Ads

Jennifer L. Armentrout - Origin (4.)

Jennifer L. Armentrout


Origin


(Lux 4.)
Kiadó: Entangled Teen
Besorolás: YA
Kategória: romantikus, földönkívülis
Kiadás éve: 2013
Olvasás nyelve: angol
Oldalszám: 400
Megtetszett? Itt beszerezheted.
Pont: 5/5
   Daemon will do anything to get Katy back.
After the successful but disastrous raid on Mount Weather, he’s facing the impossible. Katy is gone. Taken. Everything becomes about finding her. Taking out anyone who stands in his way? Done. Burning down the whole world to save her? Gladly. Exposing his alien race to the world? With pleasure.
All Katy can do is survive.
Surrounded by enemies, the only way she can come out of this is to adapt. After all, there are sides of Daedalus that don’t seem entirely crazy, but the group’s goals are frightening and the truths they speak even more disturbing. Who are the real bad guys? Daedalus? Mankind? Or the Luxen?
Together, they can face anything.
But the most dangerous foe has been there all along, and when the truths are exposed and the lies come crumbling down, which side will Daemon and Katy be standing on?
And will they even be together?

Ha még nem olvastad az előző köteteket, lehet benne spoiler.

Imádom Armentrout stílusát, sőt, Kenyonnal együtt az egyik legkedvesebb írónőim egyike. Képtelen vagyok nyugodtan olvasni akár csak egy könyvét is. Mindig izgulok, hogy mi lesz a következő elmebeteg húzása. A Covenant sorozat után semmin nem lepődök meg, ott már az első kötetnél felkészít minket a hentelés és vérfürdőre. Arra persze az olvasót sem tudta felkészíteni, hogy már az első kötetben megöli a főhős a saját édesanyját, mert Daimon lett és megölte a legjobb barátját… Ezt is félretéve. A Lux / Luxen sorozat szívembe lopta magát, és ahogy haladtak előre az események, egyre jobban féltem mi fog történni. Tudtam, hogy Armentrout nem fogja kímélni olvasóit és előbb vagy utóbb még páran kidőlnek a sorozatból.

Az Opál engem nagyon megviselt, alig vártam az Origint. Azt hittem jó lesz nekem ez. A többiek természetesen hamar leadták a drótot, még függővégesebb az Opáltól és nagyon ki fogok borulni rajta. Ekkor megfogadtam, csak akkor olvasom el, ha az Opposition is kint lesz, vagy előtte néhány héttel, mert nem akarok zsepkendőkkel telesírni egy könyvet.
Origin merőben eltér a többi kötettől. Beváltotta a hozzáfűzött reményeimet, mégis, igazuk volt a többeknek. Ha akkor olvasom el, megőrültem volna idén augusztusig. Köszönöm lányok!
A felkészítésnek köszönhetően, nem kellett egy csomag zsepi, de sokszor elérzékenyültem rajta.

Az Opál sok kétséget hagy és nem éppen vidám történet, de ha az nem volt vidám, akkor az Origin egyenesen gyászos volt. Katy a központban kel föl és kísérleteket hajtanak végre rajta, persze ezek elmebetegebbnél elmebetegebb dolgok. Kifordul önmagából a nyomás hatására. Demon utánamegy és végül megtalálja, sőt felajánlja magát a kísérletekhez. Börtönbe zárják őket, majd azt várják el, kicsi földönkívülieket csináljanak.
Ugyanis az Originnek ehhez van köze. Pontosan mi az, ezt nem lövöm le, de sejthetitek. Daemon és Katy nem éppen vidám ebben a kötetben. Mindent megtesznek, hogy valahogy kikerüljenek, ennek ára van. Elején jól kell viselkedniük. Ez azzal jár, hogy Katy-t néha felnyitják, vagy megszúrják, esetleg másokat, ha Daemon nem segít, akkor Katy-t megölik.
Oh, ezek nem nagy spoilerek. Nehogy azt hidd. A lényeges részletekről nem is meséltem.
Ha a halott emberek számát nézem, olyan tízre becsülöm, bár nem számoltam. Azok az emberek, akiket végig ismerhettetek, három ember. Kik ezek, azt nem mondom meg, engem azért megviseltek.

A szereplők felnőttek, egyszerűen közelébe sem érnek az elején megismert főhősöknek. 
Muszáj volt felnőniük, mert két választásuk volt, túlélik vagy megtörnek és meghalnak. Ez a karaktereken is érezhető, mind a kettő komolyodott, kevesebbet viccelnek, érezhetően elveszítették az első kötetben lévő gyermeki ártatlanságukat. 
Katy, aki azóta néhány embert megölt, idegeivel és elméjével játszottak, Ő sosem lesz már az a naiv kislány, aki a legelején volt, akinek minden vágya az ágyása, laptopja, könyvei és a blogja.
Daemon hiába próbál javítani a helyzeten, ismét kijátsszák a bizalmát és elveszít embereket.

Az Origin nagy pozitívuma, hogy váltott nézetből van megírva, látjuk Daemon és Katy szemszögéből is az eseményeket. Egyszerűen tudjuk, ők mit élnek át, a másik reakciójára milyen érzés támad bennük.

Már másik bejegyzésben írtam, de egyszerűen ezt ki kell emelnem: minden kötettel komorodik. Az események változnak, egyre bedurvulnak. 
Nem csalódtam Armentroutban.

Köszönöm, hogy olvashatom ezt a fantasztikus történetet és ennyi érzelmet élhetek át.

(A Babylon 5 fan énem mindig megszólal, mint most is. :D Amikor Sheridan előreesik az időben és Delenn mondja, jól van a fiúk. Az a rész többször is beugrott.)

Egyébként pedig ilyen érzésem volt a könyv olvasása után:


A sorozat eddig megjelent kötetei:

0,5 – Shadows
1 – Obsidian (magyar cím: Obszidián)
2 – Onyx (magyar cím: Ónix)
3 – Opal (magyar cím: Opál)
4 – Origin (magyar cím: )
5 – Opposition (Befejező kötet. Megjelenés: 2014.08.05 - magyar cím: )

Spin-off, egy felnőtt, Arum kötet:

Obsession (Opál után ajánlom. Az Originben már van Hunter.)

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése