Ads

C. C. Gibbs - Knight's Mistress (1.)

Utóbbi időben eléggé elfoglalt voltam és szinte semmi sem sikerült ahogyan elterveztem.
Sok könyv volt listán, de vagy nem írtam róla, nem éreztem készen magam egy bejegyzésre vagy nem volt rá időm.
No, nem mintha panaszkodnék, mert hasznosan teltek napjaim.
Azonban ez a blogbejegyzések rovására ment, mert július óta nem jelent meg új könyvismertető.
Hozzátartozik voltam buddhista elvonuláson, suli elkezdődött, segítettem, rokon-család-barátokat látogattam és papírokat intéztem. Most is tanulnom kéne, de már nem akartam úgy elmenni, hogy egy szót sem írok.


C. C. Gibbs


Knight's Mistress (All He Wants címen is megjelent)


(All Or Nothing 1.)

Kiadó: Quercus
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, erotikus, BDSM
Kiadás éve: 2012
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Oldalszám: 364

A könyv meglepően kellemes csalódás volt számomra. Igazából éppen semmihez nem volt kedvem, csak olvasni akartam valamit. Így akadtam rá erre a könyvre. Sokan írták erotikus, BDSM - egy szóval a szokásos felhozatalt. Már mosolyogtam, hogy megint egy próbálkozás arra, hogy jobban menjen a könyv. Ellenben amit kaptam! Wow! 

C. C. Gibbs egyébként nem új az írásban, eddig Susan Johnson néven több mint 50 könyve jelent meg Amerikában - romantikus, történelmi romantikus vegyesen. Személyes otthoni kiskönyvtárában több mint 10 000 könyv található meg, mivel azon felül, hogy író, ő maga is hatalmas könyvmoly.

Ezek után mit is rejt a könyv?

Katherine egy IT-ben dolgozó fiatal és okos nő, akit felbérel a Knight cég, hogy szerezzen vissza 20 millió dollárt a balkáni cégüktől. Ennek megvalósításához be kell törnie a cég rendszerébe és visszafejteni az elmúlt időszak összes banki forgalmát és a céghez tartozó emberek bankszámláit is. Összesen 10 napot kap erre, de Katherine három napon belül megoldja a problémát, remélve gyorsan haza is mehet nagymamájához. Nem így alakulnak a dolgok. 
Sőt semmi nem úgy alakult ahogy elsőre megtervezte.
Dominic özvegy 31 éves férfi, aki híres alkalmi kapcsolatairól és persze a BDSM világában jártas, blogok osztanak meg róla videókat, képeket, amik többnyire nem zavarják. Amióta neje meghalt - hozzá mindig hűséges volt - teljesen megváltozott. Katherine felkelti érdeklődését pont azzal ami másokból hiányzik: nem érdekli a pénz és persze folyamatosan nemet mond. Úgy érzi ez számára egy új kihívás. Hiszen ki mondana nemet Dominic Knightnak? - Végül megállapodnak egy 7 napos szexmaratonban távol a világtól.
A BDSM csak említés szintjén van e? - Határozottan nem! Szóval ha téged taszít bármilyen módon, akkor nem ajánlom. Ebben bizony van lovaglópálca, csipeszes bimbószorítós részek, felvehető dildók és társaik. Ráadásul Dominic-nek mell fétise is van. Extrém helyek? - Vannak azok is!

A karakterekről pozitívan tudok megnyilvánulni.
Katherine okos, életrevaló lány, aki képes azt mondani: nem. A hasonló jellegű könyvek között ez nagy ritkaság. Nem csak feláll és kiviharzik. Nem. Feláll és rászól Dominic-re erőteljesen: most kérj bocsánatot. Eléri, hogy a férfi életében először térden kérjen tőle bocsánatot, ha meg akarja tartani a lányt. Hiába Dominic irányítja, ha túl sok neki, akkor sarkára áll és mindenkit helyre tud tenni. Ez a tulajdonsága többször megnyilvánul.

Dominic Knight gazdag, sármos pasi, akit mindenki meg akar szerezni. Azonban ő akar(na) mindig irányítani, amit sokan boldogan engednek is neki, kivéve Kate-et. Eleinte kihívásnak érzi, majd szép lassan ráeszmél, lehet mégsem csak egy kihívás számára a lány. Látja Kate-ben a kedvességet, beismeri, hogy maga mellé túl jó a lány, de ennek ellenére küzd azért, hogy méltó partnere lehessen. Vannak ijesztő megmozdulásai, a lány néha le is torkolja amiért nem megkérdezi, hanem kutakodik utána. A karakternek vannak nagyon aranyos megnyilvánulásai amik aranyossá teszik. Ilyen például amikor fehérneműt szeretne szerezni Kate-nek, de végül az egész boltot felvásárolja, mivel nem igazán járatos a lány ízlésében. Ugyanígy többször hivatkozik arra, ha megteheti miért ne vegye meg a fél boltot? Ami igazából nem azért van, mert nagyzolni akar, hanem egyszerűen nem ismeri az adott dolgok esetében a lány mit szeretne, örömet szeretne szerezni a maga esetlen módján.

Dominic esetében nem úgy volt szörnyű gyermekkora ahogyan a legtöbbször szokott lenni. Szülei elváltak, de válás után apja nem vesz tudomást létezéséről. Édesanyja pedig egy igazi beképzelt idióta sznob vén p*csa. Drága mama azt szeretné, ha fiacskája egy hasonlóan gazdag lányt venne el, hiszen nála a szerelemnek nincs jelentősége...
Dominic nővére imádnivaló a maga hat gyermekével. Igazi tündér. Ő az egyik segítőjük és támogatójuk. Rajta kívül Dominic legjobb barátja Max és az ő felesége Olivia akik a kötet folyamán segítenek átvészeni az anyuka veszélyt és áthidalni egyéb problémákat.
Minden kötetben a végén megjelenik Kate nagymamája. Ő ugyan nem pártolja kapcsolatukat, de mivel látja unokája fülig szerelmes, ezért Dominic-nak mindig megmondja véleményét. Nem illik az unokájához egy ilyen férfi, de ha Kate-ért mindent megtesz akkor ő is mellettük áll. A nagymama egy kicsit az öreg bölcs szerepét tölti be.

Jha! Persze ki ne hagyjam: imádlak Dominic! :D 

Pozitív: Kidolgozott karakterek, élethűek, sokszor emberi vonások és problémák. Nincs túlzottan elrugaszkodva, csak amennyi még belefér.
Negatív: Nagyon kevés negatív dolog volt számomra. Erotikus könyv, így kell kezelni. Nem szabad túl magasra tenni a mércét, de a kategórián belül nagyon igényes munka.
Kinek ajánlom: Ha szereted és bírod az erotikus irodalmat, akkor ez a te könyved! Ha kérnéd hasonlítsam másik műhöz, hát nem menne.  Rá akarod húzni, hogy Szürke trilógia vagy Crossfire? - Ne tedd. Szerintem sokkal összeszedettebb, jobban meg van fogalmazva. Egyszóval látszik az, hogy nem egy kezdő írta.


Pontozás:
Történet: 5/5
Leírás: 5/5
Karakterek: 
    Katherine: 5/5
    Dominic: 5/5
Humor: 5/5 
Összesen: 5/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése