Ads

Simone Elkes - Tökéletes kémia

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelent meg Simone Elkeles hazánkban sokak által kedvelt Tökéletes kémia sorozata.
Ezúttal öt blogger tollából összesen 11 állomáson olvashattok mind a három kötetről. Megismerhetitek, sőt ha velünk játszotok, tiétek lehet az egyik példány!


Simone Elkes


Tökéletes kémia


(Tökéletes kémia 1.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: YA
Kategória: romantikus
Megjelenés ideje: 2011
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Neset Adrienn
Oldalszám: 416
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789632454238
Pont: 5/5
  Chicagó külvárosában, a Fairfield gimiben mindenki tudja, hogy a kerület északi és déli negyedeinek lakói között kibékíthetetlen ellentétek húzódnak. Így amikor a pomponlányok csapatkapitánya, Brittany Ellis mellé Alex Fuentest, egy helyi bűnbanda tagját osztják be tanulópárnak kémiaórán, az eredmény borítékolható: ezek ketten robbanékony egyveleget képeznek.

A fiatalok egyike sem számol azonban egy meglepő kémiai reakcióval: a szerelemmel.

Vajon sikerül-e legyőzniük saját előítéleteiket és családjuk, barátaik ellenszenvét a másik iránt? Sikerülhet-e a látszólag lehetetlen?

- Ellis kisasszony! Ön jön. Mutassa be Alexet az osztálynak.

- Ez itt Alejandro Fuentes. Ezen a nyáron, amikor éppen nem utcasarkokon lődörgött ártatlan embereket zaklatva, a város börtöneiben turnézott. Gondolom, mindenki érti, hogy mit akarok ezzel mondani. Van azonban egy titkos vágya, amit senki sem sejt róla… A titkos vágya az, hogy főiskolára mehessen és kémiatanár legyen, mint ön, Mrs. Peterson.

Brittany diadalmas mosolyt villant felém, azt gondolja, hogy ezt a kört megnyerte. Azt te csak hiszed, gringa!

- Ő Brittany Ellis – mondom a szemek kereszttüzében. – Ezen a nyáron elment a bevásárlóközpontba és új ruhákat vett, hogy felturbózza a ruhatárát, majd apuci pénzén felkeresett egy plasztikai sebészt is, hogy felturbózza… izé… amit fel kell. Az ő titkos vágya pedig az, hogy egy mexicanóval randizhasson még az érettségi előtt.
A játszma elkezdődött.

Véletlenül került kezembe a sorozat és eleinte nem tudtam miről szól. Szinte mindenki  dicsérte körülöttem és kedvet kaptam hozzá, miről is szólhat. Joggal mondhatom, vakon kezdtem bele, mert a fülszöveget sem olvastam el.
Mindent egybevéve nagyon kellemes meglepetést nyújtott, hiszen ilyenkor kétesélyes a kimenet. Most másodszor olvastam újra, mégis ugyanazt az olvasási élményt nyújtotta, mint legelsőre. Van benne valami sajátos báj, ami körüllengi az egész kötetet.

Forrás ITT
Tipikus Rómeó és Júlia alapokra építve, két főhősünk különböző társadalmi rétegből kerül ki, ám ez a legkisebb probléma, nagyobb bajt okoz a nemzetiségük közötti különbség. 
Alex mexikói származású, saját barátaival lóg és a társadalmi szinten elfogadott sztereotípia nagyon negatív fényt vet rá. Van némi igazságtartalma, azonban Alex becsületes és rendes srác, de egyszerűen képtelen egymaga szembemenni ezzel a kialakult képpel.
Britanny az iskola közkedvelt személyisége, azonban másik oldalról gazdag származása és kinézete alapján butának titulálják. Pedig nem az.

A történet szép példa arra, miért ne ítélkezzünk külsőségek alapján. Bár, mint tudjuk, az első egy percben alakul ki a másik félről egy erős vélemény, amit befolyásol a környezeti kultúra, viselkedési és társadalmi morál utána pedig a külső jegyek és illatok. Ha negatív kép alakult ki, sokkal nehezebb a falakat lebontani, mint hinnénk. Britanny és Alex között ez a falakat leromboló ismerkedés jól látszik. Óvatosan, lassan és kimérten kezdik megközelíteni egymást. Britanny szíve szerint olyat választana, akit mások is elfogadnak, "rangban" hasonló szinten áll, mint Ő. Végül mégis a szerelem győzedelmeskedik és akkor már semmi nem állhat az útjukba.

A történet klisékkel bővelkedik, kiszámítható és egyértelmű a végkimenetele, azonban kivitelezése és a leírások nagyon szimpatikussá teszik. A két karakter eltérő személyisége és különbsége vonzották egymást, emiatt sokszor akadályokba ütköztek - őszintén boldogok voltak, habár ez a boldogság néha pille szárnyú és bármikor eltörhet.
Természetesen a bizonytalanság sokszor szerepet kap és néha sajnos a bizalmatlanság is elkerülhetetlen, ám mégis kiderül a két főhős kitartó, nem riad vissza ettől. Inkább szembesítik a másikat igazi oldalukkal.

A történet nagyon megfogott, nem feltétlen a felszínes részére gondolok, hanem a mögötte rejlő érzelmekre. A két karakter hihetetlenül összeillik.
Mellékszereplők közül is van akit megkedveltem, némelyik kevésbé lopta be magát a szívembe, de ez van. Nem lehet mindenkit egyből szeretni. :)

Ha szeretnél romantikus könyvet olvasni, ami kicsi visszarepít a tinikorba, esetleg egy modern Rómeó és Júliát, netán két társadalmilag és etnikailag különböző személyről szóló történetet, akkor mindenképpen ajánlom. Nekem nagyon nagy kedvencem Elkestől ez a könyv és sorozat.

Nyereményjáték:

A Tökéletes kémia trilógia középpontjában mexikói származású főszereplők vannak, akik emiatt különböző nehézségekbe botlanak.
Ebben a játékban ezért a jelmondatunk: minden, ami Mexikó!
Különböző állomásokon itthon is ismert mexikói sorozatok, színészek, színésznők, zenészek és filmek rejtőznek el. Nektek a feladatotok kitalálni ki látható a képen vagy honnan származik a kép. Annyi könnyítésrt kaptok, hogy mindennap elhangzik a kérdésben melyik műfajt képviseli a képen látható személy, esetleg jelenet.
(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)

A 4. állomáson egy rendezőre vagyunk kíváncsiak. Kis segítség, két képet teszek közzé, az egyiken egy általa rendezett filmbéli karakterrel látható.
Melyik rendező látható a képeken?

Rendező
Balra ismét a rendező.





Bloggerek listája:

Tökéletes kémia:
08.11. Deszy könyvajánlója
08.12. CBooks
08.13. Szembetűnő
08.14. Insane Life

A vonzás szabályai:
08.16. Insane Life
08.17. CBooks
08.18. Deszy könyvajánlója
08.19. Media Addict

Láncreakció:
08.21. Insane Life
08.22. Media Addict
08.23. CBooks
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése