Ads

Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák

Az Athenaeum kiadó jóvoltából megjelent Sherrilyn Kenyon közkedvelt Sötét Vadászok sorozat legújabb része a Szenvedélyes éjszakák. Ezúttal Wren és Maggie történetét ismerhetjük meg, de vajon két ennyire különböző ember számára létezik közös jövő? - Ha velünk tartotok, megismerhetitek jobban a könyvet!


Sherrilyn Kenyon


Szenvedélyes éjszakák


(Sötét vágyak vadásza 9.)
Kiadó: Athenaeum kiadó
Besorolás/műfaj: paranormális romantikus
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította: Goitein Veronika
Oldalszám: 340
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
A Vérvadászok világában az erősebb felfalja a gyengébbet. Minden nap halálos veszélyt hozhat. Senkiben sem szabad megbízni, a szerelem pedig végképp ki van zárva, ha életben akarsz maradni...

Wren Tigarian árva volt. Egyetlen klán sem akarta befogadni. Wren két faj, a hópárduc és a fehér tigris tiltott keveredéséből született, és ha akart valamit, soha nem engedte, hogy az útjába álljanak. Most Margueritét akarja.
Marguerite D'Aubert Goudeau egy befolyásos amerikai szenátor leánya, de gyűlöli a felső tízezer képmutató életét, amit élni kényszerül. Akárcsak édesanyja, ő is erősen ragaszkodik cajun gyökereihez, amit apja képtelen megérteni. Margueritének nincs más választása, meg kell próbálnia beilleszkedni, bár örök kívülállónak érzi magát.

Wrennek Margueritéért nemcsak az emberekkel kell megküzdenie, akik sosem fogják elfogadni állati lényét, hanem a Vérvadászokkal is, akik meg akarják ölni, amiért veszélybe sodorta a világukat. Versenyt kell futniuk az idővel, és ez nem csupán az életükbe kerülhet, de a lelküket is elveszíthetik...

Elvetemült Kenyon rajongóként, akinek a polca lassan leszakad az 50+ Kenyon könyvtől, kevés olyan könyvet olvastam tőle, ami nem tetszett - habár bevallom megesik ez is. - Na ez nem az a könyv. Emlékszem mikor néhány éve olvastam Wrenék könyvét, hatalmas kedvencem lett seperc alatt. Habár mostanra megkopott az emlék és újraolvasásnál ismét átéltem a "Már tudom miért imádom Kenyont!" élményt.


Acheron - Saját színezés
(Limited ed. coloring book)
Kicsit Wrent sajnáltam, tipikus kidobott gyerek érzésem volt nála, valahogy nem találja a helyét. Unokatestvére sem segít a helyzeten, hiszen a szülei haláláért Wrent okolja, ő pedig el is hiszi. Lelkileg megtört, életében sivárság köszöntött be és nem érdekli semmi. Tudja ártatlanul okolják, mégis nehéz súlyt cipel az érzéseivel. Végül mindenkit ellene uszítanak és úgy érzi mindenki ellene fordult.

Maggie egy szenátor lánya, mindig igyekezett édesapja kedvében próbált járni. Félt mi lesz, ha az apja dühe lesújt. Fél bárkivel konfliktusba kerülni és igazi szende lány. Szemben Wrennel ő igazi üvegbe zárt lánynak tűnik. Talán a férfi harciassága tesz neki jót, az viszont biztos, hogy karaktere jelentős fejlődésen esik át. Végére határozott, életerős nővé válik, aki igazán tudja mit akar. 

A történet nagyon cuki, kedvenceim között van. Nem csupán a főhősök lelki szenvedéseiről szól, hanem annál többről, mások elfogadásáról, társadalom által kivetettség érzéséről. Meggie teljesen más viláot él, mint a kirekesztett Wren, nem ismeri azt a harcot, amin a férfi megy át, mégis bátran mellé áll küzdeni. 
Páros szempontjából rettentően illenek egymás mellé. Kiegészítik egymás személyiségét és hibáikat, pont ami Wren gyengesége, az Maggie erőssége és fordítva. Működik közöttük a kémia, inkább ezt a kémiát gondoskodásnak nevezném.

Savitar - saját színezés
(Limited ed. coloring book)
Történetileg izgalmas, kicsit jobban bepillantunk a két alakváltó csoport hátterébe, megismerünk más állatokat és újabb izgalmas szereplőkkel gazdagodik a könyv. Még mindig töretlenül Savitar rajongó vagyok, ezen mit sem változtat a tény, hogy itt még nem az "awww" Savitar oldalát ismertük meg. :D - Spoiler alert, jelöd ki, ha olvasni akarod: Még mindig remélem Apollomyvel  fog összejönni. :D

Néhány régebbi ismerős feltűnik, mint Aimee, Acheront hiányoltam, de hát nem lehet tökéletes az élet. Végén pedig fel fog tűnni egy régebbi szereplő frissen mosottan és igazán tettre készen. Nem akkora spoiler, mivel saját sorozata van, de ha nem tudjátok, akkor legyen ez még titok. 

A könyvet sokszor vízválasztónak tekintem, mivel itt változik meg a Sötét vadászok sorozatának összetétele, az eddigi bejáratott és ismert szereplők helyett újabbakat ismerünk meg és kicsit szélesebb körben ismerjük meg a vadászokat, lényeket. Ha jól emlékszem a mostani kötetet követően kezdtem el a szereplőket listázni. Valahogy témák szerint kezdenek felosztódni a részek és mind egy szálba sodródik. Eddig lehet észrevettétek részenként voltak újab sztorik, apróbb átkötéssel, talán előző és mostaninál kezdhetitek érezni, az az aprócska összekötő szál egyre nagyobb jelentőséget kap, ami majd később csúcsosodik ki és számos rész lényege lesz. Most még morzsákat olvastok belőle. ;)

Most jönne az, amikor le szoktam írni kinek ajánlom. Bevallom elfogult vagyok, Kenyont boldog boldogtalannak ajánlok, mert jó. :D Ha rám hallgatsz, elolvasod, ha nem, hát így jártam. :D

Képregények és színezők 


Forrás: Dabel Brothers
Tudtátok, hogy a Sötét adászok masszív rajongói táborral rendelkeznek? Korábban írtam már az első két kötetet feldolgozó mangáról, most azonban szót ejtenék a hamarosan megjelenő színezőről és a képregényről.

Tavaly jelent meg a legelső limitált kiadású Dark Hunter színező, majd követte a következő változat és Kenyon másik kedvelt sorozata a jövőben játszódó League sorozathoz is elkészült egy színező. (Ez utóbbit imádom, csupa bosszúálló földönkívüli bérgyilkos. :3 ) 
Eddigi színezők limitálva jelentek meg, azonban hamarosan megjelenik az Ultimate Dark Hunter Coloring Book, amivel minden rajongó kedvére színezhet. Gondolom az előzőekből is lesznek képek, valamint újabb képeket láthatunk. Alig várom már az érkezését!

Ha ez nem lenne elég, tavaly óta folyamatosan jönnek ki az Acheron könyvből íródott képregény részei, mi több hamarosan az egész történet egy könyvben megvásárolható lesz azok számára, akik nem tudtak közvetlenül a Dabel Brotherstől rendelni. Ezen a nyáron csupa izgalmas Kenyon kiegészítők érkeznek, nem csak szuper könyveket. :) Ha pedig minden jól megy, lehet lassan láthatunk valami teasert a Chronicles of Nick tv adaptációból.

Nyereményjáték

Az írónő, Sherrilyn Kenyon könyveire jellemző, hogy számos hitvilágot használ fel, különböző különös lények, istenek tűnnek fel. Ezúttal nektek is különleges lényeket kell keresnetek leírás alapján, amik kettő vagy több lény szerelméből született, vagy testüket több lény alkotta meg. A kis írásokban megtaláljátok a főbb jellemzőiket, de a mitológiai megnevezésük soha nincs odaírva.
A helyes megfejtők között a kiadó által felajánlott három példányt sorsoljuk ki.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Játék: Kína, mi több Kelet-Ázsia egyik legismertebb lénye, számos épület díszítéseként láthatóak, többek között itthon is éttermek előtt ücsörög szobra. Sokszor ázsiai vagy kínai egyszarvúként emlegetik. Szarvas teste, bika farka, ló patái, s jellemzően szarva van. Az ázsiai történetekben megvédik az ártatlanokat, igazságot szolgáltatnak és megbüntetik a bűnösöket.
(Japán, kínai elnevezését vagy magyar átiratát elfogadjuk.)


Állomáslista
07.05. – Insane Life
07.06. – Angelika blogja
07.07. – Függővég
07.08. – Deszy könyvajánlója
07.09 CBooks
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése