Ads

Jamie McGuire - Viharos szerelem

A Maxim Könyvkiadó jóvoltából folytatódik Jamie McGuire Véletlen szerelem sorozata! A második kötet a Viharos szerelem címet kapta, melyben Erin és Weston megpróbáltatási korántsem érnek véget, tovább kell küzdeniük a felnőtté válás útján. Ezúttal hat blogger, hat állomáson teszi közzé véleményét és egyéb érdekességeket. Érdemes követni a turnét és játszani, mert három példány kerül kisorsolásra a kiadó felajánlásában.


Jamie McGuire


Viharos szerelem

 
(Véletlen szerelem 2.)
Kiadó: Maxim
Kategória: romantikus
Megjelenés ideje: 2016.04.28
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Béresi Csilla
Oldalszám: 160 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Erin volt a Blackwell Középiskola kitaszítottja, egy senki, akit gúnyoltak és kinevettek. De egy nap történt valami, ami mindent megváltoztatott. Egy súlyos tragédia olyan titkokról rántotta le a leplet, amire senki nem számított. Kiderült, hogy Erin a befolyásos Alderman család lánya. Így a lány pillanatok alatt egy sokak által irigyelt világba csöppent. Az új szülők mindent elkövetnek, hogy bepótolják az elveszett időt, és Erin semmiben ne szenvedjen hiányt. Erin boldogsága teljes: végre van egy igazi családja, ahol szeretik, és azt nézik, hogy mi a jó neki. Ráadásul Westonnal, gyerekkori szerelmével is minden tökéletesen alakul. Ez Erin utolsó éve a középiskolában, így minden figyelmét a továbbtanulás köti le. Eközben kiderül, hogy Weston egy művészeti egyetemre akar menni Dallasba, messze a szerelmétől. Így a végzős bál előkészületeit beárnyékolja a tudat, hogy a gimi után elveszíthetik egymást.
De nem ez a legrosszabb, ami történhet… Véletlenül Erin kezébe akad egy napló, mely egykori osztálytársáé, Alderé volt. A lány olyan titkokat fedez fel, amik megválaszolják minden kérdését, és azt is megtudja, amit sosem akart volna.

Német kiadás
Jamie McGuire könyvei nagyon le szoktak kötni és szeretem a karaktereit. Legtöbbször folyamatosan mozgó karaktereket alkalmaz, akik kitartóak és nem restek küzdeni valami olyanért, ami elsőre lehetetlennek tűnik. A sorozat első kötete érdekes volt, néhány instant megoldással nem értettem egyet, de a második kötet jobban tetszett.

Erin kiszakad megszokott családi életéből. Mindig érezte vele nem stimmel valami és mint megtudtuk, ő nem azoknak a gyermeke, akikkel felnőtt, hanem az Alderman család lánya. 
Eddigi életében ahhoz volt szokva, hogy mindenért keményen meg kell küzdenie és dolgozni, azonban most már nem muszáj neki tenni bármit is, hiszen gazdag.
Ez a gazdagság nem mindig jó. Ahogy pénzhez jut valaki, egyből megkörnyékezik hazugságokkal és kígyó módjára szaporodnak a rosszakarók.
Itt sem csupa öröm és vidámság az élete, rászakad megannyi más jellegű probléma.
Ezek mellett Westonnal kapcsolata kezd erősödni, de mégsem tökéletes. Úgy tűnt nekem, a lánynak hiányzik valami.

Olasz kiadás
A főhősnő, Erin a csöbörből vödörbe esetet éli át, amikor egyik családtól kiszakad és egy másikba esik. Egyik helyen nem érezte otthon magát annyira, másik helyen meg nem is ismeri a biológiai családját. Az egész baleset beárnyékolja ezt a titkot és úgy érzi Alder helyére lépett, s ez a felfedezés nyomasztja lelke legmélyén.
Weston hiába nyugtatja meg a lányt, folyamatosan stresszben él s ezen az sem segít, hogy hamarosan végezni fognak a suliban. A jövőjük csupa bizonytalanság. Néha elcsodálkoztam Erin még nem őrült bele.

Történetileg jobban tetszett ez a kötet, mint az előző. Erin számos lelki megpróbáltatáson esik át és helyt áll, amennyire csak lehet. Most áll az élet kapujában, hamarosan vége a középsulinak, kitalálhatná mit szeretne és egy lólépéssel keresztülhúzták minden számítását, mi több egész addigi életét. Amikor a középosztályból a felső krémbe esik, mindent lehet rá mondani, csak az összeszedett jellemzőt nem.
Ezekhez mérten szerintem teljesen normálisan reagált, ahogyan lehet várni egy ilyen szituációban.

Angol kiadás
Weston kiáll Erin mellett és támogatja, ahogy tudja. Noha ő is csinál butaságokat, hibáztathatnám, de úgy érzem a lánynak több időt és megértést kellene adnia. sokszor nem hallgatja rendesen végig a fiút, hanem elhamarkodottan ítélkezik felette.

Összességében egészen jó történet, kíváncsi leszek a folytatásra. Igazi rövid szösszenetek ezek a történetek és gyorsan olvastatja magát. Ha valakinek csak futólag van rövid ideje, akkor bátran ajánlom a könyvet. Rövid, velős és nem hiányoznak a McGuire féle csavarok. - kiszámíthatóak, de ütősek. 

Ajánlom a már rajongóknak, továbbá azoknak, akik szeretik a modern romantikus regényeket. Könnyed, mégis tartalmas kis olvasmány.

Nyereményjáték

Jamie McGuire tollából számos könyvet olvashatunk magyarul. A mostani játék ezért ehhez fog szorosan kapcsolódni. - Minden állomáson találtok egy idézetet, ami tartalmaz egy nevet, természetesen a név ki lesz pontozva. Nektek azt kell kitalálnotok, hogy melyik könyvből (pontos cím) származik az idézett szöveg és melyik név van kipontozva.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.


“………. mosolya őrületes volt, és igazán nemes lelkű fiú volt, de a szemét szerettem benne a legjobban. Azt hiszem, a szemébe szerettem bele, mielőtt még őbelé magába beleszerettem volna.”

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

04.11 Kelly és Lupi olvas
04.13 Dreamworld
04.15 CBooks
04.21 Insane Life
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése