Ads

Tara Sivec - Életek és Édességek

A Könyvmolyképző jóvoltából megjelenik Tara Sivec szókimondó és vicces Csábítások és csemegék című sorozatának második része. Claire, Carter és Gavin együtt élik mindennapjaikat, mint egy átlagos család. Carter viszont nagy dologra készül, szeretné megkérni Clare kezét és minden probléma innen indul...
Öt blogger állomásán olvashattok a könyvről és ha játszotok, tiétek lehet akár a három nyereménykönyv egyik példánya!

Tara Sivec


Életek és Édességek


(Csokoládéimádók 2..)
Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: felnőtt
Kategória: romantikus
Megjelenés ideje: 2015.04.23/05.22
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Farkas János
Oldalszám: 272
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789633992807
Pont: 5/5
  Carter, Claire és a banda visszatér, és készen állnak, hogy elkezdjék közös életüket. De vajon tényleg készen állnak?

Túl egy pokoli leánybúcsún, pornófüggőségen, zsemle-baseballon és egy elrontott lánykérésen, túl azon, hogy rájönnek, mindkettőjük családja csupa sültbolondból áll, Carter és Claire végül elkezdi megkérdőjelezni a köztük lévő kötelék erősségét.

Vajon a barátaik csak tovább rontják a helyzetet kellemetlen megjegyzéseikkel és kotnyeleskedésükkel, vagy meggyőzik a párt, hogy a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” néha tényleg kezdődhet sörponggal is?

Imádtam az első kötetet, a Csábítások és csemegéket, ezért kétségem sem volt, hogy folytatom a sorozatot. Megszerettem a könnyed, humoros hangvételét és a sajátos szemléletét. Ezt az érzést nyújtotta a második kötet is és nem okozott csalódást.

Carter próbálkozik megkérni Clare kezét, ám valamiért mindig balul sül el a dolog. Claire szerint béna hely az eljegyzésre, mekkora idióta, ha valaki itt kéri meg a másik kezét, lényegében, valami Claires dolog mindig közbejön. Szegény Carter kétségbeesetten próbál megoldásokat találni, még egy „anyám” is kicsúszik a száján szex közben… Claire pedig azt hiszi, Carter már nem szerelmes belé és titokban esküvős valóságshow-kat néz, nem pedig pornófüggő, ahogyan mindenki más hiszi.

Története lényegében a lánykérés körül forog, Carter bénázására és Gavin fenomenális beszólásaira alapozva. Azonban ez egy annyira átütő párost jelent, hogy képtelenség nevetés nélkül olvasni. Gavin ebben a kötetben is sziporkázik, hozza önmagát. Claire leírásai pedig ismételten briliánsak, találóak és végtelenül humorosak. Talán kevesebbet káromkodnak benne, mint az elsőben és talán kevesebb Gavint kapunk, ez mit sem ront az olvasás élményén. Irtó vicces és aranyos továbbra is.

Sokszor a szereplők abszurditásukkal aranyozták be a napomat, esetleg beszólásukkal, leírásokkal járultak a tökéletes reggelemhez. A történetet nem mondanám kiemelően érdekesnek, általános problémáról van szó. tipikus pasis évelődés ez a mikor kérjem meg a kezét, jó ötlet vagy sem. Azonban Claire és Carter sajátos ügyetlenkedései hatalmasat emelnek a könyv összképén. Na, pontosan ezért lett ez a kötet 5 pontos nálam.
Természetesen vannak hibái, például laposabb a történet, mint az elsőben, sokkal jobban egy dologra, lényegi részre koncentrál, azonban így is imádtam.

Mellékszereplők közül biztosan meg kell említenem Drew karakterét. Akkor lopta be magát a szívembe, amikor a szekrényen alszik másnaposan. Ott már tudtam, hogy ő nagy kedvenc a mellékszereplők között.

Összességében imádtam ezt a kötetet, pont annyira, mint az előzőt. Oké, talán az előzőt kicsit jobban, de ezt ne áruljátok el neki, mert megsértődik.
Ha bejött az első, mindenképpen ajánlom. Ha még nem olvastad, akkor mire vársz?

A sorozatról:

Itthon tavaly jelent meg az első kötet, a Csábítások és csemegék, az Életek és édességek pedig a folytatása.
A harmadik kötet noha a sorozathoz tartozik, hiszen ugyanebben a környezetben folytatódik, viszont középpontjában nem Carter és Claire van, hanem Drew és Jenny. Az ő szerelmi kapcsolatuk kialakulása és annak történetéről szól.
Ezeken kívül még egy apró, csupán néhány oldalas kiegészítő novella jelent meg, Hearts and Llamas címmel.

A sorozatról pedig beugrik egy koreai szám, aminek a címe Chocholate Love. Aki nem riad vissza tőle, hallgassa meg, illik ide.

 

Nyereményjáték:

A kötetben Carter és Claire saját maguk módján szeretnék a másik tudomására hozni, milyen jó lenne, ha a másik igent mondana. A mostani nyereményjáték is ezen alapszik, olyan könyveket kell megtalálnotok borítók alapján, amelyekben a főszereplők összeházasodnak.
Ez nem ennyire egyszerű, csak egy részletet láttok a borítóból és azt adjuk meg, ki az írónő.
Kis segítség: Minden esetben a magyar borítóról találtok részletet.

Író: Jamie McGuire











Állomások:
04.19 - Insane Life
04.21 - Bibliotheca Fummie
04.23 - Deszy könyvesblogja
04.25 - Kristina blogja
04.27 - Dreamworld
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 megjegyzés:

  1. Azta... imádom a koreai zenéket és ez a szám az egyik kedvencem :)

    VálaszTörlés