Ads

Julianne Donaldson - Edenbrooke

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából a napokban jelenik meg az Edenbrooke című regény, ami az Austen könyvek hangulatát idézi.
Az elkövetkező napokban öt blogger kalauzol el titeket a viktoriánus Angliába, ahol megismerhetitek Marianne történetét.


Julianne Donaldson


Edenbrooke


Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: szépirodalom
Kategória: romantikus
Megjelenés ideje: 2015.06.16
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Molnár Edit
Oldalszám: 320 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789633992913
Pont: 5/5
Marianne Daventry bármit megtenne, hogy elszökhessen a rémesen unalmas Bathból és udvarlója egyre terhesebbé váló ostromai elől. Nem csoda hát, hogy amikor ikertestvére, Cecily meghívja őt Edenbrooke-ba, a pazar vidéki birtokra, kapva kap az ajánlaton. Marianne arra számít, hogy végre kipihenheti magát és kedvére gyönyörködhet a szeretett angol tájban, miközben testvére Edenbrooke jóképű örökösét igyekszik becserkészni. Ám idővel rájön, hiába a leggondosabb tervezés, bármikor porszem csúszhat a gépezetbe.
Marianne, aki először egy útonállóval keveredik ijesztő összetűzésbe, majd látszólag ártalmatlan flörtbe bonyolódik, képtelen kalandok egész sorát éli át, míg a gyengéd érzelmek és az intrikák végleg átveszik az uralmat az élete fölött. Vajon sikerül megzaboláznia csalfa szívét, vagy hagyja, hogy egy titokzatos idegen levegye a lábáról? Annyi bizonyos, hogy a sors nem egy kellemes nyári vakáció reményében vezeti Marianne-t  Edenbrooke-ba.

Idén talán az egyik kedvenc klasszikus jellegű, történelmi romantikus könyvet leltem meg ebben a könyvben. Ha imádjátok Austent, szerintem tetszeni fog nektek, engem egy csapásra levett a lábamról. Imádtam a történetét és Philip pedig *sóhaj* igazi úriember.

Kezdjük a legelején. A történet jellegében egyszerű, Marianne testvére Cecily mindig meg akart szerezni magának mindent, ő volt a tökéletes lány, míg Marianne volt a hugica, aki inkább mást akart, mint a nővére, nehogy összetűzésbe keveredjen. Végül meghívják Edenbrooke-ba, ahol semmi nem úgy történik, ahogyan szerette volna. Philip és a családja felborítják minden tervét.

A sztori aranyos és kedves, színtiszta romantika a viktoriánus Angliában. Történetileg és cselekmények során teljesen korhű marad, megtartja a két fél közötti tisztességes távolságot és az illemeket betartják. Igazából, ha valaki olvasott Jane Austen könyvet, észre fogja venni, mennyire hasonlít rájuk. Nekem, mint Austen kedvelő igazán megtetszett. Visszaidézte az Austen könyvek hangulatát, miközben valami újat ismerhettem meg.

Karakterek nagyon megfogtak. Marianne talpraesett, csinál butaságokat, ám igyekszik átlátni saját és mások helyzetét és ahhoz mérten dönteni. Kellemes személyiség, aki bátor és talpraesett. Önbizalma azonban nem sok van, családi nyomás miatt eléggé visszahúzódó.

Philip pedig az igazi úriember megtestesült alakja. Makacs, mint az öszvér, valójában pedig rettentően odaadó és kedves ember. Igazi férfi. Mondhatni, mind a mai napig az álompasi kategóriát formálja meg. Ha Darcy annak minősül, Philip is jelentkezhet a dobogó második helyéért. Valójában elfogult vagyok, mert imádtam. :D Ide vele!

Ahogy olvashatjátok, nagyon megfogott a könyv és nálam a sokszor szeretném még újraolvasni helyre került fel.

Ha romantikára vágysz, kis délutáni történelmi romantikusra vagy csak egy picit belecsöppennél Asuten és a viktoriánus anglia világába, akkor szerintem bátran fogjad a könyvet és állj neki! 

Nyereményjáték:

A könyv írónője nagy Jane Austen rajongó és ez látszik a könyvön. Nagyon kellemes élményt nyújthat a rajongóknak. Mostani játékunk ezért ehhez kapcsolódik.
Minden állomáson találtok egy idézetet valamelyik Austen könyvből, nektek pedig be kell azonosítanotok, hogy melyik könyvből származik.
Csak a címét várjuk megfejtésnek.

(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesek jelentkezésére 72 óra áll rendelkezésre a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.)

Mai idézet:

Nem az idő, nem is az alkalom, kizárólag a hajlandóság dönti el egy kapcsolat meghittségét. Akadhat két ember, akiknek hét esztendő sem volna elegendő, hogy megismerjék egymást, máskoknak viszont hét nap is bőven elég.


Résztvevő bloggerek listája:
06.16 Insane Life
06.19 Kristina blogja
06.22 CBooks
06.24 Deszy könyvajánlója
06.26 Dreamworld
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése