Ads

Nicolas Barreau: A világ végén megtalálsz


A nő mosolya és az Álmaim asszonya könyvek kedvelői nagy örömére, a Park Könyvkiadó jóvoltából megérkezett hazánkba Nicolas Barreau harmadik könyve is, A világ végén megtalálsz! A Blogturné Klub hat bloggere mutatja be Nektek a könyvet, érdekességekkel, idézetekkel. Ha a turnéval tartotok, és részt vesztek a nyereményjátékon, megnyerhetitek a Kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét!


Nicolas Barreau


A világ végén megtalálsz


Kiadó: Park kiadó
Kategória: romantikus, kortárs
Megjelenés ideje: 2016.
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Fodor Zsuzsa
Oldalszám: 244 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
A nő mosolya és az Álmaim asszonya után A világ végén megtalálsz a szerző harmadik, magyarul megjelenő könyve.
Egy fiatal galériatulajdonos egy nap szerelmes levelet kap egy titokzatos hölgytől, aki Principessa néven írja alá a leveleit. Ki lehet ő?

Habkönnyű szerelmi történet a szerző kedvenc színhelyén, Párizsban.


Első Barreau könyvem, amit elolvastam az Álmaim asszonya volt, ami meggyőzött, hogy kiválóan tud írni. Szeretem a stílusát, lassú, művészi elemeit és úgy vélem igen minőségien ír. Nem csalódtam benne, csak úgy, mint a másik könyv esetében, gyönyörű érzelmi világa van a Világ végén megtalálsz könyvnek is, emellett kifinomult az ízlésvilága. 

Általában a rövid könyvekkel az a bajom, hogy nem tudják jól kifejezni magukat az írók, összecsapottak, gyorsak az események és számtalan másik ok szokott visszatántorítani tőlük. Ennek a könyvnek a mérete is csalóka, kicsi könyvecske, egyből azt gondoltam: oh, ennyibe alig fér bele valami. Erre Barreau rácáfolt, csak a lényegre koncentrált, elmondta amit el akart, semmi körítés vagy mellébeszélés, csak amire az olvasó vágyik.

Térjünk rá a történetre.
Jean-Luc Champollion első szerelmes levele kész katasztrófát okoz, egész lelkivilágát megtöri, ő traumának éli meg. Később, felnőttként nőket hajtja nők után és élete tele van lelki megpróbáltatásokkal. Nagy valószínűséggel a nőkkel való viselkedését vissza lehet vezetni első csalódásához, ami után úgy érezte, inkább nem akar kötődni senkihez. Akiket meg választ, mint kiderül, szépek, csak éppen más szempontból problémásak, bár nincs szándékában egyikkel sem megállapodni. 
Aztán egy csapásra megváltozik élete. 
Különös levelet kap, amiket nem tud szó nélkül hagyni és válaszol rájuk, szép lassan beleszeret az íróba. Lelkesen kutatja ki lehet a rejtélyes hölgy, akit ismer és mégsem, melyik szeretője, múltjának egy darabja lehet a hölgy. Hamar kiderül rossz helyen keresett...

Jean-Luc karaktere tipikus csalódott férfi karakter és abszolút nem látom úgy, hogy a nőket csupán hobbiból váltogatja naponta, sokkal inkább, nem tartja magát nagyra. Úgy véli ő csak egy szürke kis hamu, más fájdalmának enyhítésével talán ő is enyhül. - Amíg így tekint a világra, nem képes kilépni a saját kis megszokásából.
Principessa ebben hoz újdonságot életébe. Nem követelőzik és nem akar tőle semmi különöset, kizárólag színtiszta szeretetet. A lányt szerintem a férfi esendősége fogta meg, belelátott a külső mögötti belsőbe és vonzotta őt. Színtiszta igaz szeretet jött át minden sorából, ez varázsolta igazán különlegessé a könyvet.

Van a történetnek egy másik sajátos alaphangulata, kissé melankolikus, keserédes, semmiképpen nem depresszív, inkább olyan elfogadó. Jean-Luc nem a vidámság példaképe, viszont lassan megtanulja értékelni azokat az apróságokat, amit előtte nem tudott, a levelek új értelmet adnak életének. Eleinte egysíkú mederben folyik a könyv, néhány egyéjszakás, megkeseredett feleség, depressziós barát majd minden megváltozik és ezzel együtt a férfi karaktere változásnak indul. A negatív és inkább elfogadó karakter helyett egy bizakodó figurává válik és ez nagyon szimpatikussá tette.

Másfelől a könyv megfogalmazása és leírása lenyűgözött, sokszor nem tudtam eldönteni a modern korban játszódik vagy sem, egyedül a mobilok és utalások bizonyították, hogy jelen kori a történet. Másfelől akár egy kora XX. századi Párizsban is el tudnám képzelni. 

Nem egy bonyolult cselekményszálú könyv, viszont érzelmileg dús és leírása kiváló. Ha valaki könnyed romantikára vágyik, bátran ajánlom ezt a könyvet olvasásra. Bájos története van és igazából kellemes lágy zene mellett valóban megnyugtató olvasmány.

Nyereményjáték:

Nicolas Barreau A világ végén megtalálsz c. regényében is a csodálatos Párizsba kalauzol bennünket, ráadásul a modern francia művészetbe is betekintést nyerhetünk. A turné nyereményjátékán egy kis művészettörténeti barangolásra hívunk Titeket. Minden állomáson találtok egy rövid információt egy-egy francia alkotóról (természetesen, az irodalom sem maradhat ki). A feladatotok, hogy az információk alapján kitaláljátok, kiről van szó, és nevét beírjátok a rafflecopter megfelelő sorába!

Figyelem! A nyereményjátékon csak a minden állomáson helyen válaszolók vesznek részt! A sorsolást követően a nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben újrasorsolunk. A Kiadó csak magyarországi címre postáz.


17. századi francia író és költő. Noha írt verseket és színműveket, mégis állatmeséi tették őt népszerűvé. Hazánkban 1922-ben jelent meg összes meséje Vikár Béla fordításában. Máig legismertebb meséi A tücsök és a hangya vagy épp A róka és a holló.

Állomások listája:

02/29 Deszy könyvajánlója
03/02 Zakkant olvas
03/04 Szembetűnő
03/06 Dreamworld
03/08 MFKata gondolatai
03/10 Insane Life
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése