Ads

Brigid Kemmerer: Storm - Vihar

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Brigid Kemmerer Storm - Vihar című regénye, az Elementál sorozat első része. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere egy vendég bloggerrel kiegészülve bemutatja Becca és a négy testvér titkokkal és veszélyekkel teli kalandját!

2014. augusztus 15-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Brigid Kemmerer


Storm - Vihar


(Elementál 1.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: YA
Kategória: paranormális, romantikus, urban fantasy
Megjelenés ideje: 2014.08.26
Olvasott nyelv: Magyar
Fordította: Vallató Péter
Oldalszám: 
ISBN: 9789633738320
Pont: 4/5
Kíváncsi vagy? Itt be tudod szerezni.
   Becca Chandler egyszer csak abban a helyzetben találja magát, hogy bármelyik fiút megszerezheti – bármelyiket, amelyiket nem akarja. Köszönhetően volt barátja hazug pletykáinak. Egy este kimenti Chris Merricket az iskola parkolójában zajló verekedésből. Chris más. Egészen más: uralja a vizet -a testvérei pedig a tüzet, a levegőt és a földet. Erősek. Veszélyesek. Halál fiai. És most, hogy ismeri az igazságot, Becca is. Nehéz titkot tartani, ha az életed van veszélyben. Amikor megjelenik az iskolában Hunter, a titokzatos új fiú, és kiderül, hogy kivételes tehetsége van a rossz helyen a rossz időben lenni, Becca eleinte azt hiszi, bízhat benne. Ám Hunter hamarosan összecsap Chrisszel, és Becca már nem is tudja, ki rejtegeti a legveszélyesebb titkot.


A mai állomás egy kicsit el fog térni a szokásos turnés véleményezésektől. Az értékelést vendég bloggerünkkel közösen készítettük, akivel hasonló álláspontra jutottunk.
Holnapután pedig egy kis meglepetést hoz nektek Dave.



A karakterekkel kapcsolatban vegyes gondolataim vannak. Becca karaktere nekem egy kicsit lassan gondolkozik és rakja össze az eseményeket. Teljesen nyilvánvaló dolgokra néha nem képes rájönni. Ezzel szemben pozitívumként említeném, hogy amikor már rájön mi is történik a háttérben, bátran viselkedik, és nem retten vissza semmitől, érzelmek sem korlátozzák döntéseiben.
A fiúkat kedveltem, bár néha nagyon hasonlónak éreztem a karaktereiket, kivéve Michael. Ő szerintem kifejezetten érdekes személyiség. Benne nagyon sok erős tulajdonságot fedeztem fel.

Dave, te hogyan látod? A fiúk vagy Becca karaktere szimpatikusabb számodra?
A karakterek egytől egyig szerethetőek, de nem hagytak mély nyomot bennem. Egyedül Becca pozitív csalódás nekem, mert nem egy esetlen lány, aki menekül, hanem megpróbál szembeszállni a nálánál nagyobb és erősebb emberekkel.

Ha már itt tartunk. Van-e valamilyen részlet, pont, amit kiemelnél a történetben?
Nincs olyan pontja a történetnek, amit kiemelnek.

Dave-vel beszélgettünk a történetről és szerintünk jól van megírva. Helyesebben maga a világ felépítése és elemei összeillenek, az írónő igazán nagyszerű háttértörténetet alakított ki a könyvhöz.
Természetesen vannak benne klisék, néhány helyen megálltunk, hogy miért kellett ennyire hamar az olvasó elé tárni a lényeget, de a fő szál miatt olvastuk tovább. Izgalmas, szórakoztató és könnyed könyv. Megéri elolvasni. Van egy sajátos bája, ami miatt az egész könyv jó. Igazából az előbb felsorolt negatív részletek ellenére, összességében mind a kettőnknek nagyon kellemes olvasási élményt nyújtott a Storm. Nem úgy olvastuk, hogy megint egy lap, hanem leültünk és nem tudtunk felállni, mert egy belső kis hang súgta, mééééég.

Ezek mellett valós problémák is megjelennek. Ott van például Becca, akit az iskola ribijének tartanak, mert állítólag mindenkivel lefeküdt. Hamar rájövünk, ebből semmi sem igaz. Sőt mi több, az iskolában ezért piszkálják és erőszakoskodnak folyamatosan vele. Amikor nem látják, elsírja magát. Az ő esetében érthető ez a hozzáállás, mert szinte senki nem áll ki mellette és gondolkodás nélkül elhiszik a hazugságokat.

A négy fiú családja, ahol meghaltak a szülők és a legidősebb bátyjuk neveli fel őket, aki maga is fiatal, szintén nem egy tipikus rózsaszínfelhős álomcsalád. Michaelnek mindennap a fiúk különböző tini gondjaival kell megküzdenie és nem is mindig sikerül a problémát megfelelően kezelnie. Ezekből adódnak a későbbi problémák.

Számos ezekhez hasonló részlet teszi a paranormális történetet még emberibbé. Az izgalomról is gondoskodik az írónő. Mindig bajba sodorja őket az élet, ezért mindig újabb nehézséggel kell szembesülniük.

Dave, te kinek ajánlanád a könyvet és miért?
Fiúknak es lányoknak egyaránt ajánlom ezt.
Lányoknak/nőknek azért, mert a főszereplő srácok szexik es egy kis romantika is van a történetben. A férfiak pedig az akció miatt.




Nyereményjáték

A történetben fontos szerep jut a különféle ásványoknak, ezért mostani játékunk során egy kis ásványvadászatra invitálunk Benneteket. Nincs más dolgotok, mint az egyes állomásokon található rövid leírás, valamint a hozzátartozó kép segítségével kitalálni, melyik kőre gondoltunk. Így esélyetek nyílik megnyerni a három nyereménykönyv egyikét!
Figyelem! Csak azon játékosok megfejtéseit tudjuk elfogadni, akik az összes kötelező feladatot megcsinálták!

A játék menete:
1) Lájkoljátok a Vörös Pöttyös? Szeretem. és a Blogturné Klub facebook oldalát. (Kötelező!)
2) Fejtsétek meg, melyik állomáson melyik kő található, és írjátok be a nevét a rafflecopter megfelelő mezőjébe. (Kötelező!)
3) A Blogturné Klub blogján (www.blogturneklub.hu) található keresztrejtvénybe írjátok be az ásványok nevét, hogy megkapjátok a pirossal kijelölt fősor megfejtését. (Kötelező!)
4) A kiadó csak Magyarország területén belül postáz!
5) Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk!

A mai segítség a kőhöz:

Eltávolítja a negatív energiákat, fokozza a bátorságot. Elősegíti a nyitottságot, az elfogadást. Erős a kapcsolata a Levegővel.

a Rafflecopter giveaway

Résztvevő blogok:
08/15 Bibliotheca Fummie - Elementálok
08/17 Nem harap a… - Borítók & folytatások
08/19 Deszy könyvajánlója
08/21 Kelly Lupi olvas - Chris interjú
08/23 Dreamworld - Idézetek
08/25 Insane Life
08/27 Vendég blogger
08/29 Media Addict
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése