Ads

Millie Marotta - Állatok királysága (színező)

A Libri kiadó gondozásában jelent meg Millie Marotta új színezőkönyve felnőttek számára, az Állatok királysága. Lenyűgöző grafikája és aprólékos vonalvezetése szemetgyönyörködtető.
Most öt blogturnés állomáson keresztül velünk együtt színezhettek és ha játszotok, akár nyerhettek egy példányt a könyvből.

Millie Marotta


Állatok királysága


Kiadó: Libri
Műfaj: színező
Kategória: fantasy
Megjelenés ideje: 2015
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Abody Rita
Oldalszám: 96
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789633107157
Pont: 5/5
  Ez a varázslatos színezőkönyv hetek óta vezeti az Amazon sikerlistáját és szinte minden jelentős könyvpiacon megjelent már.


MERÜLJ EL AZ ÁLLATOK ÁLOMSZERŰ KIRÁLYSÁGÁBAN

Millie Marotta, a könyv illusztrátora Walesben nőtt fel, növények és állatok színpompás társaságában. Jelenleg tengerparti stúdiójában él és dolgozik, és az őt körülvevő csodálatos vadvilágból meríti inspirációját.
Most bárki személyessé teheti az alkotó gyönyörű rajzait, és megalkothatja saját elképzelése szerint az állatok királyságát. Íme, a növények és az állatok tökéletes világa, amely felfedezésre vár: a kicsiny bogárkától amelynek szárnya szivárványos színekre áhítozik , a hatalmas bálnáig, amely a mesés óceáni mélységeket járja. Nincs szükség semmi egyébre, mint tollakra, ceruzákra és egy cseppnyi képzelőerőre.

Második színezőmet tartottam kezemben és egyszerűen meseszépnek tartom ezt a könyvet. Sajnos időhiányában kevesebbet színeztem, mint szerettem volna, de ennek ellenére szépen haladtam.

Emellett kezd rituálévá válni, ha színezek, kötelezően valamilyen romantikus sorozatot teszek be, s a történet egyszerűsége miatt kevésbé izgulok rajta, közben természetesen csöndesen színezgethetek. 
Imádom így csinálni. Ezúttal a The Paradise (magyarul Hölgyek öröme) című BBC minisorozatra esett választásom és szinte az egész első szériát így néztem végig. 
Igazán színesen. :) 
Második széria is hasonlóan lesz megnézve, már most tudom. Egyszerűen olyan hangulatot teremt, ami páratlan, ráadásul teljesen magával ragad a két dolog, főleg, ha túlspilázod, ahogyan én is tettem, ugyanis karácsony illatú illóolajat égettem. Minden érzékem kiéleződött, közben megnyugodott.

A színezőről. Hiszen itt nem tudok főszereplőkről írni, nem tudom megmondani melyik állatos rajz negatív figura, mert mi alkotjuk olyanná, mint szeretnénk. Rajzok nehézségi szintjét tekintve, vegyesen vannak benne, akad amelyik nagyon aprólékos, ám számos kevésbé aprólékos darab is megtalálható. Ha pedig valaki hasonlóan csinálja mint én, néha részletes darabokból is kevésbé részletes figura lesz. Végső soron ez az emberek egyedi, saját könyve, amibe más nem nyúlhat csak úgy. Ez a mi fantáziánk. 

Nem tudom voltál esetleg már úgy könyves karakterrel, leírta az írónő, ám számodra elfogadhatatlan volt, ezért fejedben minduntalan más jelent meg. Na itt pont ez történik. A színező csak mankót ad, amit vagy kihasználsz, vagy nem. Minden rajtad múlik, olyan szinten, esetleg máshogy rajzolnál valamit, egyszerűen kijavítod olyanra. Nem tudom találkoztatok már a híres átrajzolt gyerekszínezőkkel, személyes kedvenceim, pont azért, mert egy ártatlan és gyermeki rajzot néhány tollvonással horrorisztikussá lehet tenni, csak a saját fantázia határait kell átlépni. Ezeknél is így van. Nincsenek színes motívumok, előre meghatározott színekkel, ha nálad lila a nap és sárga a fűszál, akkor így van, minden képzeleten múlik.

Visszatérve. Az állatok szövevényes mintázata mellett rengeteg apró növényi motívumot találunk, vannak oldalak, ahol inkább a növényi természet dominál semmint az állati. Persze egyik a másik vonzata. Különösen imádom azokat a képeket, ahol a növények alkotnak meg egy állatott, szimbolikájuk és tekintve szimbiózisukat gyönyörű képet alkotnak.
Sok helyet kap a saját kreativitás, a rajzoló ösztönzi a színező másik oldalán ülőket, hogy folytassák rajzait, egészítsék ki, sőt, ha olyan kedvük van, rajzoljanak saját motívumokat.
Igazából sok egyszerű motívumra épül a könyv, ezért ha valaki rászánja magát és picit konyít a rajzolás tudományához, akkor gyorsan tud érvényesülni a színezőkönyvben.

Sok ismerősömmel beszélgettem, vajon mi a színezők titka. Igazából a bennünk élő gyermeket hivatott előidézni, azonban számos más járulékos érzést, érzelmet vált ki. Belőlem a nyugodtságon kívül észrevehetően több érzelmet húz ki és érzékenyebbé válok, mint más pillanatokban. Rendszeresen elérzékenyülök a s rorozatokon, azokon is, amin egyébként soha. Talán így jön ki a végső stressz, mindenesetre nálam nagyon jó hatása van a színezésnek.

Nyereményjáték:

Ha már állatok, akkor barangoljunk mi is el az állatok világában.
Ezúttal nincs más dolgotok, mint kitalálni milyen állatok rejtőznek a különböző állomásokon. persze amennyire egyszerűnek hangzik, nem az. Egy kis nehezítése lesz számotokra, találós kérdések formájában bújkálnak.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Fűben csúszik,
Fűben mászik,
Vízben siklik,
El nem ázik.


Blogturné állomásai:
11.13. - Kelly&Lupi olvas
11.16. - Szembetűnő
11.19. - Deszy könyvajánlója
11.22. - Insane Life
11.24. - Dreamworld

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése