Ads

Stephanie Perkins - Anna és a francia csók

Volt egyszer egy amerikai lány és egy francia fiú. Anna jókedvű és aranyos, Étienne okos, sármos, gyönyörű, szóval tökéletes... lenne, ha nem volna foglalt...
Stephanie Perkins az Anna és a francia csók romantikus feszültségét mindvégig sistergőn, a vonzalmat pedig magas hőfokon tartja debütáló regényében, amely garantáltan megbizsergeti az olvasót a fejünk búbjától a lábujjainkig.
A Blogturné Klub különleges utazásra hív. Ismerd meg az Anna és a francia csókot, és ha szerencsés vagy, meg is nyerheted a könyvet.


Stephanie Perkins


Anna és a francia csók


(Anna 1.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: YA
Kategória: romantikus
Megjelenés ideje: 2012
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Pásztor Judit
Oldalszám: 384 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789632457130
Pont: 5/5
  Anna nagy várakozással tekint végzős évének kezdete elé atlantai középiskolájában, ahol van egy remek munkája, egy hűséges legjobb barátnője, és egy alakulófélben levő, ígéretesnek tűnő kapcsolata. Így aztán eléggé elkeseredik amiatt, hogy Párizsba kell költöznie egy bentlakásos iskolába – egészen addig, amíg ott nem találkozik Étienne St. Clairrel, aki okos, sármos, gyönyörű, szóval tökéletes... lenne, ha nem volna foglalt.
De a Fények Városában a vágyak valahogy mindig utat törnek maguknak. Vajon a szerelmes „majdnem”-ek éve a hőn óhajtott francia csókkal ér véget? Stephanie Perkins a romantikus feszültséget mindvégig sistergőn, a vonzalmat pedig magas hőfokon tartja debütáló regényében, amely garantáltan megbizserget minket a fejünk búbjától a lábujjainkig és megolvasztja a szívünket.


Igazából ennek a könyvnek az olvasása Angi nevéhez fűződik. Ajánlgatta, mennyire aranyos és cuki a Lola és unokahúgom pedig az Anna és a francia csókról mondott hasonlóan rengeteg jót. 
Ezek után? Ki nem hagyhatnám!
Végső konklúzió: Imádom! Irtó édes egy könyv, örülök, hogy engedtem elcsábulni a lányok ajánlásának.
Rettentően elbűvölt és magával ragadott.

Anna élete, amikor rendeződni látszódik, s úgy tűnik, minden sikerül, egy csapásra más irányt vesz. Szinte mindent fel kell adnia és helyette egy másik élményben lesz része. 
Franciaországban külföldi diákként kezdi újra életét. Hiszen ki ne szeretné ezt kipróbálni? – Kevesen vannak, azonban Anna számára, pont mikor minden jól sül el életében, erre ekkor derül ki, mit tervezek szülei.
Nem igazán boldog, amikor megtudja a híreket…

Anna kissé naiv, ennek ellenére igazán szeretnivaló lány, aki még nem esett nagyot a rózsaszínű felhőről. Ilyen szempontból irtó édes. Hamarosan azonban megtanulja, milyen érzés leesni erről a szóban forgó felhőről.
Problémáinak többsége inkább lelki eredetű, ezért, mint másik lány, igazán könnyű volt azonosulni vele. Kicsit olyan érzés volt, mint ha egy picit második tini koromat élném. Persze ezt jó értelemben írom, mert szerettem tini lenni, minden makacsságom ellenére, viszonylag jó kislány voltam, emberi érzésekkel, ahogyan mindenki más. Visszatérve, Anna pont olyan néhol, mintha saját magamat hallanám vissza, néhány évvel ezelőtt. Emiatt különösen megkedveltem őt.

St. Clair kedves srác, akit semmiképpen nem tudok rosszfiúk közé sorolni. Szinte mindig segítőkész, kedves és olyan ember, akit nem lehet gyűlölni. Legalábbis nekem nem sikerült, mert levett a lábamról.

Mellékszereplők teljesen különböző személyiséggel rendelkeznek. Mindegyikben van valami sajátos jellemvonás, amiért megszerettem őket és szívesen olvasnék róluk többet. Odaadóak, segítőkészek és minden meg van bennük, amiért azt mondjam, igaz barátai Annának.

A könyv története érzelmi síkon rendkívül színes. Nem csak a szeretetről és szerelemről szól, hanem a baráti kapcsolatok fontosságáról, kötelékek erősségéről és mennyire fontos valaki, akire számíthat az ember.
Egész könyvet körbelengte egyfajta báj, amitől letehetetlen volt, egyszerűen faltam a lapjait és minden oldal után úgy éreztem, egy picikét megtelik valamivel az én lelkem is. Ez a valami lehet szeretet, szerelem, esetleg bármilyen érzelem, pusztán, ahogy az írónő és a fordító átadta, különös hangulatot varázsolt.

A sztori nem áll távol tőlem, voltam külföldön diák, ezért Anna problémáit, nyelvi nehézségeit, amikor nem tudsz néhány szónál, teljes mértékben átéreztem és volt, amikor megéltem. Nekem St. Claire helyett sok segítőkész ember volt az oldalamon és néhány igaz barát. Külföldön pedig másra nem számíthatsz, csak azokra, akikkel erős baráti kapcsolatod van. Igazából, ők lesznek a családod, minden problémádat nekik tudod először elmondani, emiatt a kapocs teljesen más, mint az itthoniakkal.

Összességében imádtam a könyvet és bátran merem ajánlani azoknak, akik egy érzelmekkel dús könyvet szeretnének olvasni, netán újra szeretné élni a tini kori érzelmeit.

Nyereményjáték:
Ó, azok a francia fiúk… Tökéletesen érthető, hogy Anna sem tudott ellenállni :) A mostani játék során ismert francia pasikról találtok egy képet. A feladatotok, hogy felismerjétek, ki ő, és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Ne feledjétek: a google jó barát ;)
A helyes megfejtők között egy könyvet sorsolunk ki. 
A győzteseket e-mailben értesítjük, és kérjük, hogy 72 órán belül válaszoljatok, különben újra kell sorsolnunk. A kiadó sajnos csak Magyarország területén belül tud postázni.

Segítség:
A mai szépfiúm, színész, egy másik híres francia szívtipró színész fia, valamint egykori párja a Monacói hercegnőnek. 
Számos magyarra szinkronizált filmben láthattuk. 
Személyes kedvenc filmemben kalózt játszik, aminek története egy magyarra is lefordított könyvre épül. (Elárulom, fejből tudok belőle dialógusokat. :D )

Kép abból a kalózos filmből. :)
A színész :)


















A blogturné további állomásai:
08.28. - Angelika blogja
08.30. - Szembetűnő
09.01. - Insane Life
09.03. - CBooks
09.05. - Media Addict
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése