Ads

J. Lynn: Wait for You - Várok rád


A Könyvmolyképző jóvoltából jelenik meg a  Wait for You - Várok rád című könyv, ami a sokak számára ismert írónő, J. Lynnek (Jennifer L. Armentrout) egy újabb sorozatának nyitókötete. A blogturnés állomásokon különböző értékelések mellett  számos extrát találtok és akár megnyerhetitek a három példány egyikét!

J. Lynn


Wait for You - Várok rád


(Várok rád 1.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Besorolás: NA
Kategória: romantikus
Megjelenés ideje: 2014.12.16
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Császár László
Oldalszám: 496
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
  Vannak dolgok, amikre megéri várni…

A 19 éves Avery Morgansten életét egy öt évvel korábbi halloween-buli mindörökre megváltoztatta. Az események hatása elől csak úgy menekülhet, ha az otthonától több ezer kilométerre lévő egyetemre jelentkezik. Nem szeretne mást, mint minden feltűnést kerülve elvégezni az iskoláit – de már az első napon összeakad egy sráccal, aki képes darabokra törni a  maga számára, gondosan felépített jövőt.

Vannak dolgok, amiket át kell élni…
Cameron Hamilton 190 centi magas, amolyan leányálom – szikrázóan kék szemmel és valami megfoghatatlan képességgelarra, hogy Avery megint olyasmikre vágyjon, amiktől évekkel korábban megfosztották. Veszedelmes dolog lenne közelebbről is megismerkedni vele, de lehetetlen figyelmen kívül hagyni a kettejük között vibráló feszültséget, ami felszínre hozza Avery személyiségének egy mindeddig ismeretlen oldalát.
Vannak dolgok, amiket nem lehet elhallgatni…
Aztán Avery egyre több fenyegető e-mailt és hívást kap, és kénytelen szembenézni a múltjával, amit  annyira szeretett volna mindörökre elfelejteni. Rádöbben, hogy van valaki, aki nem fogja egykönnyen elengedni. Vajon ha kiderül a rettenetes igazság, ezzel Avery is elindulhat a gyógyulás útján? És Cam akkor is mellette marad majd, ha megtudja, mi történt? Vannak dolgok, amikért megéri harcolni…


Armentrout rajongóként nem nehéz bármelyik könyvéről is meggyőzni, hogy olvassam el. Igazából a Wait for You – Várok rád könyvet először angolul olvastam el, még tavasszal, de valamiért a bejegyzés lemaradt. Azóta érlelődött benne, olyannyira, hogy el is felejtettem mit akartam róla írni. (Megesik ez. :D ) Most újra elolvastam és ismét beleszerettem. Rettentő aranyos, kedves történet.

A karakterek élet eseményei megrázóak, belefutunk tabu témába is, ami nem éppen szívet melengető. Ettől függetlenül nem éreztem túl soknak, mégpedig pont azért nem, mert ezek átlagos témák. Mindenki ismer legalább egy olyan személyt, aki erőszak áldozata lett, ez kísértette vagy öngyilkossággal próbálkozott, sikerült, esetleg nem éppen fenékig tejfel az élete. Pont a téma súlyossága és általánossága miatt nem tűnik túl soknak.

Avery múltja nem hagyja nyugodni, elmenekül a városból, egy távoli egyetemre, hogy elhagyhassa a múltját és új életet kezdhessen. Persze az újrakezdés sosem könnyű, főleg, ha titokban tartjuk, miért menekülünk. Ez történik Averyvel. Annyira nem beszélhetett problémáiról, azok végül elkezdték belülről emészteni. Azonban ő erős lány, felállt és inkább eltűnt messzire, nehogy megtalálják. Aztán jön Cam és minden eddigi felépített falát lezúzza. Pedig nem csinál mást, mint kedves és emberi a lánnyal.
Néha egy kicsit soknak éreztem a depresszióját, bár mindenki máshogy éli meg élete gödreit. Vannak akik hamar kijutnak, néhányan nehezen és egyesek sosem. Ehhez képest Avery belevaló lány, saját magától sikerült kijutnia belőle. Mert a szülei semmiképpen nem támogatták, sőt senki nem állt az oldalára...

Cam a tipikus playboy srác, aki sok csajt megfektetett, bár szerintem egy része mese habbal és első pillanattól megkedveli Avery-t. A fiú tudja, ha hirtelen mozdulna, a lány megijedne és világgá szaladna, ezért inkább óvatosan, barátilag közelít és sokszor a tudatát kijátszva nyeri meg magának Avery-t.
Nincs vele semmi baj, szerintem nem is igazi iskola fiúja, inkább a természetes igényeit elégítette ki és az alapján, amit elmond, nem éppen naponta váltogatta a lányokat. Inkább normális fiatal srácnak tűnik, aki szereti az életet. Ezek mellett nagyon emberi, barátságos és rendes srác. Teljesen természetesen viselkedik.

A mellékszereplők is szikrázóak, mindegyikről tudnék pár mondatot mesélni, mert egyszerűen annyira jellegzetes karakterük van, hogy nem lehet megfeledkezni róluk.
Raffaelló a teknős pedig viszi a cukiság faktort. Lelki szemeim előtt mindig megjelenik a kép, hogy Cam ráköt egy zsinórt a páncéljára és megsétáltatja.

Történetileg is teljesen rendben van, nem unalmas, mindig történik valami. Mondjuk sok volt egy idő után Avery önostorozása, aztán léptem ezen. Csak sikerül mindent megoldaniuk. Utána még egy-két kisebb csavar és minden megy a régiben.

A könyvet azoknak ajánlom, akik romantikus sztorira vágynak, mert ez igazán az. Nincs benne akció jelenet, izgalom, lövöldözés, de helyette aranyos karakterek, akik életszagúak, romantika, teknős, Cam és persze egy csipetnyi humor. Csakis a jóféléből.
Előre szólok, néhol eléggé szabados a nyelvezet, azaz káromkodnak benne. Nem sok, szerintem még a teljesen rendben van kategória.

Ha pedig szereted Armentrout többi könyvét, akkor ez kötelező. meg fogod benne találni az írónő jellegzetes könnyed stílusát.

Boldog karácsonyt!


EXTRA
Interjú az írónővel. 
(Az eredeti interjút angolul ITT találjátok meg. Minden jog a Bookish Treasures blogot illeti, ez csak egy fordítás.)
(This is a Hungarian translation from THIS interview. All rights hold by Bookish Treasures blog.)

Van olyan könyv/író aki inspirált abban, hogy írónő legyél?
Jó néhány író, írónő hatással volt rám, bár ezek közül Rachel Vincent és Jana Olivert emelném ki.

Hogyan tartod egyensúlyban az életedet és az írónői munkásságodat?
Ez eléggé nehéz feladat, mert mindennap 8-10 órán keresztül írok. Nincs nagy társasági életem, mert nincs rá időm. Túl sok könyvet kell még megírnom.

Az írónői munkásságodban mi a kedvenced?
Függetlenül attól, hogy azt csinálom, amit szeretnék, otthonról dolgozok a pizsamámban.

Miért használsz írói álnevet, miközben vannak könyveid, amik esetében nem rejtegeted az igazit?
Az igazi nevemet a YA könyveknél használom, az írói álnevemet pedig az NA-k esetében. Azért döntöttem így, mert a J. Lynn név alatt írt könyvek egyértelműen egy másik közönséget céloznak meg, azok felnőtteknek szólnak és ezzel is szerettem volna kimutatni a különbséget. Az egyetlen kivétel ez alól az Obsession, amit eredeti nevemmel írtam meg, mégis felnőtteknek szól. Igazából a Lux sorozathoz tartozik ez a könyv, szóval inkább az igazit használtam.

Honnan merítesz a könyveidhez ötleteket?
Könyvtől függ. Néha a semmiből pattannak ki az ötletek. Például a Wait for You – Várok rád alapötlete a tusolóban született. Máskor meg személyes érdeklődésen alapulnak a történetek, mint például a Covenant sorozat a mitológián alapszik.

Van valami, amit rengetegen szeretnének tudni a Wait for You – Várok rád kapcsán. Cam karaktere valós személyről lett mintázva?
Nem, Cam karaktere nem valós személy alapján lett megformálva.

A Wait for You – Várok rád könyvben néhány nehezebb témát is érintettél, mi késztetett arra, hogy ezekkel foglalkozz?
Őszintén megvallva, nem volt célom, hogy ennyire érzékeny témáról írjak. Amikor Avery és Cam karaktere körvonalazódott, az egész sztori adta magát. Még sosem írtam ennyire érzékeny témájú könyvet, de Cam és Avery karakterei megfelelőek voltak egy ilyen témára.

Miért döntöttél egy NA könyv megírása mellett, miközben előzőekben főleg YA könyveket írtál?
A Frigid volt az első NA könyvem, de a megjelenés váratott magára és csak a Wait for You – Várok rád után jelent meg. Felkeresett a Spencer Hill kiadó, hogy írjak egy NA könyvet az ő új NA vonalukba. Megírtam a Frigidet és imádtam. Amikor megszületett a Wait for You – Várok rád ötlete, a karakterek és a történetük természetességgel illett az NA vonalba. Miután befejeztem a Frigid könyv írását, nagyon izgatott a gondolat, hogy megírjak még egy NA könyvet.

Min dolgozol éppen?
A Dark Elements sorozaton dolgozom éppen, amelyik a következő YA sorozatom lesz a Harlequin kiadónál.

Az eddigi megírt karaktereid közül ki volt a kedvenced?
Nincs külön kedvencem, mert mindegyiket más okból szeretem. Éppen most fejeztem be a Be With Me-t (Wait for You – Várok rád 2. része) és be kell vallanom, kicsit belezúgtam Jase-be.

Átlagosan mennyi idő megírni egy könyvet?
Könyvtől függ. Volt könyv, ami hét nap alatt megvolt, de volt olyan is ami hónapokat vett igénybe. Átlagban nagyjából egy hónap alatt vagyok készen velük.

A könyv történetét illetően van valami terved előre, vagy megírod, ami éppen eszedbe jut és meglátod mi fog történni?
Általában vázolom mielőtt megírok egy könyvet, de ez sosem részletes leírás.

VICCES KÉRDÉSEK

Ha bármelyik író vagy írónővel találkozhatnál, függetlenül attól, hogy meghalt-e vagy él még, akkor ki lenne az?
Szeretnék William Shakespeare-el találkozni és megkérdezni tőle, miért gondolja azt, hogy a Rómeó and Júlia szerelmes történet.

Mondj valami érdekes tényt magadról.
Nem használok semmilyen fűszerezést a hot-dogomban.

Mi a kedvenc ennivalód?
Szték

Mi a legmerészebb dolog, amit valaha megcsináltál?
Bungee jumping

Ha bármilyen természetfeletti lény lehetnél, akkor mi lennél?
Sárkány

NYEREMÉNYJÁTÉK

Itt a karácsony és a szilveszter is, ezért nem lesz túl nehéz dolgotok, ígérjük! :)
Minden turné állomáson egy szereplő nevének a betűi keveredtek össze és a kiemelt betűk alapján kell kitalálnotok, melyik szereplők bújtak el az állomásokon.
Minden egyes helyes megfejtéssel növelitek az esélyeteket, hogy megnyerjétek a három példány egyikét.


(Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére szállít!
A nyerteseket e-mailben értesítjük, az értesítéstől számított 72 órán belül kérjük válaszolni az e-mailre, amennyiben ez nem történik meg, újabb nyertest sorsolunk.)


A blogturné állomásai:


December 15 - Kelly Lupi olvas
December 18 - Deszy könyvajánlója
December 21 - Angelika blogja
December 23 - Insane Life
December 27 - Kristina blogja
December 30 - CBooks
Január 03 - Dreamworld
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése