Ads

Lacey Weatherford: Chasing Nikki - Nikki nyomában

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Lacey Weatherford: Chasing Nikki - Nikki nyomában című regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere, 2015. november elsejétől kétnaponta mutatja be nektek Chase és Nikki történetét, illetve néhány, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nemcsak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és a szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


 

Lacey Weatherford


Chasing Nikki - Nikki nyomában



(Nikki nyomában 1.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: YA
Kategória: romantikus
Megjelenés ideje: 2015.11.03
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Papolczy Péter
Oldalszám: 272
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789632459882
Pont: 4/5
  Chase Walker régebben rendes srác volt – megnyerő, sportos, fényes jövő várt rá. De az életét sújtó tragédia után mélységesen elkeseredik. Az alkohol és a kábítószer fogságában fel sem tűnik neki, hogy eltékozolja az ifjúságát, mígnem egy nap letartóztatják. Chase anyja nem bírja tovább nézni, ahogy a fia tönkreteszi az életét, így vidékre költöznek nyugdíjas katona nagyapjához. Chase egyáltalán nem örül az új helyzetnek, míg össze nem ismerkedik Nikkivel, a helyes pomponlánnyal, aki rá sem néz a magafajta rögbijátékosokra. Chase azonban nem az a típus, aki megfutamodik a kihívások elől, és elhatározza, hogy meghódítja Nikkit. Hamar rájön, micsoda mélységek rejlenek a csinos pofi mögött. Nikki balzsam a meggyötört lelkének. De amikor a lány életét is tragédia sújtja, Chase egyszeriben a végső megpróbáltatás előtt találja magát.
Bízhat Nikkiben, és mindabban, amit tőle tanult? És ez elégnek fog bizonyulni? Egy tragédia megváltoztatja az életedet. Kettő felforgatja.


Weatherford másik könyve, a Crush is nagy kedvencem, de ez a könyv emocionálisan teljesen letarolt. Az olvasás után ültem és csak döbbenten néztem előre... Nem spoilerezek, de számomra hosszú idő óta a legérzelmesebb könyv volt.

Chase a tipikus rosszfiú, akiről már elejétől tudjuk, miért lett olyan, amilyen. Átéli a tinikori poklot édesapja elvesztésével és a könnyű, pillanatnyi felejtést választja. Tipikus pia, drog és nők háromszög, amivel bizonyos szintig nem lenne akkora baj, ám ő kicsit mélyebbre sodródott. Költözés után egyszer csak ott találja Nikkit, aki teljesen felforgatja az életét. A lány átélte a saját traumáját, megvannak személyes problémái és Chase nem neki való...

Nikki tüneményes lány, nagyon megkedveltem, könyv végéig egyik legszimpatikusabb karakter volt. Megvan az oka, miért nem szeretne Chase-el kezdeni, ami érthető. Tudja milyen a fiú és az előélete, nem éppen cukormázos. Miért engedne olyan hamar? 
Chase-nek különböző módon kell bizonyítania neki, illetve nem közvetlenül, hanem kitartásával. Előző barátja keserű szájízt hagyott a lányban, ezek után könnyű elfogadni döntését. Chase dolga pedig ezeket a sötét felhőket eloszlatni.
A lánynak is vannak sajátos apró hibái, de nem igazán tudok kiemelni kirívó dolgokat. Kedveltem, s ez lényegesebb volt számomra.

Chase édesapja korán elhunyt, 17 éves korában. Fiúk számára ez az egyik legnehezebb időszak, hiszen se nem férfiak, de már nem is fiúk. Szükségük van egy apa személyre, aki segíti őket, átsegíti a problémáját. Egy ekkora trauma nehezen feldolgozható, van akinek sikerül, van akinek kevésbé. Chase az utóbbi. Inkább a pillanatnyi felejtés mámorát választja, míg már teljesen függővé válik és szétcsúszik korábbi életéhez képest. Édesanyja segíti át, amennyire bírja, így kerül egy új közegbe, új helyre, új iskolába. 
Nikkiben megtalálja azt a személyt, aki tökéletesen kiegészíthetné, bár a lány nem könnyű préda ahogyan az előző lányok. Megtanulja milyen megküzdeni valaki szeretetéért, bizalmáért.

A könyv második fele viszonyt bumm. Nekem hatalmas érzelmi erőre volt szükségem, főleg, mert egyes stádiumait, részeit sikerült személyesen átélni. Amit Chase végül átélt, ismertem oly módon, hogy van akivel hasonló történt és több tíz év után sem tudta rendesen feldolgozni és egész hátralévő életében kísérti az, ami történt. Egyértelmű, jobban sokkolt, mint kellett volna. Chase-el teljes mértékben együtt tudtam érezni és úgy bőgtem, mint egy kislány.
Nem, nem fogom leírni mi történt, engem teljesen padlóra küldött. 

Az egész történet érzelmi bomba volt számomra. Hihetetlenül sokrétű, mélyreható a sztori. A halál különböző formái, tragédiák és azoknak a feldolgozásai. Az ember legváratlanabb rémálmainak megtestesülése egy könyvben. 
Nagyon szépen van megírva, izgalmas és egyben keserédes könyv. Nagyon meghatott és ha össze kellene foglalnom, azt mondanám: szívet tépően gyönyörű.

Egy dolog miatt picit mérges vagyok, ez a Brittney féle rész, főleg, mivel a lány nem lett a szívem csücske. Egy kicsit felhúztam magamat, viszont van egy pont, amikor engedni kell és el kell engedni érzelmeket. 

Azt tudom mondani, hogy egy gyönyörű szép szerelmi történet, számos érzelmi hullámmal, helyesebben hullámvölggyel és arról, hogyan tud valaki kimászni élete csapdájából.

Mindenkinek ajánlom, aki éppen egy édes, mégis szomorkás történetre vágyik, tele az élet finomságaival.

Nyereményjáték:
Chase Walker egy nagyon tehetséges amerikai futball játékos és a regényben is elég sok szó esik erről a játékról. Így mi is úgy döntöttünk, hogy ez a sport lesz a nyereményjátékunk középpontjában.
Minden blogon egy-egy híres amerikai futball csapat logóját fogjátok látni. A feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik csapatról van szó, és az elnevezésüket írjátok be a rafflecopter megfelelő mezőjébe.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.



Blogturné állomásai:
November 1 - Kelly Lupi olvas
November 3 - CBooks
November 5 - Deszy könyvajánlója
November 7 - Insane Life
November 9 - Dreamworld
November 11 - Media Addict
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése