Ads

Sabrina Jeffries: A herceg hitvese

Harmadik részével folytatódik Sabrina Jeffries Hercegi kör című sorozata, melyet magyar nyelven a General Press Kiadó gondozásában olvashatunk.

Szeretnétek megnyerni a Kiadó által felajánlott példányt? Akkor kövessétek blogturnénkat, vegyetek részt a nyereményjátékban, s kis szerencsével a tiétek lehet!

 

Sabrina Jeffries


A herceg hitvese


(Hercegi kör 3.)
Kiadó: General Press
Besorolás/műfaj:Történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2024.
Fordította: Ács Eleonóra
Oldalszám: 288
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Amikor ​egy hirtelen jött szikra mindent lángra lobbant

Egy múltbéli csók az elragadó és éles eszű Miss Olivia Norley-val látszólag már csak egy halvány emlék Thornstock hercege számára. Bár a legjobb partit kereső anyák és lányok világában a férfinak számtalan feleségjelölt kerül az útjába, a hódításairól hírhedtté vált Thorn továbbra is agglegény marad. Egy Oliviával való véletlen találkozás azonban kizökkenti a nyugalmából, hiszen még jól emlékszik a csókjuk utáni zsarolásra, amely mindkettejük nevét beszennyezhette volna.

Ráadásul Thorn féltestvére, Grey egy különleges vizsgálattal bízza meg a kémiarajongó Miss Norley-t egy, a családjukban történt titokzatos haláleset ügyében. A vegyésznek készülő Olivia lelkesen vág bele a kísérletbe, ám arra ő sem számít, hogy Thorn minden lépését árnyékként követi majd, és hogy a férfi állandó jelenléte őt magát is összezavarja, így lassan kezdi elveszíteni az uralmát a cselekedetei felett. Mindennek a tetejébe pedig valaki meg akarja akadályozni, hogy az igazság napvilágra kerüljön – az illető pedig semmitől sem riad vissza…

 




Mostanában Hazbin Hotel és megint a fanficek felé fordultam és azok kötnek le, úgyhogy nehéz volt kihúzni a kis világomból, de sikerült. Nagyon szeretem Sabrina Jeffriest, korábban itt is olvashattatok értékelést más könyveiről, s habár a Hölgy sosem enged könyvét számomra még nem sikerült túlszárnyalnia, sajnos most sem sikerült. Ezért adtam csak négy pontot. Illetve vannak könyvei amiket jobban szerettem. Viszont a lényegen nem változtat, ha szereted a stílusát, akkor ebben a kötetben sem fogsz csalódni, hiszen a rá jellemző izgalmas nyomozós szálat itt sem engedte el.

Olivia mindene a kémia, ügyesen bánik az anyagokkal és jól ismeri a különböző anyagok egymásra való hatását. Minden ezzel kezdődik el, mikor egy bálon Thornstock hercegébe véletlenül belebotolva és ingét borral megkínálva felajánlja segítségét. Hiszen szódabikarbóna minden nőnél van. Miközben próbálja jóvá tenni az egész okozott kellemetlenséget, sokkal nagyobb bajba sodorja hírnevét. Eléggé megtévesztő és igazán nem helyénvaló helyzetben talál rájuk Olivia mostoha anyja, aki ezt nem tűrve házassági ajánlatot szeretne kicsikarni a férfiből. Persze eléggé fondorlatosan, így Thornstocknak nincs más választása, mint megkérni a lány kezét, aki egyetlen pillanattal később elutasítja a férfit és útjaik elválnak. Majd 9 év múlva ismét egy véletlen folytán életük egy pontja összefut.

Thornstock féltestvére Grey hiszi az édesapja gyilkosság áldozata lett és nem pedig egy véletlen lovasbaleset történt, mint mindenki hiszi, illetve a korabeli nyomozat szintén balesetnek könyvelte el. Ebből kifolyólag felkéri Oliviát segítsen neki a csontokat megvizsgálni vajon tartalmaznak e arzént. Nem várt fordulat történik, mikor megjelenik Thronstock aki végül úgy dönt, jobb dolga nem lévén velük tart az utazásra.

A főhősnő, Olivia karaktere egy kedves, életvidám lány, aki nagyon makacs is tud lenni. Okossága mellett szép is és Thorn fejét elsőre elcsavarta, azzal, hogy kikosarazta, saját maga mit sem sejtve, még jobban a férfi állandó gondolataiba férkőzött. Habár a korszakban ellenezték a nők ezen szerepeit és számos elem túlzottan szép, hogy igaz legyen, ez mit sem von le a könyv élvezetéből. Oliviát elsőre megkedveltem, valamiért az a bizonyos kikosarazós rész nagyon tetszett nekem.

Persze muszáj említenem Thornstockot is, aki pusztán azt teszi amit férfiúi büszkesége diktál. A lány kikosarazta és ha már nem tud felejteni szeretőket halmoz szeretőkre és messzi híre megy mekkora kujon, Azonban amint a családról van szó, rögtön sarkára áll és a nőcsábász szíve mélyén egy igazi érző férfi ember. Rendkívül családcentrikus, nagyon szereti a testvéreit és ez szerintem jellemét tekintve fontosabb. Ráadásul egészen kellemes karakter, nem próbál feleslegesen erőt fitogtatni, ha pedig hallgatnia kell képes meghallgatni a másikat. Néha talán túl fafejű, motivációi nem mindig teljesen logikusak nekem, mindezekkel együtt valóban megkedveltem őt.

A történet mint említettem Sabrina Jeffrieses, nyomozós történet átrakva a viktoriánus korba. Nagyon kíváncsi vagyok ki van a gyilkosság mögött, pont ezért a történet szála izgalmasan pörög és nem okoz csalódást. Két főhős közötti szál is fokozatosan fordul vissza és meglepő módon, emberien megbeszélik a múlt béli sérelmeiket. Sok esetben nagy feneket kerítenek ennek, miközben ahogyan itt is, mindent meg lehet beszélni és az idő sokat gyógyít a sebeken. Természetesen a két főhős végül belátja jobb együtt, mint külön még ha nem is minden úgy történt ahogyan elképzelték.

Összességében a könyv olvasmányos, ha szereted Sabrina Jeffriest akkor kötelező darab, de ha még nem olvastad és szereted a történelmi romantikusokat némi nyomozós, kémiás és izgalmas krimi szállal megspékelve akkor mindenképpen ajánlom. Szerintem az írónő rendkívül olvasmányosan mesél, számos izgalmas elemmel tarkítja könyveit és ezáltal nem tudod letenni. Mint említettem leginkább azért csak 4 pontot adtam, mert van könyv ami sokkal magasabbra rakta a mércét, ez persze egyéni preferáció. 

Nyereményjáték

A történet hősnője ellenállhatatlan vonzódást érez a tudományok, pontosabban a kémia iránt, ezért nyereményjátékunk is ehhez kapcsolódik. A turné minden állomásán információkat találtok egy-egy hölgyről, aki a maga idejében kiváló eredményeket ért el a maga szakterületén, a ti feladatotok az, hogy kitaláljátok kire gondoltunk és a nevet beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába

Figyelem! A beírt válaszokon nem áll módunkban változtatni, a kiadó csak magyarországi címre postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk. 
 
Mai hősnő: Angol ápolónő és statisztikus, a modern nővérképzés, valamint a betegellátás reformjának elindítója.

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista


02.15 - Betonka szerint a világ…

02.17 - Kelly és Lupi olvas

02.19 - Insane Life 
 
02.21 - Dreamworld
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése