Ads

Elizabeth Hoyt: Egy ágyban a szörnyeteggel



A General Press kiadó jóvoltából megjelent Elizabeth Hoyt kedvelt Maiden Lane sorozatának legújabb kötete. Az Egy ágyban a szörnyeteggel előzőleg megismert Apollo történetét meséli el, akinek életébe váratlanul becsöppen Lily Stump és mindent megváltoztat.
Gyertek és ismerjétek meg velünk együtt közelebbről Apollot!

Elizabeth Hoyt


Egy ágyban a szörnyeteggel


(Maiden Lane 7.)
Kiadó: General Press
Besorolás/műfaj: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította:  Szigeti Judit
Oldalszám: 280 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Lily Stump kisfia kifulladva rohan az anyjához: egy szörnyeteg van a kertjükben. A nagydarab, vad külsejű férfi üres tekintete azonban meggyőzi a nőt, hogy nem kell az idegentől tartania, élhetnek egymás mellett, a számukra menedékként szolgáló, düledező épületben meg a parkban. A csonka kis család és a néma idegen mindennapjai lassacskán összefonódnak, ám a nő egy nap megdöbbentő felfedezést tesz: a rejtélyes férfi cseppet sem együgyű, a bamba arc csak álca.
Mit titkolhat, mi vagy ki elől rejtőzik? És vajon mi lehet a hallgatása mögött? Szóra bírhatja-e őt Lily? Elég-e ehhez a zsigeri vonzalom, amely egyre leküzdhetetlenebbé válik kettejük között, vagy kénytelenek lesznek üzenőfüzetekre hagyatkozni a találkozásaik során? És ha a rejtélyre fény derül, az vajon nem választja el őket örökre egymástól?
Elizabeth Hoyt regényében két súlyos titkot cipelő ember kerül izgatóan közel egymáshoz; megtapasztalva azt, hogy megszólalni, megszólítani a másikat vágyat, szerelmet és elköteleződést hoz magával.

Imádom Hoyt összes könyvét, talán néhány kivétel akad, de legtöbb szívem csücskei között szerepel. Ez a kötet olyan, hogy már régebben olvastam és nagyon tetszett. Vártam megjelenjen, Apollo szinte elvarázsolt személyiségével és mindig érdekelt ki lehet ez a rejtélyes ember.

Lily színésznő jelenleg nem tartozik semelyik színházhoz és egy kis leégett színházban húzzák meg magukat fiával Indioval. Egy napon fia szörneteget fedez fel, akiről csakhamar kiderül Apollo és ő is a kerten dolgozik, nem mellékesen a törvény elől bujkál. Sajnos hangja nincs, ezért nem egyszerű Lilyvel a kommunikáció, azonban a lány így is megkedveli a nagy és rémisztő férfit. Sajnos egyikük múltja sem egyszerű és megvannak az árnyaik, ami elől menekülnek, így nem biztos létezik számukra még jövő.

Nagyon kedvelem mind a két karaktert. Lily bájos, okos és mindezt nem viszi túlzásba. Sokat küzd az életben, mikor azt hinné végre neki is megváltozhat élete, rá kell jönnie a változás megannyi nehéz teher cipelésével működik, ami egy része eddig nem volt bolygatva. A főhősnő nem a tökéletesség mintaképe, hibázott, azonban küzd életében mindenért és sok tudja sok munkával haladhat előre az életben.

Apollo karaktere egyáltalán nem a megszokott regényhős, sőt Hoyt karakterei között sem a megszokottak közé sorolnám. Rangja ugyan lenne, azonban minden rang keveset ér, ha a nyomozók nyomában loholnak, márpedig Apollot mindenki keresi és szeretnék végre bezáratni, vagy rosszabb. Egyébként a férfi marcona külseje nagyon érző lelket takar és Lily ezt felismeri. Habár nem tud róla semmit, mégis tartja a férfiban a lelket.

Történetileg tetszik a könyv, de kivételesen a karakterek akik mindennél elsöprőbbek. Mind a két főhős lelkileg megtépázott, ha úgy nézzük Lily még talán az, aki a legkevésbé. Noha összetörték szívét, van egy fia és nincs színháza, mégis vannak álmai, halad életében előre és célokkal megy a jövőbe. Ellentétben Apollo nem lát jövőt, komor, sötét minden körülötte és szinte kiutat sem lát a jelenlegi helyzetéből. Kettőjük kissé kilátástalan helyzete megfogott, két különböző ember, társadalmilag más szinten állnak és mégis egyformák, mindez pedig egy tökéletes párost alkot. Vajon Apollo akkor is találkozott volna Lylivel, ha megmarad címe és nem kényszerül menekülésre? Ha minden más lenne, vajon akkor is találkoztak volna és ugyanígy szeretnék egymást?

Forrás: pinterest
Könyv fő szála Lily megismerésén kívül arra ad választ, hogy Apolloval amik történtek minek a következménye és testvére miért kényszerült nevelőnőnek. Előző könyvben már megismerhettétek részben a történetet, hiszem Artemis mesélt már testvéréről, viszont nem hallottuk az egész sztorit. Másfelől két oldalról hallhattuk mi történt és így a szálakat mozgatva jobban látjuk az egész képet. Szerintem ez a könyv Artemis kedvelői mellé hiánypótló. Nem mellesleg több ismert karakterrel találkozhatunk ismét, némelyiknek újabb oldalát láthatjuk meg.

Összességében nekem tetszett a könyv, nagyon kedveltem Apollot és Lilyt szinte imádtam, ha nem csak a két karaktert nézem, háttér történetük lenyűgözött. Szerintem igazán méltó folytatása az előző történeteknek. Mikor azt hinném már Hoyt nem fog nekem újat mutatni és lenyűgözni, mindig hoz egy újabb történetet, amit elolvasva nem tudok szabadulni tőle. Számomra ilyen lett az Egy ágyban a szörnyeteggel is.

Nyereményjáték:


Mostani játékunk némi utánajárással igazán nem lesz nehéz, minden állomáson egy keresztrejtvény kérdést találtok Elizabeth Hoyt könyvei világához kapcsolódóan, helyes válaszokat a Rafflecopter megfelelő dobozába szükséges beírnotok. Ha helyes minden megfejtésetek, végén a tábla vastagon kijelölt részén Elizabeth Hoyt egy másik karakterének nevét kapjátok megfejtésül. (Minden állomás Rafi dobozban szereplő száma a keresztrejtvény sorát jelöli, így ha felcserélődne netán az állomások sorrendje, akkor is a Rafiban feltüntetett sorszámot vegyétek figyelembe.)
Játékra fel!

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

1. kérdés: Mi az árvaházi kislányok keresztneve?






SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése