Ads

Kate Golden - Ónix hajnala

Az Anassa Könyvek gondozásában olvasható Kate Golden: Ónix hajnala, mely egy háború dúlta fantasy világba repít el bennünket. Cselszövéssel, titkokkal valamint egy csipetnyi romantikával átitatott történet, ahol az ellenség mindig a legváratlanabb pillanatokban bukkan fel. Végül Arwennek nincs más választása: el kell döntenie, hova is húz a szíve, hol is van az igazi otthona. Légy részese te is ennek a páratlan történetnek, és ha velünk tartasz, esélyed nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott példányt is!

Kate Golden


Ónix hajnala


(A szent kövek 1.)
Kiadó: Anassa
Besorolás/műfaj:PNR
Megjelenés ideje: 2024.05.10
Fordította: Farkas Veronika
Oldalszám:400
Megtetszett? Megrendelheted itt! Beleolvasó
Pont: 5/5
A ​sötétség királya elfogta.
Most meg kell találnia magában a fényt.

Arwen Valondale soha nem tartotta magát különösebben bátornak, így végképp nem gondolta volna, hogy egy napon majd a saját élete árán próbálja megmenteni az öccsét. Amikor azonban ez megtörténik, a kontinens legveszedelmesebb királyságának foglyává válik, és a gonosz ónixi király katonáinak gyógyítására kell használnia rejtélyes, mágikus képességeit.
Ráadásul a kastélyt, ahol őrzik, ősöreg, szörnyetegekkel teli erdő veszi körül, így Arwennek nem elég túljárni a fogvatartói eszén: ha meg akar szökni, szövetkeznie kell titokzatos rabtársával. Az illető viszont sajnos éppolyan dühítően viselkedik, mint amilyen agyafúrt – és nagyon úgy tűnik, mintha kéjes élvezettel játszadozna a lány legmélyebb félelmeivel.

Arwennek azonban nincs választása, ebben a helyzetben nem engedhet meg magának olyan luxust, mint a bizalom. Nemsokára ármányos nemesekkel, sötét mágiával és veszedelmes lényekkel kell megküzdenie, ugyanakkor arra is rájön, hogy a gyógyítás ereje mellett olyan képességek is szunnyadnak benne, amelyek csak a megfelelő pillanatra várnak ahhoz, hogy kibontakozhassanak. Ha ez megtörténik, akkor Arwen talán ép bőrrel szabadulhat élete legveszélyesebb helyzetéből.

 

Eléggé érdekesen jött velem szembe ez a könyv, ráadásul valami mást akartam olvasni és úgy voltam majd egyszer elolvasom. Ekkor a Dreamworld bloggerének, Lillának köszönhetően, aki meggyőzött nekem olvasnom kell, úgy döntöttem megpróbálkozok a könyvvel. A könyv és a történet nálam nulláról indított, nem jött velem szemben sehol, sőt csoportokban sem ajánlották és úgy voltam lesz ami lesz és ha nem tetszik annyira, majd írok valami extrát aztán Ónix király... és itt be is fejezhetném háttérben az áradó Duna és minden képével ami aközben önt ki, amint éppen nyálazok. Ha kellően vizuális vagy akkor most ezt elképzelted, úgyhogy későn írom, hogy ne képzeld el. :)

Van egy Arwen nevű lány... Elárulom nektek barátnőmmel 22 éve Gyűrű szövetséget alapítottunk, úgyhogy mindig Awenre a tündére asszociálok és imádom ezt a nevet. Szóval ez az Arwen lány kilóg a saját otthonában is, szegény családja van és igazából a gyógyítás a legnagyobb kincse. Ügyesen lát el sebeket, vérzéseket, allergiát és mindent ami közbejöhet egy ilyen helyzetben. Helyben a tehetségének nagy csodájára járnak, ám ez mégsem elég többre. Aztán a testvére áthúzza a nyugodt kis életének, nyugodt kis világának terveit amikor hazatér az Ónix katonáktól lopott kincsekkel és menekülőre kell fogniuk és elszakad anyjától és két testvérétől.

A lány élete teljesen felfordul, megszokott nyugodt kis élete egycsapásra szerencsétlenség áradásra vált. Az Ónix katonák elcipelik, börtönbe dobják és egyetlen szerencséje, hogy gyógyító képessége miatt nem ölik meg egyből. Ahogy Arwen a börtön és a gyógyfüves gyógyító háza között ingázik és ismeri meg egyre jobban az embereket, rájön az Ónixok sem olyan rosszak. Persze ez egy hosszabb folyamat és én nem szeretném le spoilerezni senkinek. Itt jelenik meg az Ónix király.

Sejthetitek nem arról híres mennyire kedves és aranyos kisfiú, hanem a kegyetlenkedéseiről és bármilyen érzelemtől mentes gyilkolásért. Úgyhogy Arwent nem nyűgőzi le ez az oldala annyira mint azt a király szeretné. Természetesen ahogyan lenni szokott, Szamarat idézve az emberek olyanok, mint a hagyma, rétegesek és ez igaz rá is. Minél jobban megismerjük annál jobban megszeretjük. Igazi rossz fiúból lesz kedvenc karakter és majd van benne egy kisebb csavar a származását illetően amivel jobban megértjük őt is.

A könyv nem Young Adult kategóriájú és nem is teljesen New Adult, annyi, hogy a főszereplők felnőttek vagyis a férfi kicsit idősebb. Csak kicsit. Tőled is, ne nézz furán. Maga a történet teljes mértékben kiszámítható és eléggé sok klisé van benne, nem is fogom azt mondani nem. Szerintem ezek között a klisék között ügyesen navigálja az olvasót az írónő és még így is alig várja a történet folytatását. Nincs hatalmas fondorlatos terv mögötte, szerintem csavar sincs amitől eldobja magát az olvasó és mégis, ettől függetlenül alig várja az ember mi fog történni. Úgy tettem le, nekem most kell a folytatása és muszáj leszek elolvasni mert amúgy meg tök jó. Pont ez a klisés rész a történet sajátos szépsége. Teljes mértékben azt kapod amit olvasol és nem kell belelátni többet, vagy olvasni a sorok között. Egy egyszerű fantasy romantikával, tündérekkel, sárkánnyal és mindennel amire vágysz. Korábbi véleményeket olvastam és ajánlották ha ACOTAR-t és Fourth Winget valaki szereti érdemes elolvasni. - Na ne számíts arra, hogy olyan. Viszont arra, hogy legyere a magas hullámvasút tetejéről és valami kárpótoljon az olvasási válságodban, na arra pont teljesen tökéletes! :D 

Mivel mostanában kevesebb könyvet olvasok és igazából sokszor nehezen is találok könyvet ami tetszik, így ezzel a beszippantásos technikájával rögtön megvett kilóra. Szerintem jól össze van rakva, habár írtam a klisét azért nem olyan zavaró, hogy rögtön abbahagyd. Nyilván lesz akinek ez sok lesz, de olvasói válságból visszajönni, mikor imádod a dark könyves pasikat, arra tényleg remek. Illetve van benne valami sajátos báj ami megfogja az ember, hisz a legkomolyabb részét is csillapítja néhány elemmel az írónő. Úgyhogy összességében én bátran ajánlom olvasásra.

NYEREMÉNYJÁTÉK

A nyereményjáték során a kitalált világoké, országoké a főszerep. Te rájössz, melyik fantasy-sorozathoz tartozik az elnevezés? A szerzőt és a címet írd be a Rafflecopter megfelelő sorába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Mai állomás helye, ahol én is élnék:

Terrasen 

a Rafflecopter giveaway


Állomáslista:

  • 07.04. Kitablar
  • 07.06. Insane Life
  • 07.08. Dreamworld
  • 07.10. Kelly és Lupi olvas

 

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, ami über szuper titkos. Na jó, azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése