Ads

Jamie McGuire - Gyönyörű megváltás

A Maxim kiadó jóvoltából jelenik meg az itthon méltán kedvelt Jamie McGuire írónő Maddox testvérek sorozatának folytatása, a Gyönyörű megváltás.
Mostani alkalommal kilenc állomásos blogturnéra invitálunk titeket, ahol számos érdekesség mellett tiétek lehet a könyv egyik példánya!


Jamie McGuire


Gyönyörű megváltás


(Maddox testvérek 2.)
Kiadó: Maxim
Kategória: NA, romantikus
Megjelenés ideje: 2015.
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Oldalszám: 376
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789632616902
Pont: 5/5
Ha egy Maddox fiú szerelembe esik, az örökre szól. De mi történik akkor, ha először nem téged szeret? Liis Lindy kemény, tréfát nem tűrő FBI-ügynök. Úgy döntött, hogy csupán a munkájával köti össze az életét, így felbontja jegyességét, és Chicagóból San Diegóba költözik. Előléptetésről és megoldhatatlan ügyek megoldását követő kézfogásokról álmodozik. Minden erejével azon van, hogy ő legyen a legjobb. Thomas Maddox arrogáns és könyörtelen különleges ügynök. A világ legkeményebb bűnözőit tette már hűvösre, és ő a szervezet egyik legjobb embere. Annak ellenére, hogy sok életet megmentett, van egy ügy, ami meghaladja a képességeit. Fiatalabb öccsére, Travisre börtönbüntetés vár, mivel ott volt egy tragikusan végződő alagsori gyújtogatásnál, a média pedig igazságszolgáltatást akar. Travis egyetlen mentőöve Thomas. A férfi alkut ajánl öccse megmentése érdekében: Travisnek be kell lépnie az FBI-ba. A gond az, hogy ezt úgy kell közölnie az öccsével, hogy közben ne leplezze le titkos munkáját a családja előtt. Emiatt a családi ünnepségre elviszi magával Liist, mintha a párja lenne. Ám amikor véget ér a hétvége, Liis elgondolkozik, hogy valóban csak tettették-e a vonzalmukat. Betekintést kapunk a jóképű és ravasz Thomas Maddox világába, és megtudjuk, hogy milyen az, amikor valaki nem először, hanem utoljára lesz szerelmes.

A Maddox testvérek különleges összetartása és vehemenciája ami különlegessé teszi ezt a sorozatot. Megvallom, előző kötetben T.J. nem volt a kedvencem és kifejezetten nem szerettem, ez a könyv viszont róla szól. Teljesen mást kaptam, mint amit vártam, az ellenérzésem fokozatosan enyhült és egészen megkedveltem Thomast.

Kötetben most Thomas Maddoxot ismerjük meg jobban, aki ugyanolyan forrófejű, mint eddigi testvérei, sőt szerintem mindegyik tesó ilyen jellemű. Hirtelen és akármennyire szeret valakit, nehezen fogadja és mutatja ki szeretetét. Sajnos számos bonyodalomnak az alapja ez a probléma, Lindy helyzetében is. 
Lindy azt állítja érzelmileg független, kapcsolatra nem vágyó személy, azonban legelső pillanattól látható valami a páros között kialakul. Talán pont a makacskodásuk ami előrébb viszi őket, esetleg a lány ellenállása, ami Thomasnak megkapó, mindenesetre én is azt látom, illenek egymáshoz. 
Lehet pro és kontra vélemény az egyéjszakásból kialakult kapcsolatok esetében, én valahol félúton látom az igazságot. Nem feltétlenül sülhet ki rossz belőle, kicsit más aspektusból indul a két fél, de ezen a téren már nincsenek buktatók és talán valamelyest őszintébbek.

Történetileg tetszik, hogy a könyvek szorosan összekapcsolódnak. Nem csak említés kapcsán jelennek meg előzőek, hanem ott van Travisék esete, amikor menekültek, Abby titka és Trent és Cami is visszatér. Travis fontos szerepet kap, amiben nem tudja melyik veszteség nagyobb, ha Abbyt veszi el, vagy más miatt veszti el Abbyt. A félelem és rettegés ismét visszatér életében, már rögtön az esküvő után.
Cami ugye Thomas-szal volt együtt sokáig, igazából Trenttel szánta őket egymásnak a sors és Thomas nagyon jól tudta ezt, mégis beleszólt, kissé önzőségből, végül minden úgy alakult, ahogyan. Cami felejtése közben sokszor nagyon megsérti Lindyt, számos alkalommal akaratlanul. Érthető, nem könnyű neki, de számomra is nagyon megalázó lett volna néhány szituáció, hiába Thomas nem érzi annak. 

Jól összeszedett könyv, érzelmileg kimerítő és színes, mert nem csak a szenvedésről szól. Sőt ha úgy vesszük itt a főhősök nem éltek át olyan súlyos traumát, mint sok másik könyvben. Nagyon örülök ilyenkor, végre nem sablonos téma. Thomas élete rendben volt, édesanyját elveszítette, ezt tudtuk már, Camival a kapcsolata zátonyra futott, ezen kívül mélyebb dolog nem érte. Lindyt nem erőszakolták meg, inkább a pasija volt egy idióta, sőt inkább Lindy nem szerette eléggé mélyen, szüleivel pedig nem sokat kommunikál. Megtehetné, beszél velük, habár nem érzi erre a késztetést. Tehát nála sem mondanám, bármi kiemelkedő lelki trauma érte. Emiatt hálás vagyok, két marha erős karakter találkozott és a vitákat pont ezért élveztem. Mind a kettőben volt igazság, ám úgy éreztem többször fogom Lindy pártját, mint Thomasét.

Nagyon tetszett ez a kötet, sőt, jobban megtetszett, mint Trentonéké. Valami hiányzott abból, ami itt megvolt. Az FBI szál is sokat segített, mostanában ilyenekre érzékenyebb vagyok, egyszóval pont telitalálat volt nálam. Ha nem is az idei év legkedvesebb könyve, de mindenképpen dobogós. Egyszerűen jó volt, összeszedett, kicsit akciódúsabb, mint a többi és jól megírt. Nagyon kevés negatív dolgot tudnék felhozni, talán a páros vitája közben egyik vagy a másik fél túl makacs volt, ebbe viszont tényleg nem kötnék bele. Minden más kárpótolt.

Ha szeretnél egy jó romantikus, akciódús könyvet olvasni, amiben kis FBI nyomozás van elkeverve, esetleg valami modernre vágysz, akkor mindenképpen ajánlom. Ha nem olvastál semmit a sorozatból, az sem akadály, minden érthető benne, megmagyarázza az írónő.

Nyereményjáték:

A Gyönyörű megváltásban egyik főszereplője, Lindy FBI ügynök, ezért nektek ezúttal olyan könyveket kell idézet alapján megtalálnotok, amelyekben valamelyik szereplő FBI ügynök, titkosügynök vagy beépített ügynök.
A helyesen válaszadók között három példány kerül kisorsolásra.
Játékra fel! :)
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

"Nick az ajtóra mutatott. 
– Van könyvtárad, borospincéd, egy kávégéped, amivel rakétát lehetne indítani, és nincs kukucskálód?! A biztonság neked nem szempont?"

Blogturnéban résztvevő bloggerek listája:
11.25. - Book Heaven
11.28. - Insane Life
11.29. - Angelika blogja
12.01. - Kristina blogja
12.02. - CBooks
12.03. - Dreamworld
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése