Ads

Ulpius blogturné: Jay Crownover - Rule

Ez egy kicsit képekben gazdag bejegyzés lett.

Figyelmeztetés: Egyes részeknél aktív nyáltermelés várható. :D


Jay Crownover


Rule


(Marked Men sorozat 1.)

Kiadó: Ulpius-ház
Műfaj: Felnőtt
Kategória: romantikus
Megjelenés ideje: 2013.
Olvasott nyelv: Magyar
ISBN: 9789632549057
Pont: 5/5
Itt pedig 25% kedvezménnyel megrendelheted:  http://www.ulpiushaz.hu/crownover-jay-rule
Shaw Landon attól a pillanattól fogva szerelmes Rule Archerbe, hogy meglátta őt.
A lányt nem taszítják piercingjei, tetoválásai és vad természete. Noha tisztában van vele, hogy Rule nem hozzá való, szívének nem tud parancsolni.
Rule tökéletes ellentéte mindannak, amit Shaw, a tiszta lelkű orvostanhallgató képvisel.
Egy olyan fenegyereknek, mint Rule Archer, Shaw Landon egy beképzelt királykisasszony – és nem utolsó sorban halott ikertestvére ex-barátnője. A lány mások szabályai szerint él, Rule csakis a saját feje után megy. Nincs ideje a Shaw-féle jóravaló, rendes lányokra, még akkor sem, ha ő az egyetlen, aki igazán ismeri őt.
De a rövid szoknya, a túl sok pohár születésnapi koktél és a megvallott titkok egy olyan estéhez vezetnek, melyet egyikük sem tud feledni.
A párnak most azzal a nehézséggel kell szembenéznie, hogy egy olyan lány, mint Shaw és egy olyan fiú, mint Rule hogy tudnak együtt maradni anélkül, hogy tönkretennék szerelmüket, vagy ami még rosszabb… egymást.



Huuh! Lányok! Ha imádod a piercingeket és mellette tetoválás fetished van, akkor a te könyved. Szinte kötelező darab lesz.
Azok közé esem, aki tiniként megálmodta, hogy tetkót és piercinget akar, azóta gerjed rájuk. (A Pamela Anderson test mellett, habár ez egy másik téma… :D) Végül csak piercinges, tetovált fiatal lettem, ám az ismerőseim többsége még nálam is tetováltabbak és piercingesebbek. :D (A Pamela Anderson test persze még mindig nem jött össze… :’D Sem a 70E…)
Pár napot vártam, mire megírtam ezt a bejegyzést, mert legelsőre egy merő ömlengés lett volna. Hajlamos vagyok áradozni, ha nagyon megtetszett valamelyik mű. Na itt is ebbe a csapdába estem. :P

A történet kis egyszerű romantikus történet, bárkivel, bármikor megtörténhet… de irtó szexinek tartom!!! A szöveg szépen van megírva, gördülékeny az egész történet, és a sztori nyelvezete is nagyon tetszett. Pont ott volt szexi ahol kellett neki. Nincs túl sok szexjelenet, nem mondom azt, hogy kevés van benne. Pont elég. Na jó. Talán itt elviseltem volna párat még. (hihi)
Az összes jelenet nagyon jól megírt, olyan ami ad a történethez, valamint nem huszonnyolcadik alkalommal olvasom ugyan azt a koncepciót. Kulcsszó: kreativitás.

A történet szerint Rule a tetováló srác, aki dettó tele van tetoválva, naponta váltogatja a csajait. Másik oldalon pedig ott van a család barátja, aki egyben olyan, mint ha a testvérük lenne: Shaw.
Fiúkra is gondoltam. :D

Shaw csendes, félénk és visszahúzódó természete sokakat megtéveszt. Nem az a tipikus fiatal lány, aki strigulákat gyűjt (vagy szívecskéket szúr a térképre). Ezeken  a pozitív tulajdonságain kívül, barátnő szempontjából végtelenül megbízható.
Mindenki beskatulyázza az ártatlan kislánynak. Ő azonban legbelül tombolni szeretne és kitörni ebből az ártatlan lány képéből. Egyszerűen saját kötelékeit szeretné letépni, majd ordítani, amíg csak bír.
Minden egyes vasárnap újra és újra rányit Rule-ra, aki szinte rendszerességgel meztelenül fogadja. Már a látványt is meg szokta. Ez azonban Shaw számára olyan, mint a gyerek számára a kirakati nyalóka. - Szép látványt nyújt, de nem szabad megfogni és szopogatni… Csak csöndesen szemlélni.
Ezek után, irány az Archer család pokla…

Ahogyan Shaw-t látom.
(Nehogy tesztoszteron
túltengés legyen itt... :D )

Rule, Shawt mindig az ártatlan kislánynak vélte. Annak a lányak, aki szerelmes volt abba a testvérébe, amelyik már nincs. Ezért inkább tiszteletet érzett iránta, semmint romantikát. Sőt, észre sem vette a lány szépségét és szexi testét.
Amíg egy napon véletlenül meg nem látta Shawot abban a csizmában és szoknyában… Nem tudott menekülni a látványtól. A lány pedig segítségére szorul, hiszen kajtat utána az exbarátja és nem lehet lerázni.

A történet, ahogyan fentebb írtam: egyszerű; ennek ellenére képzeljétek el, hogy elkezdtem és nem bírtam aludni, amíg be nem fejeztem!
Ennek természetesen nem csak a történet az oka, ugyanúgy a karakterek is tehetnek erről.
Nincs itt egyből durr-bele bumm szerelem, amikor meglátta és már mind a kettő hősszerelmes volt... nem. Itt lassan, lépésről lépésre alakul ki közöttük a kapcsolat.

Shawban – sok főhőstől eltekintve - nem volt számomra semmi irritáló. Benne nagyon jól keveredik az okos és szép tulajdonság, valamint ezek mellett büszke és persze kitartó. 
Orvostanhallgatóként sokat kell tanulnia, mellette dolgozik, és még az Archer család érdekében is nagyon sokat tesz. Vasárnap az ő harcukat kell néznie, a maradék fennmaradó időben, pedig szüleivel küzd. Ugyanis Shaw szüleinél szintén puskaporos a levegő. Eleinte Shaw mindenkinek meg akar felelni. Egyik oldalon az Archer családnak, mert azt hiszi akkor ezzel segít. Másik részről a saját családjának is, akik sznobok és jobban hisznek a 'pénz beszél' elvnek. Shaw saját családja azt hiszi, megtalálta neki a tökéletes pasit, miközben nem veszik észre, az mekkora egy tahó. Eközben Shaw Rule-t távolról figyeli, hátha egyszer ráeszmél, hogy ő is létezik. Nem csak egy embert vagy egy családbarátot lát benne, hanem észreveszi mint nőt. Bár ennek az esélye napról-napra csökken. 
Már elsőre az olvasó számára nyilvánvaló, hogy a helyzet tarthatatlan. Előbb vagy utóbb Shaw össze fog törni és saját egészségének sem tesz jót, amit magával művel. Az a szituáció, amikor mindenkinek segíteni szeretnél, de nem tudsz - valamelyiket föl kéne áldozni. A lány dacára ezeknek, akár egy oszlop a szélben - kitart. Fáradozása csak meghozza gyümölcsét...
Nagyon bejött nekem az, ahogyan a kezdeti komoly karakteréből elkezd kilépni, és végre önmaga lesz. Kicsi apró lépések voltak eleinte, aztán egy jó nagy lépés, bár a végkifejlet teljesen megérte. Igazi vagány leányzóvá válik. Szerintem teljesen jó partnerévé válik Rulenak, remekül ki fogják egymást egészíteni. Nem tökéletesek, de szerintem nem létezik olyan páros, amelyik tökéletes. Hiszen akkor hol lenne az izgalom?

Rule egy darabig biztosan a kedvenc férfikaraktereim közé fog esni.

Ahogyan látom:
Az egyik tökéletes Rule. :D
Szerintem a lányok közül, már sokan áradoztak róla. Nagyjából ugyan azokat tudom leírni. Imádtam! :D 
A tetoválásoknál éreztem a könyvben megállok, letörlök egy oldalt elfolyó nyálcsíkot, majd a piercingeknél már egy egész lepedő is kevés volt. 
Fikarcnyit rosszfiús, de nem az, amelyik tényleg rossz. Benne kellemesen keveredik ez a két dolog. Elsőre megközelíthetetlennek tűnik, olyannak aki magasról tesz a lányokra, mint érző lényekre. Valójában mélyen legbelül, egy saját kis belső harcot vív, így próbál a feladatok és nehézségek elől elmenekülni. A szex után mindenki hazamegy, nem kérdez semmit. Nincs akinek be kéne számolnia saját életéről.
Persze ebből kifolyólag nem volt párkapcsolat terén túl sok tapasztalata, ezért hibázik. Nem is kicsiket. Természetesen ez ilyenkor benne van a pakliban. Hiszen neki ez az egész dolog újdonság volt. 
A családi háttere lelki szempontból eléggé zűrös és rossz. Testvére meghalt, az anyja megkattant ezért őt okolja. Ebben próbál Shaw segíteni több-kevesebb sikerrel. Rule csak azt látja, ahogyan Shaw szüleit védi, nem veszi észre a valódi okokat. Biztosnak veszi, testvére volt Shaw nagy szerelme. Belefut abba a hibába, hogy nem kérdez semmit, gyorsan levonja a következtetést. Néha ez azonban kevés.
A lányok tapadnak rá, mint legyek a mézre. Habár hosszú távon ez sem tartható. Kell neki valami, ami kibillenti ebből az állapotából. Na és itt jött képbe Shaw...
Becsültem benne igyekezetét, amit a kapcsolatuk folyamán tesz, azt, ahogyan a legrosszabbkor is ellenállt a kísértésnek.
Nagyon megfogott és komolyan elvarázsolt engem.

Barátnőm engedélyével a telefonon lefolytatott párbeszédünk kivonata röviden a könyvvel kapcsolatban. (Barátnőmről mit kell tudni: piercing és tetoválás fetish, annyi a szabad felülete, amennyi nem és a Tattoo magazinnak is készített interjúkat.)
-  Huuh. Te, olyan könyvet olvastam…
-  Milyet, mesélj!
- Kötelező darab neked. Rule. Ulpiusos. Majd mindenképpen szerezd meg. Tetovált srác, meg piercingek.
-  Oh… Oooooohhhh! Bzzzzzzz?
-  Igen, olyan – bzzzzzzzzz…

Ha rám hallgatsz:

Fog meg a könyvet, ülj le és olvass. :D
Megéri.
Jogosan kapja meg az 5 pontot, csillagot, meg a csillagos eget.




Mi a véleményem a tetoválásról? Hihetetlenül szexi tud lenni: pasiknál és nőknél is. Imádom a buszon kikandikáló igényes munkákon legeltetni a szememet. Eleinte sokat hallgattam, hogy megbánom a tetoválást és a piercing pedig visszataszító. Baromság. A tetoválást úgy kell kiválasztani, hogy örök életedre szól, emlék legyen, ne pedig pedig egy fogadás, név (itt nem a gyermekedére gondolok) vagy olyan, ami miatt szégyenkezhetsz.




Extra:
Egy kis rövid piercing ismertetőt adok extrának. Ez főleg azoknak lesz hasznos, akik még nem szánták el magukat, esetleg érdeklődnek utána, amúgy nem ismerik őket. 
Inkább kis tanács, hogy mire figyelj, mik veszélyesebbek. A témából egyébként egy doktori disszertáció méret is kijönne, no, de nekem nem ez a szándékom.
Tudtátok e, hogy átlagosan több mint 50 féle piercinget különböztetnek meg: helyétől, elrendezéstől függően és ezeken belül is vannak különböző piercing típusok? Méretben, formában is eltérhetnek, mind hosszúságban, vastagságra. (Ebben a „fülbevalók” is benne vannak.)
Például a nyelvpiercingnél kérhetsz női, férfi valamint kettő közti átmenetet, de lehet akár egyszerre több is…
(A leírásokban szereplő linkekre kattintva, képeket is kapsz.)

Először: ha elhatározásra jutottál, ez lesz az első, akkor mindenképpen ajánlom, hogy járj utána a helynek. Ne ugorj bele elsőre: haver, ismerős, akció stb. Kérdezgess másokat is. Ha több pozitív visszajelzést is kapsz, akkor azt mondom, hogy vágj bele!

Amit sose felejts el: 
Piercinget bármikor kiveheted, de a nyoma ott fog maradni. 
Szájban lévő piecingnél, figyelj oda, mert ahogyan egy lyukas fog miatt is lehet nemi betegséget elkapni, a piercinggel sincs másképpen.

Legáltalánosabbak:

Szemöldök: Erre vigyázni kell, sokan panaszkodnak, hogy gyorsan begyullad, fertőződik és kiveszik. Ha kitartó vagy és sokat fertőtleníted, akkor szépen fog gyógyulni. Ha bármilyen kellemetlenség lépne föl így, akkor vedd ki inkább. Sokaknál a szemöldök kényes terület marad mindig. Ebből is vannak különböző formációk, noha a legáltalánosabb mai napig oldalt a kis karika vagy kissé ferde szemöldök piercing.

Orr: Egyik legártalmatlanabb piercing. Némi odafigyeléssel gyorsan meg lehet csinálni. A szúrást ajánlom az ő esetében. Van csavart és nem csavart végű változata. Igazából mindenki másra esküszik. Azt kell figyelembe venni, neked melyik kényelmesebb. Ha kellemetlen a csavaros, akkor vegyél egyenes fajtát, ha könnyen kiesik, akkor pedig csavarost.

Nyelv: Ahogyan írtam, több fajta létezik. Akár kérhetsz kettőt, hármat, vagy ameddig bírod. Azonban szúráskor nem szabad vérezni, mert akkor baj van. Ha később zsibbad, nem érzel megfelelően ízt, akkor nagyon nagy valószínűséggel félreszúrták, ilyenkor vissza kell menni és szólni nekik. Ha ezek nem jelentek meg, ám ha egy hónap múlva még mindig okoz kényelmetlenséget, akkor továbbra is fennállhat az eshetősége a félreszúrásnak.
Megemlíteném itt a különböző fékeket: nyelvfék, ínyfék. Ezeket a vékony hártyába szúrják, pici, könnyű piercinggel. Ha valaki mosolyog és kikandikál fönt egy piercing, az bizony egy ínyfék.
Valamint nem hagyhatom ki, hogy létezik nyelvcsap piercing is, más néven uvula piercing.
     Jha! A kedvencem. A nyelvpiercingbe bele lehet halni. - Nem. Bármilyen meglepő, elfertőződhet ha nem jól kezeled, fájhat ha avatatlan kéz csinálja, de összesen egyetlen esetet regisztráltak Angliában, és akkor is az illetőnek már torokgyulladása volt. A nyelv ugyanis képes pár hét alatt teljesen regenerálni magát, a piercing kivétele után pár nap alatt beforr a lyuk.

Barátnőm esete: Ha nagyon érzékeny bőrűek vagytok, akkor figyelni kell erre is. Barátnőm a szúrást követő 1 hét múlva arra ébredt, hogy folyik a vér a szájából. Robogtak a sürgősségire és kiderült az egész világon a vele hasonlókkal egy darab szobát lehet megtölteni, 1:1 000 000 az esély, de azért elmondom: a szervezete úgy döntött, hogy van hely, ezért a baktériumokat gyorsan kilököm ahol helyet találok... A friss seb pedig pont jó alkalom volt erre. Utána kitisztították, visszatetették a piercinget és hazament. Lassan 2 éve volt ez, azóta sem fordult elő vele.

Ajak: A szájnak is sok féle fajtája van. Egészen odáig menően, hogy konkrétan az ajkat szúratod vízszintesen. Ez az ártalmatlanabbak között van. Ha vigyázol rá, akkor hű pajtásod lesz. Persze itt arra vigyázz, hogy ne szakadjon ki, így ha lehetőséged van, akkor méretnek megfelelő piercinget válassz, ami nem hatalmas. Különböző méretek vannak itt is. Sőt! Van pötty, gömb, karika, patkó... Ennek egy másik változata a különböző 'bite' ami két pici pötty/pont (talpas piercing) egymás mellett, felett vagy párhuzamosan. Később persze arra cseréled amire akarod.
Monroe: Az elmúlt kb 10-15 évben terjedt el igazán. Az ajak fölött valamivel egy pici pötty. (Ahogy Marilyn Monroenak - egy pötty volt a szexepilje.) Ha nagyon érzékeny bőröd van, mindenre begyullad, akkor ezt nem ajánlom. Néha nagyon csúnya Monroe pöttyöket látok, amik mindig pirosak és gyulladtak. Nem, azok nem szexik. Ezt mérlegeld mielőtt belevágsz. Akkor inkább egy nyelvpiercinget ajánlok.

Fül: Amíg nem ér porcot, addig lőhetik, de ahogy porcba is érő fülbevalót szeretnél, akkor szúrasd mindenképpen! (Láttam már ezért összetört porcú fület. Nem szép.) Mostanában eléggé elterjedt az industrial, ami a fül felső részén két helyen átszúró rúd piercing, e mellett mostanában sok tragust is látok (ami a fül porckorongján van). Amúgy szinte az egész füledet tele lehet lövetni. - Van ismerősöm aki 30-40 db fele jár. 
Bármilyen meglepő, a fülbe lehet betenni piercinget. A köldökpiercing, patkó piercing, talpas piercing különösen aranyos. A nyelvpiercing nagyon hosszú és szilárd, nekünk barátnőmmel nem jött be...

Ha érdekel, hogyan szúrnak piercinget, például fül esetében industrialt - akkor ajánlok egy videót. Nyugi, nincs benne vér, max 1 csepp. Ha jól szúrnak, akkor nagyon minimális vért szabad látni. Csak tű van a videóban. Kattint ide a megtekintéséhez.

Köldök: Bármilyen furcsa és kevesen is tudják, de ez az egyik legveszélyesebb piercing még gyógyulás után is. A legtöbb védelmet élvez, vagy kevésbé fontos szervnél van. A köldök piercngre minden esetben ügyelj! Ha csúnya, gennyes hetek múlva is, akkor menj vissza, mert akár vérmérgezést is kaphatsz. Ha szépen gyógyul, akkor utána is figyelni kell rá. Ne dörzsölje nadrág, ne akadjon bele semmibe, ne rángassák mások. Én is ismertem olyat, aki egy ilyen "ártalmatlan" ékszer kiszakadása miatt halt meg és elvérzett.

Intim: Először is, míg a legtöbb piercing 2-4 hét alatt gyógyul, addig ez hónapokig is gyógyulhat. Bármilyen fura, ennek csak a szúrása veszélyes. Szakavatott embernél, már nem probléma. Olyannal csináltassátok, akiben bíztok. Sokan ezért inkább sebész vagy ápolósokhoz fordul. Ha begyógyult, akkor pedig eléggé védett helyen van, úgyhogy kiszakadni nem fog. Jha! Ismerős tapasztalata, hogy elment szülni két gyereket és utána is vissza tudta tenni a piercinget gond nélkül. Ez azért emberre is válogatja, de az intim pc nem gyógyul annyira gyorsan mint például a nyelv.
Érdekesség: Tudtátok, hogy Ázsiában átlagosan minden második férfi csináltat intim piercinget? Az egyik legelterjedtebb piercing fajta.

Mikrodermál: Itthon még csak most kezd elterjedni. Tulajdonképpen a bőr rétegek közé tesznek egy talpacskát, begyógyul és utána a fej rajta cserélhető. Ám, sajnos könnyen kiszakadhat, óvatosnak kell lenni vele, néha ki is dobhatja a test. (Például a hát, ami szinte minden piercinget kidob. Pár hét után a képeken látható sok fűző szerű hát piercing, ugyanígy végzi.) Ezeken kívül a mikrodermál akár tetoválás kiegészítőként és jegygyürű helyettesítőként is szerepelhet.
Nem fáj, csak egy vége van és esztétikus.

Egyéb, kevésbé ismert, mégis gyakran szembe futunk velük: Tarkón is lehet csináltatni piercinget, noha ott nagy eséllyel a test kidobja, haj beakadásánál esetleg kiránthatja. Azonban, ha ez minden vágyálmod, akkor hajrá! :) Másik közkedvelt, itthon kevésbé elterjedt, az orrnyereg piercing, ami a két szemöldök között, középen helyezkedik el.

Egy dolog amit sokat hallok még: Csúnya vagyok, kövér és semmi nem néz ki jól rajtam, minek akkor piercing vagy tetkó...? Lányok, fiúk! Minden önbizalom, fellépés és hozzáállás kérdése. Lehetsz nagyobb darab úgy, hogy majdnem mindenki megfordul utánad - a nézésed, kisugárzásod miatt. Ugyan ez igaz visszafelé is, lehetsz vékony, szép, miközben senkit nem izgatsz. 
Piercinggel a szép részeket ki lehet emelni, mondhatnánk, hogy optikailag csalunk. Például egy szép száj egy Monroe pöttyel, szemeidet egy-egy szem körüli kövecskével, vagy a pisze, szép orrt az orr piercinggel. Nyelvedet piercinggel kidugod, és azok a nézések mindent elárulnak. Ugyan ez igaz tetkóra. Gyűlölöd a hegedet, félsz strandra menni vele, akkor csinálj hegtakaró tetoválást. Mindenre van megoldás...

Ha általános kérdésed van, akár kérdezhetsz is. Nem harapok. :D

Ha pedig általánosságban érdeklődtök piercing és tetoválás iránt, mert felkeltette(m) érdeklődéseteket, akkor náluk a honlapon eléggé szépen leírnak mindent a piercingekről, kezelésükről, fajtáikról és típusaikról:
http://www.westend-tattoo.hu/
Ha pedig tudsz angolul, akkor itt rettentő sok információt, érdekességet, leírást találhatsz a piercingekről. Egészen az extrémektől, amikről talán sosem hallottál:
http://blog.bodycandy.com/




Nyereményjáték:

A játékban ezúttal 3 tetovált-fiús könyvet lehet nyerni: 
Rule, Elemésztve, A soha határa.

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése