Ads

Samantha Young - London Road


Samantha Young


London Road


(Dublin Street 2.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: NA
Kategória: romantikus
Megjelenés ideje: 2014.12.02
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Molnár Edit
Oldalszám: 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789633990896
Pont: 4/5
  Johanna egész élete a családja, legfőképpen az öccse, Cole körül forog. Apa nélkül, egy magatehetetlen anya mellett, kiskora óta ő egyengeti Cole sorsát. Kémia ide vagy oda, még a pasikat is aszerint választja ki, mekkora anyagi támogatást remélhet tőlük.
Cameron McCabe-hez azonban zsigerileg vonzódik. Elég csak ránéznie a szexi pultosra, máris liftezni kezd a gyomra. Felötlik benne, mi lenne, ha most az egyszer a saját igényeit helyezné előtérbe.
Cam is heves érdeklődést mutat Jo iránt, de a lány olyan áthatolhatatlan falat vont maga köré, hogy ember legyen a talpán, aki keresztülverekszi magát rajta.
Miután azonban Cam beköltözik a szomszédba, egyre nehezebben tudnak megálljt parancsolni az érzelmeiknek. Főleg mert Cam mindenáron meg akarja fejteni Jo titkát… még ha téglánként kell is lebontania a falat.


Nagyon szeretem Samantha Youngot, akitől szinte minden sorozatot, novellát olvastam, ezért nálam az egyik kedvenc írónők közé sorolható. Rendkívül színesen ír, képes váltani az írási stílusait és már bizonyított a Dublin Streettel, ami azután jött ki, hogy két fantasztikusan jó YA fantasy sorozatot írt meg. Ugyanúgy, azokra is jellemző az írónő színes karaktervilága és azok megformálásánál a gondolati váltások.
(A Drip Drop Teardrop fantasy volt az, ami miatt napokig érzelmes voltam.)

A London Road karaktereit imádtam, mindegyik változatos, vidám, mégis van valami keserű az életükben. A legtökéletesebb karakternek is vannak rossz emlékei, olyan események életében, amik megrázták. Szerintem ez a normális. Sőt, az összes karakter átlagos, nincs bennük semmi különleges, pont ez teszi őket vonzóvá. A főhősök sok titkos rejtegetnivalója, félelme, amiket leplezik a nagyvilág előtt, mind színesebbé teszik a történetet.

Jo, aki öccsét neveli Cole-t, mert alkoholista anyjuk az ágyból nem képes kikelni, eléggé sanyarú gyermekkort tudhat a magáénak. Eleinte mindenki pénzéhes dögnek nézi, aki a pasik pénzére utazik, de szerintem nem csak erre utal az írónő. Ugye írják idősebb a pasi tőle jóval és ezért azt hiszik az apja és ezzel ugratják. Az apjáról kiderül néhány eléggé rossz dolog, ezért szerintem Joban egy nagy adag apakomplexus is van, nem csak az anyagi jólét miatt, és mert kedveli. Nekem legalábbis ezt sugallja Jo háttértörténete és Malcolmmal való viszonya.

Aztán belép életébe Cam, akivel megismeri milyen is az a fránya szerelem első látásra.

Cam egyből bunkón áll a lányhoz, legrosszabbakat látja bele kapcsolatukba, azért szerintem neki is lehetne mit felróni. Bőven lenne mit. Nem egy álom srác amikor kinyitja először a száját.
Persze kiderül, ő csak jót akar Jonak és ő is kedveli a lányt. Itt jönnek a problémák. Cam egy másik lánnyal jár és Jo is másik pasival. Ráadásul Jo pasijának az exe, Cam mostani nője.

A történet egy kortárs romantikus NA-hoz mérten jó, nem csak egyszerű sémára épült monológokat kapunk, hanem igényesen van felépítve. Minden karakter külön ki van dolgozva, saját háttértörténettel. Szerelmi szál nem annyira egyszerű, nem is annyira bonyolult, de egy hétköznapi szituációban teljesen elfogadható lenne.
Szerintem rendkívül aranyos és kedves történet, a maga hétköznapisága pedig bája az egésznek. Ez adja meg a történetnek az igazi fűszerezését.

Természetesen találtam benne hibákat, mint néhol túl gyorsan váltakozó részek, máskor megy a cselekményszál el van húzva, pedig sokkal egyszerűbben megoldható lett volna. Az erotikusabb jelenetekkel nem volt problémám, szerintem nincs eltúlozva, annyi van benne amit még a könyv elbírt a kategórián belül.

Éppen egy jó kis romantikus könyvre vágysz, ami tartalmas, de hétköznapi? Akkor ajánlom ezt a könyvet.

Ha tetszett a Soha határa, akkor nagy valószínűséggel ez is fog. Nem a történetre gondolok, hanem a hangulatra. Bennem ugyan azt a hangulatot keltette.

Borítók:


NYEREMÉNYJÁTÉK:
Feladat:
1) Minden bloggernél találtok egy képet, ami a könyv egyik helyszínét, illetve Edinburg nevezetességét mutatjal.  A feladatotok az, hogy megírjátok nekünk, hogy mi is ez pontosan, még egy jellemző mondatot is írtunk segítségként.
2) Ahhoz, hogy esélyetek legyen a könyvnyereményre, mind a hét feladványt teljesítenetek kell!


Erről a helyről tudnod kell: Edinburgh fő sétáló és bevásárló utcája.

3) Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz, valamint ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol az e-mailben küldött értesítőre, akkor automatikusan új nyertest sorsolunk.


Blogturné állomások

11/28 Angelika blogja
11/30 Zakkant olvas
12/02 Insane Life
12/04 Kristina blogja
12/06 Deszy könyvajánlója
12/08 MFKata gondolatai
12/10 Kelly & Lupi olvas
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése