Ads

Meiszner Krisztina - MásValaki problémája

A Könyvmolyképző Kiadó december 13-án jelenteti meg Meiszner Krisztina regényét MásValaki problémája címmel. A szerző a II. Aranymosás pályázat egyik nyertese,  és nem kisebb feladatra vállalkozott, mint magyar környezetben, magyar szereplőkkel írt szórakoztató vámpírregényt.

Tarts velünk a négy állomásos blogturnén, egy kis szerencsével és nyomozással megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét.


Meiszner Krisztina


MásValaki problémája


Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: YA
Kategória: fantasy, vámpíros, humoros, krimi
Megjelenés ideje: 2014.12.13
Olvasott nyelv: magyar
Oldalszám: 408
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789633992685
Pont: 5/5
  A Bugyor a pesti éjszakai élet ismert helye. A fekete falakon Lugosi Béla-poszterek lógnak, a koktéllapon baljós nevű italokból rendelhetsz.

„Vámpírok pedig nincsenek” – állítják a kocsmában dolgozók, mindez csak vendégcsalogató ötlet.

Ám a pult mögött igazi vámpír áll.

A jóképű, fekete humortat toló vérszívó épp a Jenő nevet viseli, és évszázadok óta a be nem avatkozásban hisz.

Csakhogy a kocsma előtt találnak egy hullát, és ő is gyanúsítottá válik.

Kénytelen cselekedni, és nyomozásba kezd, vajon ki zavarta meg a semmittevésben.

Elindul az izgalmas kaland, amit hullák, titkok és szenvedélyes légyottok szegélyeznek.
Ki a gyilkos? Ki az igazi barát? És mi van, ha a történelem lengőajtóként orrba vág?



Véletlenül futottam bele a könyvbe, néhány kérdés merült fel vele kapcsolatban, akkor láttam meg miről is fog szólni és a fülszöveg keltette fel az érdeklődésemet. Gondoltam, megpróbálom, hiszen a puding próbája is az evés.
Az egész sztorinak nagyon egyedi és sajátos hangulata van, nekem kifejezetten emiatt lett nagy kedvencem. Keserédes vidámságával és a sztoikus főhősével pillanatok alatt megvett engem.

Jenő, a főhősünk, aki nem mellesleg vámpír. Budapesti bárját, a Bugyort próbálja fenntartani és életét egyengetni. Mindig akarva, vagy akaratlanul rendkívül erős szarkasztikus belső monológjaival, esetleg ironikus megszólalásaival nevetésre bírja az olvasókat. Az életében úgy tűnik, nincs semmilyen stabil pont, próbál létezni, de ennél többet nem igazán lát az életbe. Csak kissé depressziósan, életuntan rója a sötét éjszakákat.
A személyisége miatt imádtam, azt is meg merem kockáztatni, hogy az idei évben olvasott könyvek közül a top kedvenc férfi karaktereim közé került.

Valéria egy másik fénypont a könyv folyamán. Ő Jenő társa, a vámpírlány és jelleme szöges ellentétben áll Jenővel. Inkább a figyelmet, mások általi kitüntetést szereti és mostanában inkább nyugis életet szeretne élni, ezért választotta egy időre Jenőt. Kissé elmebetegnek tűnik párosuk, de pont ez az ellentétesség, amire mind a kettő vágyik.

A két főhős vezeti a Bugyor nevű underground helyet, ahol mindenféle alak megfordul, hol unalmasak és egysíkúak, hol pedig felpezsdítik a főhősök életét.
Minden nyugalmuknak vége szakad, amikor egy hullát találnak a szórakozóhely előtt…

A könyv zseniális, imádtam a humorát, az egész könyv hangulatát. Amikor elkezdtem olvasni, megjelent fejemben Jenő színtelen hangja és kissé monoton, untatott hangja. Valéria fényfolt Jenő mellett, az éppen megnyugvásra váró csupa élet lány. Nagyon egyedi és sajátos érzéseket kölcsönöz furcsa párosuk ennek a könyvnek, ezzel szerintem egyedibbé téve a nyomozós, vámpíros történetet.
Lakatosék, a cigány vámpírcsalád hatalmasat dob a könyv történetét. Ők miközben nyomoznak az ügyben, Jenőn próbálnak segíteni. A legtöbb családtagot jobban megismerjük, bizonyos tulajdonságaikat megtudjuk. Külön kiemelném Marist, aki egyenesen szívembe lopta magát a kissé hányaveti stílusával és pimasz modorával.

Ám nem csak ezzel győzött meg a MásValaki problémája, hogy az idei év top 10-es kedvenceim közé kerüljön, hanem az eseménydús és vicces történetével is.
Ha össze kellene foglalnom a könyvet, akkor így összegezném: briliáns humorral megáldott sztori, akciódús események és Jenő! Ő külön fogalommá vált nálam.
A romantika nincs igazán benne, a két főhős régebbről ismeri egymást, ezért inkább a fő eseményszálra összpontosít az írónő.

Éppen esős idő van és nincs semmihez hangulatod? Olvasd ezt! Nem tudod, mit olvass és nevetni szeretnél? Valami kicsit krimi, kicsit paranormálisra vágysz? Ajánlom!
A könyvet bármelyik nemnek bátran tudom ajánlani, mind a két fél meg tudja találni a neki kedvérevaló szálat. 

NYEREMÉNYJÁTÉK:

A MásValaki problémája blogturné 4 állomásán filmcímeket kell kitalálnotok, melyek kapcsolódnak a vámpírtémához és a humorhoz egyaránt. Segítségül megadjuk a filmek címeiből az egyik (nem mindig az első) kezdőbetűt, és persze egy képet. A rafflecopter megfelelő sorába beírva máris esélyetek van megnyerni a kiadó által felajánlott könyvek egyikét.

Figyelem! A sorsolást követően a nyertesek azonnal e-mailt kapnak, melyre 72 órájuk van válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk!




Résztvevő bloggerek:
12/07 Insane Life
12/09 Bibliotheca Fummie
12/12 Dreamworld
12/13 Kelly Lupi olvas
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó lett! Jót nevettem a neveken, nekem ez a könyv mindenképpen kell! :)

    VálaszTörlés