Ads

Blogturné: Sarah MacLean - A csábítás kilenc szabálya

Sarah MacLean


A csábítás kilenc szabálya



Kiadó: Könyvmolyképző - Arany pöttyös
Kategória: Történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2013.12.15
Olvasott nyelv: Magyar
Fordította: Hetesy Szilvia
Oldalszám: 494
Megtetszett? Itt beszerezheted.
ISBN: 9789633735718 / 9789633735725 (kartonált & kemény táblás)
Pont: 5/5

  Egy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfimódra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Ezenkívül nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban.
Lady Calpurnia Hartwell mindig betartotta ezeket a szabályokat, de végül is mi értelme volt ennek? Még mindig nincs férjnél és enyhén szólva elégedetlen a helyzetével. De most megfogadta, hogy megszeg minden szabályt és végre élvezni fogja az életet!
De ahhoz például, hogy végigtáncoljon egy bált vagy szenvedélyesen csókolózzon, kell egy megfelelő partner is. Egy olyan férfi, aki mindent tud a szabályszegésről. Például az elbűvölően vonzó Gabriel St. John, Ralston márki, akinek épp olyan rossz a híre, mint amilyen bűnös a mosolya.
Ha Lady Calpurnia nem vigyáz, akkor éppen a legfontosabb szabályt fogja megszegni: akik az élvezeteket keresik, azoknak soha nem szabad reménytelen szerelemre lobbanniuk.
   könyv történelmi romantikus kategóriába sorolható, az 1800-as években játszódik, amikor hatalmas báloké és ruháké volt a főszerep. Főhősnőnk Callie a maga 28 évével belépett a vénlányok közé, akiknek szinte már esélye sincs beházasodnia. Ráadásul nem tartja magát szépnek a kissé molett alkatával és átlagos kinézetével. Ellenben ott a csodaszép húga, Mariana, aki nem csak mutatós és tíz évvel fiatalabb nála, de már az első báli szezonjában megtalálta a neki való férjjelöltet. Callie szomorúságát csak tetézi Mariana közeledő eljegyzése, valamint más idős hölgyek is mélyen megbántják, ezért fejébe veszi, hogy valami rendkívülit tesz... Ezek miatt elsőre sokkal szomorúbbnak tűnik a történet, mint valójában. Kicsit megölelnénk Calliet és biztatnánk  hogy lesz még jobb is. Azonban első pillanatra kilátástalannak tűnik helyzete, nem csak vénlány, még tetejébe az elmúlt tíz évben szerelmes is a nagy nőcsábász, Ralston márkiba. Mivel a márki nem akar szerelmet, inkább halmozza az élvezeteket, emiatt Callie szerelme iránta pusztán csak plátói...

      A történet hűen tükrözi a kor sajátos elemeit és illemeit. Úgy érezhetjük, mi magunk is bálozunk a szereplőkkel, megélhetjük a kor sajátos varázsát. Akkoriban sokkal szigorúbb szabályok voltak érvényben mint manapság. Hölgyek nem jelenhettek meg kísérő nélkül férfiak társaságában, ha mégis megtették, mindenki szájára vette őket és már megesett lányoknak tartották őket. Lady Calpurina azaz Callie-nek pontosan ebből lesz elege. Mindenki elvárná hogyan viselkedjen, ücsörögjön egy szobában, miközben éli unalmas napjait. Hát ebben semmi szórakoztató nincs. Férfiak kényük-kedvükre láthatják mit csinálnak a nőt, no de, mi van a férfiakkal? Mi van annyira jó a whiskey-ben, szivarban, sportban és a kártyjátékokban amiért a nők nem is láthatják őket? Nőket miért tiltják el egy csomó dologtól, ami a férfiaknak alap privilégiuma? - Callie izgalmat szeretne, hogy unalmas életét feldobja, végre olyat csináljon, amihez igazán kedve van. ne csak mások mondják meg mi a helyes, hanem ő is eldönthesse amit lát az milyen...
   

   Lady Calpurina Hartwell tipikusan az örökké álmodozó romantikus lélek. Nagyon megkedveltem őt. Sokszor éles nyelvével, nagyszerű humorával szórakoztatja az olvasót. Sokszor megsajnáljuk őt, de a lány sajnálkozás helyett inkább talpra áll és egy újabb ötletet eszel ki. Imádja a klasszikus könyveket, hatalmas intelligenciával rendelkezik, gyorsan vág az esze és ezek segítségével az egész angol nemesség elvárásaival szembe tud menni, miközben megőrzi sötét kis titkát magában, így neve sem mocskolódik. Önmagának is örömet szerez, családjának pedig nem árt. - Ezekkel a tulajdonságokkal fogja meg Gabrielt is. Mivel Callie szerény és nincs tisztában saját értékeivel, sőt önmagát lekicsinyli, ezért szöges ellentéte minden olyan nőnek, akivel eddig a márkinak dolga volt. Legtöbben csak a pénzért keresték a márki kegyeit, de Callie-nek egyikre sincs szüksége, pusztán szórakoztatónak tartja a férfi társaságát. Helyesebben a férfi ezt nem tudhatja elsőre...

   A lány családja eléggé érdekes, mert édesanyjuk túlontúl képes az érzelemkitörésekre, sokszor gyermekeit zavarba ejtő helyzetbe hozza ezzel. Callie-éknak van egy bátyjuk, ő jelenleg a családfő, valamint akit említettem, Callie kishúga. A húga, nagyon aranyos, könnyen az olvasó egyik kedvencévé válthat. Bátyja sem egy szívtelen dög, sőt, mindenben a lány kedvére próbál tenni, akármilyen eszetlen is az a terv. Édesanyjuk pedig kifejezetten aranyos, hiszen melyik anya ne örülne, hogy lányai megházasodnak?

   Gabriel St. John azaz Ralston márki élvhajhász, szereti a nők társaságát, de van egy alapszabálya. Sosem szerethet bele egyikbe sem és nem is fog megházasodni. Egész tervét Juliana megérkezése dönti dugába, mert eszébe juttatja a múltat. Gabriel karaktere számomra megnyerő volt. Nem igazán az a fajta személy aki bunkó, sokkal inkább a félelemtől menekül bele a jelenlegi életmódjába. Számomra teljesen nyilvánvaló volt az oka, nem is haragudtam érte. Callie is a kor követelményeihez képest normálisan kezelte a férfi becstelen hírnevét. Voltak tippei, persze ettől függetlenül meghallgatta a férfi változatát is.

   
A műben nincs sok dráma, helyette annál több vicces jelenet és romantika. Határozottan olvasmányos történet, a cselekmények pedig folyamatosan viszik előrébb olvasójukat. Nem akadtam meg benne sehol, sőt alig bírtam letenni. 
A könyv maga kis bájával, elcsábított engemet is.

   Ha kedvet kaptatok egy kis történelmi romantikázáshoz, akkor bátran ajánlom nektek ezt a könyvet. Igazán szórakoztató lehet magányos estéken.
    Ha még nem próbáltad ki ezt a műfajt, ám szereted a romantikus műveket, úgy érzed, hogy itt az ideje, valami újba is belemerülj, abban az esetben tökéletes lesz erre "A csábítás kilenc szabálya".
    


Interjú az írónővel:
Az eredeti interjút, itt találjátok:
http://www.theromancedish.com/2010/04/interview-with-sarah-maclean.html

Sarah, mesélnél egy kicsit magadról?
Én egy 31 éves, romantikus könyv függő vagyok, aki szinte mióta eszét tudja, romantikus könyveket szeretne írni. Eleinte munkáról-munkára ugráltam és az iskola is korlátolt az írásban, de végül letettem a tollat a papírra és elkezdtem megírni első könyvemet, ami a „The Season” című YA könyv volt. Ezután döntöttem el, hogy kipróbálom magamat a kicsit szemérmetlenebb dolgokban is … és megírtam az első felnőtt könyvemet „A csábírás kilenc szabályát”, ami már kapható a boltokban.

Olyan személyként, aki szereti ezt a kissé pajzánabb műfajt, örülök, hogy így tettél! Itt a Romance Dish-en (Romantikus vacsora) szeretjük meghallgatni az írók művének kezdeti történetét. Megosztanád velünk?
Oké, szívesen elmesélem a „Kilenc szabály” kezdetét! Az én kiváló ügynököm, Alyssa Eisner Henkin, hálaadás előtti két csütörtökkel elküldte a kéziratomat. Szinte biztosak voltunk a Pulyka nap előtt nem hallunk felőle semmit… talán az új évben. Nem így történt, hívást kapott a következő hétfőn egy szerkesztőtől, aki elolvasta a hétvége folyamán, majd kedden egy teljesen másik szerkesztő is fölhívta. Ezért elküldték a könyvet aukcióra. Pénteken találkoztam az Avon könyvek szerkesztői csoportjával és beszélgettünk a romantikáról - csakúgy általában, és a kéziratról is. Az én nagyszerű szerkesztőm, Carrie Feron, pár órával ez után ajánlatot tett. Boldogan adtam el a könyvet az Avonnak – annak a kiadónak, amelyiknek gyermekkori álmom volt, hogy egyszer dolgozhassak, amióta először olvastam Jude Deverauxot


Biztos vagyok benne, hogy magadon kívül voltál, hiszen még aukcióra is elküldték a könyvedet. Ez csodálatos! Azoknak, akiknek nem volt szerencséjük még „A csábírás kilenc szabályához”, kérlek mesélj nekik valamit erről a könyvről.
Lady Calpurnia Hartwell egy 28 éves hajadon, aki, a kicsi hugicájának szerelmi eljegyzése estéjén eldönti, hogy már nem akar többé csak úgy ott ücsörögni és a polcon porosodni, ezért csinál egy listát, amin kilenc dolog van és szíesen megtenne, ha nem korlátoznák mások és nem kéne hírnevét féltenie. A túl sok sherry hatására eldönti, megteszi az első lépést – a legidegesítőbbet – a legelső dolgot a listáján. Így kerül a nőcsábász Gabrielnek, Ralston márkijának hálószobájába… a gondok ezután egymást követik.

Ahogyan már tudod az én 5 csillagos értékelésemből, egyszerűen imádom a könyvedet. Amióta csak elolvastam, azóta érdekel mi inspirált abban, hogy megírd ezt a történetet. Meg tudnád osztani velünk?
Imádom a petrezselyem áruló hölgy/élvhajhász történeteket. Pontosabban, amikor a kívülálló személy vénlány is egyben. Olyan történetet akartam írni, amikor a főhősnő egymaga veszi kezébe az irányítást. Azt akartam, döntései a szerelem felé sodorják. Szóval megkérdeztem magamat… milyen kötelezettségeket vállalna egy 28 éves, petrezselyem áruló hölgy. Ki lenne az a férfi, aki hajlandó segíteni és kezelni a hölgy legújabban fölfedezett hajlandóságait? Így született „A csábítás kilenc szabálya”.

Hogyan jött ez a bizonyos kilenc szabály? El tudom képzelni, hogy páran barátnőkkel leülünk és összeállítunk egy listát a beszélgetésünkből.
LOL! Nem vagy messze az igazságtól! Tudtam Callie listát fog készíteni, de nem volt meg a kilenc dolgom a kezdéshez. Itt jött a képbe a lánytestvérem (aki szintén imádja a romantikát). Egyik este - kutyasétáltatás közben - összeállítottuk az egész listát, nagyjából 15 perc alatt telefonon. Innentől kezdve a történet mesélte önmagát.

Csodálatos, amikor van egy testvéred, akire szükség esetén számíthatsz! Azt hiszem a kedvenc jelenetem a könyv folyamán, amikor Callie késő éjjel megjelenik Gabriel otthonában és csókot kér tőle. Majd’ elolvadtam, ahogyan megadta azt a csókot és mondta: a csókok vágyakozással kell, hogy eltöltsenek. *sóhaj* Az ennyire érzelmekkel teli jeleneteket a könyv folyamán, könnyűnek találtad megírni vagy sem?  
Szerelmi jelenetek kihívást jelentenek számomra. Sosem akarom, hogy olyan érzést keltsenek, mintha fárasztóak vagy egyszerűen csak megírtak lennének. Azért is más megírni, mert a szókincs, cselekmények, valamint az események amik előfordulnak, sokkal több gondolkodást igényelnek, mint más jelenetek a könyvben, amik néha önmagukat öntik a lapokra. Azt mondom, előnyben részesítem az olyan szerelmi jeleneteimet, amik előre mozdítják a sztorit – egy olyan szál ami magával ragadja a történetet is.

A „Kilenc szabály” sikeressé vált, meglepődtél a romantika kedvelők áradozástól és attól a támogatástól, amit nyújtottak?
Nagyon meglepődtem… és nagyon felvillanyozódtam! Csodálatos e-maileket kapni más íróktól akik régebben személyes hőseim voltak és ők nyújtották az inspirációt… folyamatos támogatást kaptam, az olvasóktól, eladóktól továbbá bloggerektől is – a romantika kedvelők közössége nagyszerű! Megtisztelőnek érzem, hogy közéjük tartozhatok.

Teljesen egyetértek veled --- nincs semmi máshoz fogható, mint a romantika kedvelők közössége. Mindenki támogató!

Hősei a „Kilenc szabálynak” a két ikertestvér és a lány féltestvérük. Kérlek (kéééééééérlek!) mond azt nekünk, hogy nekik is lesz saját történetük.
Igen! Nicholas St. John, Ralston ikertestvére, a következő könyv főhőse aminek címe TEN WAYS TO BE ADORED WHEN LANDING A LORD”, majd Juliana története, amit jelenleg írok (2010-es interjú).

Wuuuhuuuuuu!! Örülök, hogy ők is külön meg fogják kapni a boldog véget. Hiszek benne, hogy csak egy "ici-pici" harc lesz azért, ki kapja meg az értékelésüket. :O  

Megosztanád velünk, most éppen min dolgozol?
Juliana története mellett, egy YA történeten is dolgozom, de arról nem sokat mesélhetek még. Remélem, pár hónapon belül bővebb információkkal szolgálhatok. Biztosan állíthatom… elfoglalt vagyok.

Igen, biztos vagyok benne, ezek miatt nagyon elfoglalt vagy!!! Amikor nem épp a mesés történeteket kreálod a mi örömünkre, akkor hogyan töltöd az idődet?
Férjem és én a kutyánkkal lakunk együtt New York városában, sok időt töltünk a városban sétálgatással és felfedezésével – nagy kajások vagyunk, szóval mindig keresünk valami jó éttermet! Ezen kívül olvasok, főzök, nézem az Elnök embereit újra és újra meg újra.

Ha mondanod kéne egy tényt, amit érdekesnek találhatunk, mi lenne az?  
Két évet Izlandon jártam fősulira. Sosem használtam a nyelvet aktívan… de nagyon jól olvasok a nyelvükön.

Itt az idő hat gyors kérdésre:
Történelmi romantikus vagy kortárs?
 Amikor írok, akkor kortárs. Amikor pihenek, történelmi.
Rózsák vagy margaréta félék?
 Rózsák.
Édes vagy nem édes tea?
 Nem édes.
Magassarkú vagy sportcipő?
 Sportcipő.
Macska vagy kutya?
 Kutya. Csak azért, mert a férjem allergiás a cicákra. Ha ez nem lenne, akkor mind a kettő.
Yankees vagy Mets? Yankees! (megj.: baseball)

Sarah, köszönjük, hogy ma este velünk voltál. Nagyon élveztem veled az interjút és remélem, találkozunk Nashville-ben.


Nyereményjáték:


A blogbejegyzések kiemelt betűi minden esetben egy-egy történelmi románc főhős nevét adják ki. Nincs más dolgotok, mint azt kitalálni, mi a regény címe, amelyben azé az úriemberé volt a főszerep.

a Rafflecopter giveaway

A könyv blogturnéjának állomásai: 

11/15. Angelika blogja - Pár szó a szerzőről és a sorozatról 
11/16. Kristina blogja - Mi is az a regency? 
11/17. Szilvamag olvas - A különböző kiadások borítói 
11/18. Deszy könyvajánlója - A regency divatról 
11/19. Nem harap a... - Kis regency illemtan 
11/20. Insane Life - Interjú a szerzővel 
11/21. Dreamworld - Kedvcsináló idézetek

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése