Ads

Shannon Hale - Ki a leggonoszabb a vidéken?

Folytatódik az Ever After High blogturné a sorozat második részével. Ki a leggonoszabb a vidéken? teszi fel a kérdést a szerző, és bizony nem könnyű a válasz, miután Raven alaposan összekuszálta a szálakat. Kövesd a Blogturné Klub öt bloggerének bejegyzéseit és újabb mesés posztok várnak rád, merülj el ebben az izgalmas mesevilágban!


Shannon Hale


Ki a leggonoszabb a vidéken?


(Ever After High 2.)
Kiadó: Móra
Műfaj: ifjúsági
Kategória: fantasy
Megjelenés ideje: 2014
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Bottka Sándor Mátyás
Oldalszám: 344
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789631197549
Pont: 4/5
  Az örökség napja után az Ever After High-ban minden a feje tetejére áll! Mivel Raven Queen nem írta alá a Mesehősök Végzetkönyvét, és nem fogadta el benne szereplő sorsát, akaratlanul is veszélybe sodorta Holnemvoltország lakóinak életét. Raven sem vágyik másra, mint hogy boldogan éljen, amíg meg nem hal, de akkor Hófehérke lánya, Apple White sem harapna soha mérgezett almába, és nem ébresztené őt fel soha csókkal a hercege. És még hányan vannak, akik a papírforma szerint szeretnék élni mesebeli életüket?!

Raven nem akarta követni anyja, a Gonosz Királynő példáját, de talán mégis éppen ettől lesz ő a leggonoszabb. Tette ugyanis példaképül szolgál a zendülők számára, akik hozzá hasonlóan szabadon szeretnének dönteni saját sorsuk felől.

Az iskola két csoportra szakad: előkelőkre és zendülőkre. Ellentétük káoszt, felfordulást és bizonytalanságot hoz az Ever After High-ba.
A CSATÁROZÁSOK ÁRTATLAN ÁLDOZATOT KÖVETELNEK!


Az előző kötet nagyon megtetszett és Shannon Hale írási stílusa, története megfogott, többi könyvét is tervbe vettem, hogy el fogom olvasni. Most már a mesét is elkezdtem nézni, úgyhogy sokkal jobban képben vagyok a szereplőkkel és történeteikkel. 
Ez a könyv még jobban tetszett, mint az előző!

Az előző kötetben megismert Raven megváltoztatja sorsát és nem akar gonosz lenni. Inkább nem írja alá a Mesehősök Végzetkönyvét, amit mindenki megérez. Meg akarja tudni, hogy vajon valójában mi történhet?
Persze felfedező útja közben talál másokat, akik megszegték az ígéretüket, például Piroska és a mesebeli Farkas, akik letértek a rájuk kiszabott történettől. Ez a rész rettentően tetszett, főleg ahogy az írónő átadta az olvasók számára ezt a nem egészen mindennapi románcot.

Ravent előzőekben már megszerettem, azonban itt még szimpatikusabbá vált. Bátor, kíváncsi és talpraesett – ez a kombináció tökéletes karaktert szokott jellemezni nálam. Raven pont ilyen típus.

Valójában a kötetnek van morális mondanivalója is. Bárkinek skatulyáztak be, nem kell követned a sztereotípiákra vonatkozó törvényeket. Tedd azt, ami jól esik számodra és fontosabb neked. Raven valamint Piroska édesanyját is elkönyvelték egy szerepbe, amit nem akart egyikük sem teljesíteni, így titokban Piroska édesanyja elfordult a neki előre megírt sorstól, hogy sajátja legyed. Raven terve is ez, csak nem tudja meg lehet valósítani vagy sem. Az is édesen jött ki, hogy Apple és Raven számára közös barátságuk előrébb való, mint a sors, ami egymás ellen uszítja őket, vagy a szerelem.
Talán nincs is fontosabb a boldogságnál, ha ezt képesek megtalálni, mindegy mi van a könyvben…

A kötet rettentően aranyos, sőt megérintett a mondanivalója. Mindezek után bátran ajánlom kicsiknek, akár nagyobbaknak, mert mindenki számára rejthet kincset.

Játék:

Minden állomáson egy-egy szereplő nevét rejtettük el, nincs más dolgod, mint helyes sorrendbe rakni a kiemelt betűket és beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Segítenek a karakterképek!
A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre. Sok szerencsét!
Blogturné állomásai:
03.23. Deszy Könyvajánlója
03.25. Kelly és Lupi olvas
03.27. Függővég
03.29. Insane Life
03.31. Dreamworld
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése