Ads

J. Lynn - Unchained (1)

J. Lynn neve már nem ismeretlen a hazai olvasók körében, talán többen találkoztatok már írásával/írásaival, de ha könnyít a helyzeten, akkor azt mondom, hogy Jennifer L. Armentrout, csak a felnőtteknek szóló írói álnevén. (Itthon megjelent könyvek tőle - J. Lynn néven: Vetkőzik a tanú, előkészületben: Vetkőzik a játékos valamint J. L. Armentrout nével az Obszidián és előkészületben az Ónix.)
Erre a könyvre tavaly augusztus óta várok, akkor lett beígérve novemberre, végül csak idén szeptemberben lett kiadva. Úgyhogy most teljes a kis örömöm. :)

J. Lynn


Unchained


(Nephilim Rising 1.)

Kiadó: Entangled
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, bukott angyalos
Kiadás éve: 2013
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Oldalszám: 400
Megtetszett? Itt beszerezheted.

Lily egy különös világba született bele. 
Valaha az angyalok elkövették a hibát, hogy embereknek nemzettek gyermeket és ez után bukottakká váltak. Isten parancsára gyermekeiket pedig angyalok mészárolták le. Ez után a bukott angyalok többsége gonosszá vált, vérre szomjazott és nem szerették az embereket, sőt mai napi ez így van s vágynak vissza az égbe...
Annak ellenére, hogy legtöbb félvér gyermek meghalt, néhány életben maradt halhatatlanként valamint a bukottak is tovább szaporodtak és az ő gyermekeik - a Nephilimek. Azok, akik hosszú éveket elélhetnek, csak ennek az a titka, hogy belépnek a Szentélybe (Sanctuary) ahol harcolnak, méghozzá a bukott angyalok teremtményei ellen. Azok ellen akik emberek és megszállták őket, hogy halomra öljenek másokat vagy néha egy-egy a bukott angyalt is késre szúrhatnak. 
Lily is egy ilyen személy és ráadásul eléggé ritkaság számba is megy, mivel lány. Igazi badass lány. :)

17 évesen Baal akarta megszerezni, de nem sikerült neki, ennek pedig nem más az oka mint Julian. Julian is egy bukott angyal, csak épp szerelmes lett a lányba az első döfés után - szó szerint, aki a szívét célozta, de picit mellé ment és ez neki nagyon romantikus volt... :D Tudjátok lányok, ha a pasi nem fogad el bon-bon szívet, akkor simán döfjetek az övébe, próbáljátok kiszedni és egyből jó lesz. - Visszatérve az eredeti fonalhoz. Julian innentől kezdve óvja-védi Lilyt a széltől is és a lányt követi mindenhová láthatatlanul, Baaltól is így mentette meg.
Immáron 8 év telt el, Julian pedig kitartóan hajtja a lányt, de Lily nem fogadhatja el, mert első számú szabály Nephilimek számára: 
Házasság Nephilimmel - rendben van. 
Házasság emberrel - necces, de elmegy. 
Házasság bukott angyallal - MOAR! HALÁL! - Valahogyan így.
Persze Lily nem hallgat a nagyok szavára, hiába az intés, hogy egy Anna leányzó meghalt, mert szerelmes lett a bukott angyalába, nem igazán használ. Így köt ki Julian és Lily egymás karjaiban...
Akik cukik együtt, mert végre éreznek is valamit egymás iránt, nem csak: hajj de cíííp vagy ecséém. :)
Azonban mint mindig: vihar van a paradicsomban. Van egy áruló a Szentélyben, jön egy újonc rendőr srác aki eddig nem is tudta, hogy micsoda. Jha és persze Baal megjelenik néhány cimbivel, no, nem ám party discot csapni, hanem egy kis vérpancsi-pancsira.

Lily azaz a Szentély Liliom szála, nem is annyira szálacska, mert csíp-rúg-harap és közveszélyes. Mindenki kedvence. Imádtam, nagyon szarkasztikus volt, megvédte amit kell és ami az övé. Ráadásul egy kis hibácskát leszámítva teljesen normális karakter volt. Voltak hibái nem mondom, azonban nem sok volt. Könnyen megadta magát Juliannak, amivel nincs baj, hiszen 8 éve várja sorát az a szerencsétlen. :D Ő olyan hős lovag volt, bocs. Angyal.

Julian kimért, nem egy túl beszédes alak, nem viccelődik sokat, nem hazudik, jha és komoly. Legalábbis Armentrout férfifőhősei közül az egyik legkomolyabb... Kedveltem, mert azon felül, hogy szokás szerint hű meg há meg szexi, volt indoka is miért szereti a lányt. Ő az, aki valójában látja milyen. Elkezdi a lány korlátjait feszíteni, hogy az engedjen, végre legyen önmaga, ne másokat kövessen, ezekért külön érdemelt egy angyal tollat (itt a piros pont milyen snassz lenne már).

Michael egy kissé humorosabb alak. Néhány részletet az Ő szemszögéből is látunk. Határozottan Ő is egy főbb szereplő karakter, nagyon kíváncsi leszek a későbbiekben milyen szerepeket tartogat neki még Armentrout, ahogyan látom őt kedvelte itt. Esetleg nem tudott vele mit kezdeni?

Az áruló leleplezése nagyon tetszett, mert semmi nem úgy történt ahogyan elképzeltük. Ez benne a jó!

Lezárt vég, nincs cliffhanger, összességében nagyon kellemes élmény volt, a kezdeti nehézségeket leküzdve csúszott mint kacsának a nokedli.

Most jöjjön a fekete leves, mi az ami nem jött be annyira...
Folyamatosan olyan érzésem volt, hogy nekem ebből hiányzik valami. Nem tudom megmondani micsoda, de nem volt mindenhol igazi Armentrout még. Néhol túl gyorsan történtek az események. Itt gondolok arra, hogy néha egy kis átvezető jól esett volna, nem pedig egyből Juliannal állni az utcán. Egyes részeknél pedig csak kapkodtam a fejemet, mi is történik éppen? Ez ki? - Persze megmagyarázták, csak ha kicsit átvezeti akkor még jobb lett volna.
Michael karaktere is nekem nagyon furi. Képtelen vagyok bekategorizálni ő vele mi a cél. Jó volt, nem tagadom, csak furi. Nem tudom, hogy egy szerelmi háromszög harmadik alakja lett volna, aki végül mégsem lett az; idő közben el lett felejtve az ő karaktere; esetleg később lesz szerepe. Oké, vége alapján lesz még nagyobb szerepe.

No, sebaj! Jön majd a második! Ráadásul ez a könyve második volt amit életében megírt otthon a Half-Blood után. Ezt is bele kell kalkulálni... :)

Pozitív: Karakterek és a történet alakulása, no meg a vége. :D
Negatív: A hiány érzet.
Kinek ajánlom: Aki szereti az angyalos PNR könyveket, meg aki szeretne egy kicsit akciósabb bukott angyalos mindenes könyvet. Olyan PNR vegyi gyümit.


Pontozás:
Történet: 4/5
Leírás: 4/5
Karakterek: 
    Lily: 5/5
    Julian: 5/5
Humor: 4/5 
Összesen: 4/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése