Ads

2014 - egy gyors év eleji összegzés

Bocsánat, mostanában kevesebb poszt került föl, mert vizsgaidőSuck van. Az óindiai páli nyelv meg nem a cimborám annyira. Sokat tanulok, közben gyakorlati vezetek, elsősegélyből is 3-án vizsgázok - ezek miatt próbálok nem olvasni, ha meg olvastam valamit, amiről írhatok is, akkor telibe beletenyereltem a nem túl jókba. Azokról meg nem szeretnék nagyon írni most. Na jó, lehet az egyikről írok, mert... :D Majd meglátod.

A könyveknél feltüntetett dátum, amelyekről írok, mind az eredeti, angol megjelenéshez tartoznak. Jelen pillanatban a magyar folytatásokról nem nagyon írok.


Lássuk a macisajtokat:


Az idei év nálam első sorban a sorozatok befejezésének éve lesz.  A legtöbb még futó kedvenc könyvsorozatom bizony (szipp, szipp) végéhez fog érni.


Most január 28-án jelenik meg a sokak által kedvelt Cat és Bones sorozat hetedik s egyben befejező kötete, az Up From The Grave. Noha Frost tervez még további spin-offot írni a Night Huntress világhoz, de a két közkedvelt főhős történetét lezárja. Úgy érzi megírta, amit meg szeretett volna róluk írni. 
Hát sajnálom, de valahol őt is megértem. Nincs annak értelme, hogy kierőltessen még egy kötetet, inkább írjon valami újat és jót.
Persze ne szomorkodjunk, mert nemsokára újabb sorozattal jelentkezik az írónő. Mivel egy másik lap ezt már szépen körbejárta, ezért ha bővebben érdekel titeket, a Függővég honlapon többet is olvashattok róla.


Április 29-énjelenik meg Wendy Higgins-nek a Sweet sorozatának záró kötete, amely a Sweet Reckoning címet viseli. 
Három hónap múlva megtudjuk végre, mi lesz Kaidan és Anna sorsa. Valahol sajnálom is, mert nagyon szerettem őket, de ha minden igaz, Wendy újabb könyveket tervez írni.
Itthon nemrégiben jelent meg a sorozat első kötete a Maxim kiadó gondozásában, ami Angyali gonosz címen fut. A Blogturné keretein belül írtunk is róla. A folytatást is hamarosan olvashatjátok...

Oh, én buta! Majdnem kihagytam a Cassandra Clare – City of Heavenly Fire könyvét, ami a Végzet ereklyéi sorozat hatodik kötete és lezárja Jace valamint Clary történetét.
Nagyon kíváncsi vagyok már rá, hiszen a sorozat az első modern irodalmi művek közé esett, amelyet követni kezdtem és rendszeres olvasója lettem.

A könyvről szerintem most nem írok bővebben, mert a Árnyvadász honlapon minden fontos információt megtaláltok.


Tavaly Jennifer L. Armentrout befejezte az egyik általam kedvelt sorozatot, megadta a végső csapást számomra a Covenantban, aminek a vége kissé keserédes lett. - Azonban a Luxenek háza tájékán tajtékzó és síró rajongókat hagyott. 
Idén augusztus 5-én jelenik meg az Opposition, ami a sorozat befejező része lesz. (Itthon most jelent meg egy hónapja a második kötet, ami szintén turnés volt - az Ónix.) Armentrout nem kívánja folytatni a sorozatot és egyelőre más spin-offokat sem tervez hozzá. (Eddig megjelent spin-offok: egy novella, a Shadows, ami Dawsonék történetét írja le, valamint az Obsession ami egy önálló kötet és főhőse pedig egy Arum férfi, akivel még az Opalban találkozhatunk.) A könyvnek egyelőre nincsen közzétéve a végleges borítója.


Ne csak paranormálisakról írjak, időközben nagyon nagy kedvencem Lisa Renee Jones – Inside Out sorozata is, ez a mellett, hogy az erotikus műfajba tartozik, krimivel van átfűzve és kissé thiller hatású. 
Ebből a sorozatból is, ahogyan az Outlanderből, a Starz szeretne sorozatot készíteni. (Jelenleg még nincs információm, hogy itthon bármely kiadó megvette volna a kiadási jogokat.)
Eredetileg trilógia lett volna, végül a kiadó öt kötetre szerződtette le az írónőt, így a negyedik kötet idén fog megjelenni, mely No In Between címet fogja viselni, s előreláthatólag augusztus 19-én jelenik meg.

Szintén augusztusban, pontosabban augusztus 28-án ér véget Scott Speer által írt, egyben legkedveltebb angyalos történeteim közé sorolható Immortal City sorozat. A Battle Angel ígéretes befejezésnek tűnik fülszövege alapján. Ettől függetlenül persze el lehet még rontani, de remélem nem. :) 
A történetet nem más, mint a rendező Scott Speer írta, s egyfajta tökéletes kritikája Hollywoodnak és arról, hogy milyen belül, miközben egy paranormális világ történetével itatja át. Korábban írtam az első kötetéről, ha jellemeznem kéne, most is úgy vélem: egy világ, ami cukormázzal van bekenve, de belülről rothad.

Az első kötethez készült trailer - nekem az egyik kedvenc könyves reklámom. Íme:


Októberben Melissa West – Gravity sorozata érkezik a zárókötetéhez, ez pedig a Collide címet fogja viselni. Jelenleg még Ő is végső borító nélküli. A sorozat nagyon szívemhez nőtt, ezért talán nehéz lesz elengedni. No, de át kell adni a helyet újabb történeteknek is. 
Az előző kötetekről már írtam, de dióhéjban: a történet egy pusztuló földön játszódik, ahol kisebb kolóniákban élnek az emberek, s egy földönkívüli hatalom tartja markukat a földön – nekik pedig vízre van szükségük…
A történetről sokan írják, hogy érezhetően a Divergent hatása alatt íródott, de ennek a könyvnek esetében, nagyon jó hatással volt. Nem koppintásról beszélünk, hanem inkább tényleg csak egy másik műnek a hatásáról.

Persze vannak sorozatok, amik még futnak tovább:


Egyik legjobban várt könyvem az Sherrilyn Kenyonnak a Born of Fury (League 7.) könyve, nagyjából másfél éve húzzák, 2014 júliusára várható a megjelenése. Remélem ez így is marad, mert 2013 januárjából október lett, majd 2014 június, úgyhogy már tűkön ülök. (Valójában a Cloak&Silence jelent volna meg később.)
Ráadásul *hiperventillál* Hauk története *köh-köh Fain öccse*, ezért persze ez az a könyv amire tényleg nagyon várok. (Csak Fainére fogok jobban várni… Na jó, meg Chayden és Neroéra. :D)
Ha nem ismernéd a sorozatot: Egy csapat fejvadász története, akik az űrt járják, valójában pedig szinte mind egy-egy bolygó királyának fia vagy nemesi származásúak. - Ők próbálják jobbá tenni az univerzumot…

Az első kötet - Born of Night trailerje:






Sherrilyn Kenyon tervezett megjelenési táblázat 2014-re:

Január 21: Dark Bites (Short Story Collection) – Ez megjelent. Novelláskötet, semmi extra.
Április 1: Illusion (Chronicles of Nick) – Nick 5. kötete. :D
Július 1: Born of Fury (The League) – HAUKKK!!!! Nah jha. Erre várok nagyon. :D
Szeptember 2: Son of No One (Dark-Hunter) – Nah ez egy új Dark Hunter kötet. :P Kíváncsi vagyok, bár úgy érzem ez egy kicsit filler jellegű lesz.


Ha már sorozatok, akkor mindenképpen megemlíteném, hogy Diana Gabaldon Outlanderjét, immáron a nyolcadik kötet fog Június 10-én megjelenni. A Written in My Own Heart's Blood már-már eltávolodott az első kötetektől, noha Claire és Jamie még mindig az idővel viaskodik, ráadásul a lányuk, Brianna a jövőben van. 
A könyv tartja vaskosságához magát, ez is legalább 1000 oldallal tér vissza.
Aki nem tudná esetleg, a könyvből most készít sorozatot a Starz (Spatacus, Da Vinchi démonai), az első széria amely magát az első kötetet fogja felölelni, várhatóan nyáron kerül a képernyőkre. (Ez itthon is megjelent Az Idegen címmel a Könyvmolyképző kiadásában.)
Íme az első trailer (azóta egy újabb is kijött):


… és jönnek újak is:



Ahogy már írtam, Armentrout befejezi a Covenant után a Luxen sorozatot is, ám nem maradunk könyv nélkül, mert idén februárban megjelenik a White Hot Kiss, ami a 17 éves Layláról szól és egyetlen csókkal ellopja mások lelkét. A másik oldalon pedig egy vízköpő srác fog állni. (A magyar nyelvben ez vízköpő, egyébként az angol fogalomban benne van, hogy valami fantasztikus lény, amely védelmez is. Sokszor vélik úgy, hogy a vízköpők ember és állat keveredéséből létrejött lények. Persze van olyan is, amit noha vízköpőnek neveznek, valójában nincs vízköpő funkciója – kicsit groteszk görög kimérák is lehetnek.)

Természetesen ezen/ezeken kívül is vannak érdekesnek ígérkező új kötetek, de még nem merek róluk semmi biztosat írni. :) - Esetleg túl lyukas az agyam és kifelejtettem. (Biztos vagyok benne, hogy van ilyen.)

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése