Ads

Grace Draven - Ragyogás

Az Anassa Könyvek jóvoltából megjelent Grace Draven - Ragyogás című könyve. A történet a kaiokról és a gaurikról szól, akik két merőben különböző nép. Azonban a béke fenntartása érdekében és az országok megerősítésének céljából mind a két oldal felajánl egy királyi sarjat, házasságuk remélhetőleg elhozza a kívánt békét. Gyere velünk a turné állomásaira és miközben jobban megismered a könyvet, ha velünk játszol, megnyerheted a könyv egy példányát is.

Grace Draven


Ragyogás


Kiadó: Anassa
Besorolás/műfaj: PNR
Megjelenés ideje: 2024.
Fordította: Bosnyák Edit
Oldalszám: 284
Megtetszett? Megrendelheted itt! Beleolvasó
Pont: 5/5

Egy ​férfi és egy nő – akiket a kötelességtudat és a politikai játszmák hoztak össze egymással – lassan ráébred, hogy a sors egymásnak szánta őket, miközben egy ellenséges királyság éppen a szétszakításukon mesterkedik.Egy jelentéktelen herceg
A kai herceg, Brishen Khaskem, már régen beletörődött abba, hogy apja után a bátyja fogja megörökölni a trónt, és ő csupán egy lényegtelen tartalék a család és a királyság számára. Amikor azonban az emberek által lakott Gauri Királyság és a kaiok Bast-Haradis-i Királysága politikai és kereskedelmi szövetséget köt egymással, Brishennek feleségül kell vennie egy gauri nőt, hogy megpecsételjék a megállapodást. A herceg kötelességtudóan beleegyezik a házasságba, és szembesül a ténnyel, hogy menyasszonya épp olyan csúnya, mint amilyenre számított, de mégis sokkal gyönyörűbbnek találja, mint elképzelte.

Egy jelentéktelen udvarhölgy
Ildikó, a gauri király unokahúga, már régen beletörődött abba, hogy csupán érdekházasság szempontjából képviselhet értéket a királyi család számára. Mégis döbbenten értesül arról, hogy nem egy külföldi nemesnek szánják, hanem a kai király kisebbik fiának, vagyis a jövendőbelije még csak nem is ember. De újdonsült férje oldalán elindul az ismeretlenbe, és idővel megtanulja elfogadni a társát, aki bár sötétségbe burkolózik, de lelkét a legragyogóbb fényből kovácsolták.

Emlékszem első Grace Dravennel történt találkozásomra, ami a Master of Crows volt. A könyv rögtön megnyert magának és ezt követően az írónő összes könyvét kiolvastam. Szerintem több mint 8 éve történt. Hosszú évekig úgy voltam vele, magyarul úgy sem fogom olvasni, mert senki nem foglalkozott vele. Nekem a könnyed stílusával, egyszerű történetvezetésével, kissé gótikus elemeivel nagyon szórakoztatóak a könyvei. Aztán az Anassa kiadó nagyon meglepett ezzel a kiadással és első mondatom az volt, el sem hiszem! :D Nagyon megörültem a könyvnek, hiszen már nem is számítottam erre a kellemes meglepetésre. Kétség sem fért hozzá, nekem ezt el kellett magyarul is olvasni.

Ha jól emlékszem konkrétan ez a könyv szeretette meg velem az űrlényes, más világi lényes paranormális történeteket. Azóta már kicsit keményebb történeteket is olvastam, habár a Soul to Keepet (Opal Reyne) nem régen olvastam és szerintem ebben a kategóriában messze magasra tette a mércét és nem igen tudták nálam még megugrani. Hozzáteszem ez nem megy annyira el erotikus vonalra, mint sok könyv hasonló témában. A gaurik ember kinézetű emberek, míg a kaiok leírás szerint sötétben élő, sötét bőrű, világító szemű erős testalkatú és étkezésileg merőben eltérő népség. Nincs benne semmi űr, semmi földönkívüli, pusztán máshogyan néznek ki, mint mi halandók. A könyv nem megy bele művészi pontossággal, hogy milyen a világ, honnan származnak, viszont ahhoz jól bemutatja kultúrájukat, hogy pontosabb összképet kapva el lehessen képzelni kinézetüket, mit esznek és hogyan élik mindennapjaikat. Egyszóval nem rág mindent az olvasó szájába és én ezt szeretem. Maga a könyv műfajában szerintem teljes mértékben jó könyv és eléggé olvastatja magát.

Több királyság létezik, akik hadban állnak egymással és minél többször próbálják egymás birtokait megszerezni. A kaiok orra alá is sok borsot törnek, ezért a kedélyeket csillapítsák úgy dönt a kai király és felesége, legkisebb fiúkat felajánlják a gauriknak. Hiszen ő annyira nem számít és van már elég utód, úgyhogy mindegy neki. A gauriknál sem különb a helyzet, harcok kiveszik erejüket és próbálnak jobb pozícióba kerülni. A gauri király úgy dönt unokahúgát, hajdani király lányát ajánlja fel megfelelő arának és a házassággal mindenki jól fog járni, hiszen Ildikó is hercegnő vérvonalát tekintve.

Ahogy lenni szokott egyikük sem kívánja a házasságot jobban, mint egy macska a kád vizet, azonban a kötelesség az sajnos kötelesség. A kertben pedig sok minden történik, például néha egy kai harcosra bukkanhat a hercegnő. Miután egymást elhordják mindennek, gond nélkül le ocsmányozzák egymást, csakhamar rájönnek ők a jegyespár és igazából ők fognak másnap összeházasodni. Szerencsére zsák a foltját úgyhogy könnyed csipkelődésbe fordul az egész. A könyv pedig ezt a csipkelődő, jóhangulatát megtartja végig. Szerencsére nem esik át a ló tulsó oldalára, amikor ez már túl sok. Kellő humor mellett komolyság és mélyebb gondolatok is megjelennek és miközben főhőseink viccesen, nevetgélve egymáson mulatnak a csúfondároskodás szépen lassan szeretetté fordul. Hiszen mindenki járhatott volna rosszabbul is. 

A főhősök karakterei egyszerűek, de szerethetőek. Igazából nekem a legtöbb Grace Draven történetben az tetszik, hogy főhősei nem próbálnak egy egyszerű férfinál többek lenni. Nincs azaz erős sötétség, nem akarnak mindenkit meghódítani és még csak csáboskodni sem, cserébe a másoknak nem biztos kifejezetten szépek. Egyszerű karakterek, egyszerű gondolatokkal és sokkal inkább mély érzésekkel, olyan lelkiismerettel, ami kárpótol mindenért. 

A könyv egy pillanatig sem próbál több lenni, mint ami. Egy igazán szórakoztató, könnyed esti történet, vagy ha tetszik esti mese felnőtteknek. Két karakter egymás melletti fejlődéséről, megértéséről és másik kultúrájához való viszonyulásán van a hangsúly. Nincsenek nagy csaták, végén vannak nagyobb harcok, de ezt is inkább érzem szem felnyitónak semmint igazán nagy harcnak. Pont ezért olvasmányos, a történet szála viszi magával az olvasót és a végéig meg sem áll. 

Mivel nem véletlenül olvastam újra, hozzáteszem nem nagyon szoktam, csak ha tényleg tetszett a könyv, sejthető mennyire tetszett. Van egy sajátos bája. Nem bonyolult a történet, egyszerű és nem kell túlgondolni, simán csak leülni és üres fejjel olvasni és átadni magunkat neki. Utána egyszer csak vége lesz. Nem hosszú, nem rövid és felesleges köröket sem futunk a hosszabb könyv érdekében. Nekem pont ezek az egyszerű dolgok tetszettek benne és ezek miatt a nem túlgondolt dolgok tették egyik kedvencemmé. Úgyhogy ha nincs kedved gondolkodni, kicsit ki tudsz lépni vagy már kiléptél a könyves romantikus komfortzónádból akkor én ezt bátran ajánlom! Az írónő stílusa remek és a könyv egyszerűségében pedig a nagyszerűsége rejlik.

Nyereményjáték

A Ragyogás című Anassa Könyvek által kiadott regény két főszereplője Brishen, a kai férfi és Ildikó, a gauri hölgy. Legelső találkozásuk nem éppen az udvarlásról szól, inkább sikerült szórakoztatóra. A kiadó honlapján megtalálható beleolvasóban ezt bárki el is olvashatja, úgyhogy mostani játékunkban a beleovasóból teszünk fel minden állomáson kérdéseket.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
 
A mai nap kérdése:

Brishen első beszélgetés alkalmával ránézésre mit mond, hogyan néz ki szerinte Ildikó?

a Rafflecopter giveaway

 

Állomáslista:

07.07 This is My (Book) Universe
07.09 Dreamworld
07.11 Insane Life
07.13 Kelly és Lupi olvas

 

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, ami über szuper titkos. Na jó, azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése