Ads

J. Sterling - A hibátlan játék


J. Sterling


The Perfect game - A hibátlan játék


Kiadó: Ulpius-ház
Besorolás: New Adult
Kategória: romantikus, sportolós
Kiadás éve: 2013
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Magyar
Oldalszám: 332

J. Sterling - A hibátlan játék c. könyvet 25% kedvezménnyel meg tudjátok rendelni az Ulpius-ház webshopjában:   

Ez a könyv már egy ideje piszkálta fantáziámat, fönt volt a várólistámon is, ezért nagyon megörültem, amikor az Ulpius-ház jóvoltából elolvashattam. Maga a könyv története New Adult kategórián belül a sportba tehető. 
Stílusában szókimondó, ha olvastok esetleg angolul, akkor Kristen Ashley-hez hasonlítanám nyelvezetét, annál valamivel gördülékenyebb. A története pedig mindent elemet tartalmaz, ami egy jó kis romantikus sportolós New Adult könyvhöz kell.

Cassie új egyetemen kezd el tanulni, ahová barátnője unszolására iratkozik át. Így találkozik Jack-el, a sulis baseball csapat dobójával és ászával. Néhány dolgot tudni kell róla - soha sem fekszik le kétszer ugyan azzal a csajjal és főleg nem randizik. Egyszóval tipikusan az a pasi, akit messzire el kell kerülni.
Cassie pedig próbálja elkerülni, de semmi sem úgy alakul, ahogyan elképzelte. A fiú hajtja, hajtja, amíg a lány bele nem szeret. Így kezdődik a bukkanók és gödrökkel teli kapcsolatuk rögös útja...

A történet élet szagú, mármint akár játszódhatna a valóságban is. Nincs benne semmi egzotikum, mégis ez hozza közelebb olvasóját a könyvhöz. Ez az egész történhetne bárkivel, de tényleg. Akár veled is, aki a monitor másik oldalán ülsz és éppen ezt olvasod.

Cassie esetében néha úgy éreztem túl elhamarkodottan cselekszik, nem gondolja át tetteit, egyszerűen forrófejjel belevág a dolgokba. Egy dolog, hogy a kapcsolatuk elején egyáltalán nem bízik Jackben, nyomós oka volt, amit meg is értek, de ettől függetlenül annyira tepert a srác és próbált megadni neki mindent, hogy már-már sajnáltam a hiábavaló erőfeszítéseit. Természetesen végül megenyhült a lány, belemegy az elején kilátástalannak tűnő kapcsolatba.

Nah, Jack nem így dobott... :D
Jack élete a beseball. A fiú él-hal a játékért és ez volt egész életében az a támpont, amire bármikor támaszkodhatott, sohasem hagyta őt cserben. Mihlyest pályára lép, megszűnik a világ, egész szívét és lelkét beleadja játékába, e miatt is válhatott kiváló játékossá. Baseballt leszámítva, életében minden más csak másodrangú.
Kellemes személyiség, elsőre talán idiótának és egy beképzelt pimasz kis fráternek tűnik, ám sokszor bebizonyosodik ez csak a saját jól bevált álarca.
Befutott sportolóként lábai elé dőltek a lányok, ez a tény pedig általában a siker mellékterméke. Ki pozitívan, ki negatívan fogja föl. Jack esetében ez egy nyitott menekülési útvonalnak tűnt. - Egészen addig amíg Cassie be nem toppant életébe.

Mind a két főhős szenvedett családja miatt, egyiknek sem volt tökéletes háttere, akikről példát tudtak volna venni. Így csak azt próbálták utánozni, amit mások normálisnak vélnek. Egymásban ezért is találhattak boldogságra.

Cassie 4 pontja, ami az ő alapkövetelménye:


- Ne hazudj!
- Ne csalj meg!
- Ne ígérj olyat, amit nem bírsz betartani!
- Ne mondj olyat, amit nem gondolsz komolyan.



Sokak számára ezek normális, magától érthető kérések. Cassie számára, mivel apja mindig hazudott, ezek nagyon is fontos alapszabályok. Ha kicsit jobban belegondolunk, valójában sokan nem is tartják be ezeket, inkább áthágják a legtöbbet...
Kettőjük kapcsolata nem tökéletes, nagyon sokszor megállnak, mély levegő, kifúj és akkor kezdjük elölről.
Létezik egyáltalán tökéletes ember ebben a világban? - Szerintem nem.

Nagyon tetszett a könyvben, hogy nem csak egy vagy másik féltől olvashattam a történteket, hanem kettőjük váltott nézetében vannak megírva. Nos, így nem csak az egyik oldalt tudtuk meghallgatni, hanem a másik oldal szemléletével is tisztában voltunk mi történik éppen. Nincs szánkba rágva mit gondoljunk, hanem saját magunk eldönthetjük helyesnek találjuk e vagy sem.
Mind a ketten civakodtak, a fiú rámenős és pimasz, ezek a jelenetek sokszor mosolyt csalnak arcunkra. Néha úgy éreztem egy komolyabb gödör szélén vannak, amiből nehéz lesz kikecmeregni, ámde humorukkal az egészet visszalendítették a régi kerékvágásba.

Mellékszereplők is sokat dobtak a hangulaton, nagyon szerettem mind a két főbb mellékszereplőt. Dean, aki Jacknek az 'cuki' kisöccse, valamint ott van Melissa, Cassie legjobb barátnője és támaszpontja. Ők ketten az egész könyvben segítik a főszereplőket az egymásra találásban.
Szintén megemlíteném Mamit és Papit is, akik Jack és Dean nagyszülei, noha nem sok szerepük van, de ha ők képbe jönnek, akkor mindenki tanul valami újat. Igazi nagyszülők, akik szeretik unokáikat.

Na és mi volt a kedvenc jelenetem az egész könyvben? Őszintén? Amikor beolvasott Cassie a Chrystle lánynak! Hihetetlenül boldoggá tett az a rész, mert valóban megérdemelte. Ráadásul azt éreztem, végre egy könyv, amiben a lány ki is mondja véleményét a másik idióta szemébe, pontosan azt, amit ki kell mondani.  Mert tényleg rászolgált. :)
Mi történt? - Olvasd el a könyvet! :)

Lényegében a műben megvan a megbocsájtás, a bánat és a bűnbánat. Ahogy már írtam, egyszerű szerelmes történet, ami bárkivel megtörténhet. Ha szereted az ilyen jellegű sztorikat, akkor mindenképpen ez lesz a te könyved. Ne várj tőle extra magaslatokat, itt az egyszerűségben van a szépség. Nincs bonyolult történet, ám annál több emberi érzelem. Magányos estén, szakítás után, téli hideg estén teával a kezedben egy hosszú nap után mindenképpen felüdítő lehet.

Amire ne számíts ha olvasod... Ha azt várod tőle, hogy egy Gyönyörű sorscsapás vagy egy Soha határa legyen, akkor most állj meg, nem ez lesz a te könyved. Szintén nem ajánlom neked, ha a megcsalás vagy a testi bántalmazás bármilyen formájával nem bírsz megbirkózni, esetleg bántónak, túl soknak érzed. Előbb említett művektől eltérő vonalon mozog, témakörében és jellegében is más. - Viszont ha bejött neked a Gyönyörű rohadék, akkor nagy valószínűséggel ez is fog tetszeni, annak egy talán szoftosabb változata.

Magyar fordítása gördülékeny, tetszett ahogyan az angol szleng szavakkal játszott a szöveg. Eredetileg sokszor azért unok meg angol könyvet, mert 80x ugyan azt a szót használja. Magyarban jól lehet velük játszani és a fordító ezt ki is használta.



Pozitív: A sztori egyszerű kis romantikus történetnek nagyon jó.
Negatív: Cassie néha ki tudott készíteni, meg persze néhány aprósággal nem értettem egyet, ez van. Nem vagyunk egyformák.
Kinek ajánlom: Sportolós könyv, szókimondó - ezekkel számoljatok. Ha egyik sem akadály, akkor bátran ajánlom. Itthon nem tudok még kifejezetten sportolós New Adultról, egyenlőre nem tudok magyar hasonlítási alapot adni. 


Pontozás:
Történet: 4/5
Leírás: 4/5
Karakterek: 
    Cassie Andrews: 4/5
    Jack carter: 4/5
Összesen: 4/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése