Ads

Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj

Az Athenaenum kiadó jóvoltából folytatódik Sherrilyn Kenyon Sötét vadász történeteiről szóló sorozata. A Bűnös éj két újabb szereplőt mutat be, Alexiont és Dangert, akik mind a ketten Acheront szolgálják.
Mostani blogturnéban hét blogger, hat állomáson mutatja be a könyvet, valamint számos, a könyv világához kapcsolódó érdekességet olvashattok.
Játszatok velünk és ha szerencsétek van, tiétek lehet a két nyereménykönyv egyike!

Sherrilyn Kenyon


Bűnös éj


(Sötét vágyak vadásza / Sötét Vadász 8.)
Kiadó: Athenaenum
Kategória: romantikus, fantasy
Megjelenés ideje: 2016.03.31
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Goitein Veronika
Oldalszám: 336 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
A Sötét Vadászok birodalmában még a halhatatlan rosszfiúknak is be kell tartaniuk a becsületkódexet: Nem árthatsz az embereknek. Nem szívhatsz vért. Nem lehetsz szerelmes.
Néha egy-egy Sötét Vadász mégis azt hiszi, hogy ő a Törvény fölött áll. Ekkor jövök én. Hogy ki vagyok? Az, akitől még a rettenthetetlenek is félnek. Ha megszeged a törvényt, az én haragom sújt le rád. Az én szívemet nem lehet meglágyítani. Könyörtelen vagyok, nincsenek érzéseim.
Legalábbis ezt hittem, amíg nem találkoztam egy Sötét Vadásznővel. A neve Danger. Veszély. Ez nem csupán a neve, hanem maga az élete. Nem bízik bennem, de nem hibáztathatom ezért. Egyedül ő tudja, miért jöttem: hogy bírája, esküdtszéke és valószínűleg hóhéra legyek a barátainak. Csak Danger segíthet, hogy néhányuk megmeneküljön. Nélküle mind meghalnak.
Dangereuse St. Richard halálos őrület a számomra. Van benne valami, ami feléleszti rég halottnak hitt szívem. De a gonosz elleni harcban az emberiség egyetlen reménye, ha teljesítem a kötelességemet. Ám hogyan tehetném, ha ezzel fel kell áldoznom az egyetlen nőt, akit valaha szerettem?

Tetoválásaim: Acheronom és a
Sötét Vadászom ♥
Először azzal kezdem, amit sokan tudhattok már, méghozzá, hogy eléggé nagy Kenyon rajongónak tartom magamat. A legtöbb megjelent könyvét olvastam és néhány kötetet leszámítva teljes a gyűjtemény angolul és persze magyarul is.
Ezt a mostani részt, a Bűnös éjt eddig háromszor olvastam, és most kiadom magamból. – Hehe 
Egy rajongó vallomása avagy - Kérek egy kis kekszet! :D

Kenyonhoz híven ismét számos utalást találunk a későbbiekre nézve. - Ha eddig nem tudtátok, akkor most elárulom, Kenyon szeret a sorok között utalásokat elrejteni, esetleg leír dolgokat, mintha nyilvánvaló lenne, csak utólag csapunk a fejünkhöz, hogy tényleg írt erről. Legjelentéktelenebb kifejtés, karakter pedig általában kulcsfontosságú lesz.
Továbbá ha nem konkrétan beszélnek valamilyen esetről, nincs hozzá meg minden leírás, akkor kezdhettek gyanakodni.
Minden egyes újabb és újabb kötetben rejt el utalást, olyanokat, amik valami nagyobb dologra, csavarra vonatkoznak, ennél a könyvnél négyet biztosan találtam. Ha szemfülesek vagytok, akkor megtalálhatjátok őket. :)
Igazából a legjelentéktelenebb könyvnek is szerepe van az egész kenyon féle elme katyvaszban.

Hamar rá lehet jönni nem pusztán romantikus könyvet olvastok a Bűnös éj esetében, hanem mindenféle színes panteonnal összekevert fantasy világot. Az érzelmek vezető szerepet kapnak, miközben az univerzum és a különböző istenek már szövik következő ádáz terveiket. Mindenki egy bábú, más-más szerepben.

Alexiont ahogyan látom
Alexion egyik kedvenc „Sötét Vadászom”, ő az, aki a későbbi kötetekben folyamatosan fontos szerepet kap, gyakori látogató marad. Itt Acheron jobb kezeként jelenik meg és ebben a szerepében ismerjük meg jobban.
Szarkazmusával odacsap mindenkinek és pont ezért egy igazán kedvelhető figura. Ő története és a Bűnös éj szerelem volt első olvasásra, egyszerűen olyan alak, aki nem tud feltűnés nélkül megjelenni. Ráadásul vele együtt megjelenik a sok abszurd jelenet, jönnek a démonok és minden más, ami az apokalipszishez vezethet!
Hihetnénk róla egy hős, igazából egyáltalán nem az, miközben megment, ugyanúgy pusztít. Inkább átmenet a végletek között.
Kissé porhanyós és átlátszó, de imádom a pasit.

Dangert ahogyan látom
Dangernek komoly tartása van, egy idő után veszi Alexion ugratásait és megérti miért olyan Alexion, amilyen. Karakterileg erős, amire szüksége is lesz kibírni mindent, talpraesett és magabiztos, egyszóval igazi harcos nő!
Eleinte valamiért nem kedveltem, lehet hiszékenysége miatt, azonban hamar bebizonyítja ő nem hiszékeny, csak furfangos, s jó érvekkel meggyőzhető.

A történetben Alexiont küldi maga helyett Ash rendet tenni Sötét Vadászai között, látja, hogy baj lesz, inkább mást küld, aki jobb békéltető egy ilyen helyzetben. Alexion mindennel számol, csak azzal nem, hogy Danger szebb életben, mint amire emlékszik.
Itt jön a feladatának nehéz pontja. Hogyan győzze meg a Vadászokat, Ash nem daimon. Stryker eléggé jól ismeri Asht ahhoz, hogy mindenféle rossz váddal illesse és beállíthassa gonosznak. Már próbálkozott Apollomy felszabadításával, tudjuk, ez nem vezetne semmi jóhoz. A Vadászok félrevezetésével a tűzzel játszik, ha Acheron egyszer is bepipul, annak beláthatatlan következménye lenne.

Simit már ismerhetjük a korábbi kötetekből, a mindig cserfes 14 éves szintjén álló (amúgy 14 000 éves) démon lányt. Ha ő megjelenik, szem nem marad szárazon és most már kettő lesz belőle! Garantált démoni vigyorgásra ad ez okot.
Most is felvásárolja kedvenc QVC csatornája összes mütyürjét és BBQ szószával beteríti a világot! :) Mint tudjuk BBQ szósz nélkül nem élet az élet.

Kenyonnál sosem fekete vagy fehér a történet, inkább szürke minden, nála nincs igazán gonosz karakter. Strykert ezekben a kötetekben nem kifejezetten szerettem, mindig haragudtam rá, sőt egy darabig vártam mikor nyírják ki, ám későbbiekben nagyon megkedveltem. Egy kis mazohista pukkancs, de nem velejéig romlott. :3
Hiába szeretné szokás szerint valami turpissággal megfogni a Sötét Vadászokat, nem megy túl egy ponton. Inkább sakkozik, nem gyilkol esztelenül – és valljuk be, igazából megtehetné.
Bölcsen eljátszadozik a bábukkal és mivel tengernyi ideje van, szórakoztatja magát.

Oh Ash! Mézes fekete goth piskótám! Igen, kapunk némi bepillantást Ash dolgai közé, amikből egyre több lesz minden történettel. Kivételesen Artie (Artemisz) visszafogta magát, nem akartam máglyára dobni és meggyújtani véletlenül.
Acheron egyébként egyik kedvenc szereplőm a sorozat folyamán és nem pusztán az őt körülvevő misztikum az oka, hanem az emberisége, ami megmaradt még úgyis, hogy az, ami. Hideg és távolságtartása ad egy olyan kisugárzást neki, aminek nehéz ellenállni. – Tudtátok, hogy Kenyon eredetileg főgonosznak tervezte, ám annyira megkedvelte, végül ő lett a Sötét Vadászok vezetője?

Nem titok, hogy a kedvenc könyves pasijaim 5 első helyéből három Kenyon karakter, pontosabban Acheron az egyik az első öt helyezett között.

Savitar :3
A másik kedvencem pedig meglepő módon, Savitar. Savi néha már megmutatta magát, igazi valójában azonban még nem nagyon beszélt, leginkább, mint valami igazmondó bölcs olvashattunk róla és itt, igen ITT végre megjelenik úgy, mint csak Savitar. - Aki baráti tanácsokat ad.
Az ő karakterében megvan a misztikum, körüllengi valami éteri. Természetesen sosem szabad megfeledkezni, ő szintén egy eltűnt birodalom utolsó istenségei közül való.

Visszatérve Alexion drágasághoz.
Karakterileg imádom Alexiont, magabiztos, mégis megvan benne a sebzett lélek, ettől függetlenül nem adja fel. Legrosszabb helyzetben is tartja magát, küzd, hiába nincs semmilyen jövőképp előtte. Acheron egyik jobbkeze és prototípusa, amit kezdetek kezdetén elrontott. Azonban Alexion örül annak, amit kap, mert legalább lehetősége van valamilyen létformára.
Ezzel pedig megadja a történet morális mondanivalóját. A Sötét vadász történetek legtöbbször szélsőséges emberi eseteket ír le, lesznek kivételek, ilyen Alexion, inkább egy hiba semmint, szélsőség. Benne viszont a küzdési vágy adja meg azt a pluszt, amitől kedvelhető karakter lesz.

Ha ezek után megkérdezitek, ajánlom a könyvet vagy sem, egyértelműen rávágom: NANÁ!
Fantasztikus könyv és fantasztikus rész és vérbeli Kenyon történet.
Esetleg nem olvastál még semmilyen kötetet a sorozatból? - Semmi gond, önállóan olvasható, mindent elmagyaráz és minden kötet más szereplőkről szól.

Mangákról és Kenyon többi könyvéről

A Sötét Vadászokhoz számos kiegészítő tartozik, mint novellák, mangák, spin-off kötetek és hamarosan megjelenik a színező is!

Dark Hunter manga 3. Talon&Ash
Eddig a Dark Hunter – Sötét Vadász alapsorozathoz négy manga feldolgozás jelent meg összesen, ami Kyrian könyvét (Éjféli vad) és Talon könyvét (Végzetes ölelés) dolgozza fel két-két kötetben.

Tervben van és ha pontosan érkezik, akkor jövőre, 2017. júniusában Acheron kötetének manga adaptációját is kezünkben foghatjuk.
Ezek jellegzetes japán stílusú mangák, rajzolásra is megegyezik a mangákkal.

Dark Hunters - CoN
Nick és Ash
A Sötét Vadász világhoz tartozik még egy spin-off történet. Alapvetően a Sötét Vadász sorozat több apró részre oszlik, mint a Vérvadász, Álomvadász, Hellchaser kötetek, azonban van egy Young Adult spin offja Nickről, aki szintén nem egy könnyű eset.
Eddig hét kötet jelent meg a Chronicles of Nick sorozatból, összesen 14 rész van tervbe véve.
Erről most nem írnék bővebben, mert CBooks saját állomásán fog nektek mesélni róla. - Ám ehhez is készült manga, méghozzá az első két kötet, az Infinity és Invincible lett összesűrítve, s ezt a történetet koreai hölgy rajzolta, ezért tipikusan koreai manga elemeket hordozza rajzolásban.

További két kép a mangákból:


Dark Hunters manga volt 3.
Dark hunters CoN manga - Infinity vol 2.

Ash és Simi a színezőből
(Saját színezés)
Ha pedig a rajzolt Sötét Vadászokból nem lenne elege valakinek és még mindig nézegetné őket, akkor van egy jó hírem!
Hegyezzétek azt a ceruzát, mert március 28-án megjelenik az első Sötét Vadász színező, limitált kiadásban. Ugyanaz a rajzoló csapat alkotja - a Dabel Brothers - mint akik az Acheron mangát foják, tehát, egy kicsit bele tekinthetünk majd a manga stílusába.
Miközben vártunk, kiadtak néhány színezni való rajzot, amit ki lehet otthon nyomtatni. :) 
Ha kedved támadt, itt van egy nyomtatható példány. :) - LINK

A Sötét Vadász világának történetein kívül más könyveket is írt Sherrilyn Kenyon.

Jó néhányan tudhatják, másik írói álnevén, Kinley MacGregor álnevén hazánkban már megjelent történelmi romantikus sorozatának számos kötete.
Történelmi romantikusai közül a skót MacAllister testvérek történetei (Vágyak vonzása, Lángoló szenvedély, A kitaszított, A fekete lovag legendája, A hazatérő harcos) olvashatók, valamint a két kötetes Tengeri farkasok - kalózos történelmi romantikus könyve szintén megtalálható magyarul (Csábítás mestere, Álmaim kalóza.)
Kis érdekességként megjegyezném, Kenyon furcsa tulajdonsága, majdnem minden kötete egyszer összefut és általában legalább egy Sötét Vadász szerepel benne. Nincs ez másként a MacAllister sorozattal sem, ugyanis az egyik mellékszereplő később Sötét Vadász lesz.

Másik nagy kedvencem, mi több, azt mondom legkedvesebb sorozatom Kenyontól a League sorozat. Könyves karakterek közül szívem szottya, akit rendszeresen emlegetek, ebben a sorozatban szerepel és a fent említett három közül ő a number one. - Fain

A történetek távoli jövőben, egy elképzelt univerzumban játszódnak. Valahol az univerzum kitaszított szegletében van egy mindenre elszánt csapat férfi, akik elhíresült fejvadászok, bérgyilkosok és űrkalózok. Ez koránsem ennyire könnyű.
Hiszen kik lennének a legjobb felkelők, ha nem a nemesi sarjak? - Majdnem minden szereplő herceg, híres családból származik, akikkel valami történt és az igazságtalanságot meg akarják torolni. Sokszor úgy jellemzem a történeteket, mint egy Disney hercegnő mese sok vérrel és bérgyilkossal.
A Sötét Vadász sorozathoz képest jóval hosszabb köteteket íródtak ehhez a sorozathoz, történetileg nem annyira komplex, mint a Sötét Vadász világ. Helyette sok politikai csatározást, elmebeteg pasit kapunk, szívük természetesen vajból van, ha a megfelelő ember szólítja őket.
Különösen, ha az a szív vajon volt sütve. – Mondták az Andarionok és kicserélték a táblát: emberhús kapható. :D

A sorozat részei:
Born of Night, Born of Fire, Born of Ice (megjelent még: Paradise City), Born of Shadows, Born of Silence, Cloak & Silence, Born of Fury, Born of Defiance, Born of Betrayal és hamarosan megjelenik a 10. kötet - Born of Legend címmel.

Ízelítő a Born of Night könyvhöz, íme a trailer:
 

Bevallom a Bellador és B.A.D. Agency maradt ki az összes Kenyon könyv közül, még nem mertem belekezdeni. Senkinek nem veszem el a kedvét, lehet nektek pont be fog jönni.
Bellador történetet Sherrilyn Kenyon és Diana Love együtt írják, ezért a két írónő ízlése keveredik. A története szintén démonos-paranomális történet, némi akcióval fűszerezve.
B.A.D. Agency egyik novelláját olvastam, igazi nyomozós jelenkori történet egy kis paranormális fantasy hozzáadásával. Nem volt rossz, de nem lett a kedvenc kötetem.

Hamarosan újabb sorozat fog megjelenni az írónő tollából és az első kötet, a Deadman’s Cross címet kapta, s ez a könyv szintén a Sötét Vadász világba fog becsatlakozni spin-offként, pontosabban a Hellchaser részekhez. Bár ahogyan Kenyont ismerjük, minden össze fog érni és mint Nick történetei, szorosan fognak kapcsolódni kiegészítőként a sztorihoz…

Remélem hamarosan Savitar kötete is megjelenik, de ha az megjelent, várni fogok Jadenre. :D – Ez bizony a Kenyon körforgás. :3 

Nyereményjáték

A mostani játékban Kenyonhoz hűen játszunk egy kicsit az elmétekkel. Kenyon írásaira jellemző, hogy legtöbbször a sorok között elrejt információkat, ezért mi is elrejtettünk dolgokat a játékban.
Minden állomáson találtok egy képet, ami az egyik Sötét vadász világból kedvelt karakter szobájáról készült. Mindegyik képen van egy, a szereplőre jellemző elrejtett tárgy, ami más, mint az előző képen. A Rafflecopterbe csak a tárgyakat kell beírnotok. (Például: az asztalon egy toll van, ami a többi képen nincs, akkor az van elrejtve. Rafflecopterbe beírjátok, hogy toll.)
Itt még nem áll meg a feladat. Ez alapján meg kell fejtenetek, hogy kinek a szobájáról készült a képsorozat.

Sőt, van egy másik kérdésünk is! Hol található ez a szoba? Maga a helynek a neve egy szó is egyben, ami mennyet jelent és ez a hely az atlantiszi mennyország. Nem mindenki juthat be ide könnyedén, csak a kiváltságos személyek képesek ide teleportálni. (NEM kötelező feladat, +2 pont)

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

A kép teljes méretben ITT tekinthető meg!




Állomáslista:
03.21 Insane Life
03.23 CBooks
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 megjegyzés:

  1. Azért megnyugodtam,hogy nem csak én vagyok Dark Hunter zakkant.;-)
    Nagyon szuper összefoglalót írtál.alig várom, hogy magyarul is olvashassam ezt a kötetet.:-)

    VálaszTörlés