik.

Ahogyan mlítettem, azt hittem szokásos Karen könyvet kapok, Skót résznél vártam a civakodást, viszont itt csalódtam kellemeset. Átmegy picit mesés, izgalmas történetbe. Jane múltja megannyi rejtélyt tartalmaz, igazi csemegének tűnik. 

Egész könyv eseményekben gazdag, nem pusztán a két főhősre épít, hanem a történet szálainak nagy szerepe van a könyvben. két főhős nem instant szeret egymásba, nincs meg a láng, Jane csupán egy szürke kisegér, inkább viselkedése feltűnő. Michael a jó pasi, aki észre sem vette munkatársa női nemét, kinézetét amíg valaki rá nem világított, hogy nővel dolgozik együtt. Apránként alakul ki Michael és Jane között a vonzalom, hiába van szikra, némi kémia közöttük, igazából idegenként tekintenek a másikra. Habár ez így nem teljesen igaz Jane oldaláról, de nem mer nagyot álmodni.

Összességében a könyv olvasmányos, izgalmas és a karakterek nagyon el lettek találva. Aki kedveli a mesés történelmi romantikusokat, ahol a főhős szigorú férfiból van faragva, valamint nem instant love rajongó, azoknak ajánlom. Nagyon aranyos könyv, könnyen szerethető.

Nyereményjáték

A történet fontos elemét képezte a térkép részeinek összeillesztése, ezért a nyereményjátékon is vaktérképekkel játszunk. Országok, országrészek, és városok lesznek a megoldások. Mindegyik a sorozatban szerepelt, színteret adtak a szereplők kalandjainak. Segítségként mindegyik blogon találtok majd egy-egy mondatot, amely közelebb visz a megfejtéshez.
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.






Állomáslista

02.22. Dreamworld
02.24. Insane Life


SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése