Ads

Sabrina Jeffries: Mire vágyik egy herceg?

A General Press jóvoltából megjelent Sabrina Jeffries legújabb regénye Mire vágyik egy herceg? címmel.
Maxmillian Cale igencsak furcsa üzenetet kap, mely szerint halottnak hitt testvére életben van. Minden szál a Manton Nyomozóiroda felé vezet, ahol nem talál mást, csak Lisettet, ezért a lány segítségére szorul. Vajon tényleg él a testvére? Lisette csakugyan segítségére lehet?
A turné állomásain még többet megtudhattok a könyvről és meg is nyerhetitek a kiadó által felajánlott három példány egyikét.

Sabrina Jeffries


Mire vágyik egy herceg?


(A herceg emberei 1.)
Kiadó: General Press
Besorolás/műfaj: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította: Hajnal Gabriella
Oldalszám: 328
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Egy nap váratlan látogató kopogtat a Manton Nyomozóiroda ajtaján. Az igencsak dühös herceg, Maximilian Cale magyarázatot követelve kér bebocsátást. Azt állítja ugyanis, hogy az irodavezető testvére orvul rászedte őt, és nem átallotta azt hazudni, hogy az ő halottnak hitt bátyja él. A helyszínen azonban csak az igézően szép Lisette-et találja, az őt becsapó férfi húgát, aki hiába próbál magyarázattal szolgálni. Cale szentül hiszi, hogy a testvérek összejátszanak ellene, a nő azonban váltig állítja, hogy mind ő, mind a fivére ártatlan. Lisette végül meggyőzi Maximiliant, hogy együtt próbálják meg kideríteni, hová tűnhetett a bátyja, és hogy valóban él-e a herceg testvére. Azért, hogy a nő tisztességén folt ne essen, kénytelenek inkognitóban, férjként és feleségként útra kelni. Ahogy úti céljuk, Párizs felé tartanak, a kényszer szülte helyzet megannyi izgalmat tartogat számukra, a legnagyobb kihívás elé mégis tulajdon szívük állítja őket. Vajon hihetnek az érzéseiknek, és teret engedhetnek a vágyaiknak, vagy az egész nem több egy hirtelen fellángolásnál?
Sabrina Jeffries új sorozatának, A herceg embereinek első kötetében sem izgalmakból, sem szenvedélyből, sem pedig humorból nincs hiány. Igazi ínyencfalat a romantikus regények kedvelőinek.


Nagyon kedvelem Sabrina Jeffries könyveit, habár a most megjelent sorozatból olvastam már több kötetet, ezt a részt még nem ismertem, így újdonság erejével hatott rám is. Érdekes volt hogyan alakulnak a szálak és miként kapcsolódik bele a Halstead Hall bajkeverői sorozatba.
Forrás: pinterest

Nem egyszerű fattyúnak születni ebben a korszakban, főleg, ha valakinek olyan bátyja van, mint George. - Édesapjuk szerette mind a négy gyermekét, felesége halálát követően szeretőjétől két fattyúval - Tristannal és Lisettel - népesedett a család. Dominic imádja testvéreit, azonban George nem fogadja el őket és mindent megtett, nehogy hagyatékhoz juthassanak. Végül eléri, hogy saját testvérét kitagadja, Tristan ellen pedig hajtóvadászat induljon. Évek múlva Dom megalapítja a nyomozóirodát, ahol féltestvérével, Lisettel dolgozik közösen.

Mindent felrúg Maximilian felbukkanása, különös levelet értelmezve úgy érzi utána kell járnia vajon halottnak hitt testvére, Peter valóban él, vagy csak egy rossz tréfa áldozata. Minden szál a Manton nyomozóirodához és Tristanhoz vezet...

A történet izgalmas, érdekes és olvasmányos. Számos helyen megfordulnak útjuk során és Angliából egészen Franciaországig kalandos utazásban van része Maxnek és Lisettnek. 
Első pillantásra Max nem igazán tud szerepet játszani, feltűnően úri beszéde és kinézete mindent elárul származásáról. Szerencsére hamar feltalálja magát a nyomozás közepén, néhány kölcsön ruhával és jó alibivel elindulnak kalandjukra.

Mi történhet Maximilian testvére keresése közben? 
1. Ha Tristant megtalálják, elmondhatja hol látta Petert, ha átejtette mi volt az indítéka, hiszen már így is körözik Angliában.
2. Tristant kivégzik, hiába nyomozó Franciaországban maga is.
3. Lisette ó híre odaveszik és Angliában kitagadják.
Oké, ezekből kifolyólag számos másik pont következhetne, de az alap problémákat felvázoltam.
Bevallom hiába ismertem már Tristan későbbi történetét, mégis végig izgultam miatta. Kedvelem őt, na. :)
Forrás: pinterest

A karakterek kedvesek, habár legnkább a két főhős körül mozog az egész történet fő szála, mellékes szereplőkkel elenyészően találkozunk. Lisettet különösképpen megkedveltem, igazán rátermett nő, legrosszabb helyzetben is képes feltalálni magát. Néha még ha számításai nem is úgy sikerülnek, mint tervezte, mégis eléri amit szeretne. Mielőtt Angliában kezdett volna dolgozni, már dolgozott Franciaországban nyomozásokon, habár Maximiliannel az oldalán nem egyszerű még így sem nőként megtartania becsületét. Lisett számos titkot rejteget, nem csak testvéréről, de az egész családjával kapcsolatban, de egy herceg ezeket megértheti?

Jól megírt történet, nem érzem a sztori a romantika rovására ment volna. Elejétől a két főhős között működik a kémia, habár Lisette jobban próbál ellenállni, mint azt bevallja magának. Néhány résznél nem mindig gondol át mindent teljesen, hiába kedveltem meg és szerettem, mégis van mikor makacssága több erővel bír, mint józan esze. Max oldalán néhány részlet hasonlóan kérdőjeles nálam, mintha nem gondolta volna át mit mond veszekedések előtt, persze utólag rájön hibájára, de már a szavak kimondásánál tudta bajban van.

Mindent összevetve tetszett az egész történet, izgalmas kalandozások mellett sok családi problémát megvitatnak, lelki beszélgetéseknek tanúja az olvasó. Úgy érzem, miközben az írónő a karaktereket és a családi hátteret tökéletesen bemutatta, néhol azért átugrik részleteknél. Másfelől érthető, ő szerette volna az érzelmi kötődéseket jobban az olvasó szeme elé tárni, ami jó alapot nyújt egy új sorozathoz.

Összességében tetszett a könyv, olvasmányos, gyorsan olvasható, mi több néha elgondolkoztató. - Pont ezeknél a családi szálaknál álltam meg gondolkozni, mert igazából nem volt egyszerű senkinek ebben a korszakban egy ilyen helyzetben születnie.

Szerintem aki eddig is kedvelte Sabrina Jeffries könyveit, most sem fog csalódni, méltó bevezetője egy új sorozatnak.

Néhány mondat a sorozatról:

A herceg emberei sorozat, amint feljebb említettem, kapcsolódik a Halstead Hall bajkeverőihez, felbukkan néhány ismertebb szereplő, azonban másik család áll a történet középpontjában.
Sorozat a Manton nyomozóirodára épül, amiből itt derül ki miért megy át névváltoztatáson és kapja meg a sorozat igazi címét.

Kötet során megismerjük alap szereplőinket, akik köré a különböző kötetek épülnek. Természetesen egyértelmű Dominic valamint Tristan is fog külön történetet kapni, hozzáteszem Dominic könyvét különösen imádtam, de vajon ki lehet a negyedik kötet hőse? - Victorról, aki egy másik szereplő, most annyit árulok el, hogy ő is nagy szerepet kap a történetben. :)

Nyereményjáték


A történet középpontjában a Manton Nyomozóiroda és a herceg áll. Mi lehetne könnyebb, mint olyan könyvet keresni, aminek középpontjában egy herceg vagy egy nyomozó áll? Minden állomáson idéztet találtok, szereplők neveit persze kihagytuk, a könyv címén felül azt kell megírnotok a főszereplő herceg vagy nyomozó. Mivel sok könyv játszhatna, kivételesen leszűkítjük a kört a General Press kiadványaira. Játékra fel!

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

"Miközben ____ is visszaült a helyére, megjegyezte: – Nagyon jól nézel ki.
– A házasság csodálatos dolog – vigyorodott el ____. – Neked is meg kéne nősülnöd.
____ ártatlanul azt felelte: – Kitűnő ötlet. Kinek a feleségét vegyem el?"


Állomáslista:
07.08 Dreamworld
07.10 Insane Life
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése