Ads

Samantha Young: Into the Deep - Mély víz

A Könyvmolyképző jóvoltából jelenik meg Samantha Young legújabb könyve, az Into the Deep - Mély víz. Charlie és Jake szerelme lángolt, ám sajnos véget ért. Véletlen folytán ismét találkoznak, vajon fel tud lángolni ismét a régi szerelem?
Mostani turnéban hét blogger teszi közzé bejegyzéseit, néhány újabb információval kiegészítve. Mi több, ha játszotok, tiétek lehet a könyv egyik példánya!


Samantha Young


Into the Deep - Mély víz


(Mély víz 1.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Kategória: romantikus
Megjelenés ideje: 2016.04.21
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Molnár Edit
Oldalszám: 352 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Maradj fiatal! Élj veszélyesen! Szeress szenvedéllyel!
Charley Redford csak egy hétköznapi lány volt, amíg Jake Caplin meg nem jelent otthonában, az indianai kisvárosban, és meg nem győzte róla, hogy rendkívüli teremtés. Jake szinte már az első napon a mélyvízbe dobta Charley-t, és megígérte a lánynak, hogy kitart mellette. Ám később tragikus baleset árnyékolta be Jake életét, és a fiú gyorsan kievickélt a partra, magára hagyva Charley-t.
Négy év telt el azóta, és a lány végre úgy érzi, sikerült továbblépnie. Aztán Edinburghba utazik, hogy ott folytassa tanulmányait, és egy partin merő véletlenségből éppen Jake Caplinbe meg az új barátnőjébe botlik. A jó útra tért rosszfiú Charley bocsánatáért esedezik, aki ezek után egyre több időt tölt egykori szerelmével. Charley fegyverszünetet köt, és végül ráébred: egyre szorosabb barátság fűzi a fiúhoz.
Ahogy ők ketten közelebb kerülnek egymáshoz, újra fellángol közöttük a régi szenvedély, ami komoly fenyegetést jelent az életükre és a kapcsolataikra. Amikor a féltékenység és a vágy felüti pusztító fejét, Charley és Jake még maguknak is nehezen ismerik be, mit jelentenek egymás számára.

De ha sikerül is úrrá lenniük a helyzeten, semmi sem garantálja, hogy Charley még egyszer hagyja magát visszarángatni a mélyvízbe.

Először én egy urban fantasy sorozat kapcsán találkoztam Samantha Younggal és azóta szinte minden egyes megjelent regényét olvastam. Nagyon le tud nyűgözni, kicsit be is lopta magát a kedvenc írónőim bűvkörébe, azok közé, akiktől szinte bármit el merek olvasni.

Jake és Charley története nem a tipikus szerelmes történet. 
Az írónőre jellemzően mind a két főhős számtalan lelki traumát és megrázkódtatást élt túl, ám az egyik ilyen eset elválasztotta őket. 
Újrakezdéshez viszont joguk van az embereknek, azonban kétségtelen, vannak esetek, mikor a szív jobban fáj, s a megbocsájtás sem könnyű. Főleg Jake-ék esetében.

Jake új életet kezdett, másik barátnője van, Charley pedig próbálja túltenni magát a régmúlt eseményein. A fiú barátságot ígér, Charley elfogadja a felajánlott jobbkezét, de belül még mindig marcangolják a fiú iránt táplált érzések.
Az egyetem tele van új emberekkel, akiket a lány nem ismer, de a legjobb, hogy barátnője elkísérte az egyetemre, aki látva Charley állapotát és Jake-el kapcsolatuk alakulását, néha közbeszólt. Hiába szeretne a fiú csupán baráti viszonyt a lánytól, mi több a megbocsájtást, tudják mind a ketten ez lehetetlen.

A történet során két főhős vívódását olvassuk, ami így első hallásra talán elcsépeltnek hathat, szerintem nem az. Látszik a küzdeni akarásuk, ahogyan Charley próbál minél távolabb lenni a fiútól és új életet kezdeni mással. Küzd a magány és depresszió ellen, amik újra és újra előjönnek és Jake jelenléte ezen nemhogy nem segít, de még ront is rajta.

Jake számára ott van az új barátnője, egy lány akit láthatólag szeret, könnyen hiszi az ember már rég túllépett a régi érzelmein. Charleyról pedig alig tud valamit. A lány sokat változott, nehéz eseményeken van túl, s ezek átformálták személyiségét. Mélyen legbelül lehet az a naiv lány, viszont megtanult harcolni és kiállni önmagáért. - Ezek a tulajdonságai szimpatikussá tették a karakterét. Nem igazán szeretem a sírós női karaktereket, viszont Charley önmagában győz le minden bánatot. Nem próbál másnak megfelelni, csak önmagának, mindenből erőt merít, legrosszabb pillanataiban pedig mosolyog az emberekre. 

Jake karakterét eleinte nem kedveltem, a lány szemszögéből ő volt minden probléma okozója, úgy hittem a srác egy a sok átverős pasifajtából. Hamarosan körvonalazódott előttem, nem ennyire könnyű kettőjük kapcsolata. Más mélységekbe nyúlik és ennek nem azaz oka, hogy a lánynak ő volt mindene, hanem kedvessége, mások féltése karizmát ad neki.

Történetileg úgy írnám le, mint egy elválasztott pár szerelmi hullámvasútja. Egyszer fent, máskor lent - és ez a megfogalmazás tökéletesen tükrözi az ő kapcsolatukat. 

További karakterek szimpatikusak: Lowe, Claudia és Beck nagyon nagy segítségére vannak Charleynak, aki hiába "Szupercsaj", mélyen legbelül vérzik. A barátai tudják ezt, mindent megtesznek, hogy átsegítsék legmélyebb bánatán. Minden tiszteletet megérdemelnek.

Összességében tetszett a könyv, imádom olvasni a karakterrajzokat, amikor két ennyire különböző, mégis szerető emberről szól. A történet javarészt a kettőjük kapcsolatára helyeződik, hogyan lehet megbocsájtani, egyáltalán lehetséges-e a körülményeket tekintve.

Ajánlom a romantika kedvelőknek olvasásra, szomorkás, néhol vidám poénokkal frissítve. Nem a szokásos habos-rózsaszínű történet, mindenesetre megéri elolvasni. Nagyon szép történet egy párosról akik messzire eltávolodtak egymástól, az egyik megbocsájtást szeretne, a másik felejteni.

Samantha Young könyvek

Itthon kevésbé ismertek még az írónő könyvei. A Könyvmolyképző kiadásában olvashatjuk tőle a modern romantikus Dublin Street és London Road történetet. A sorozat egyébként most tart a 6. résznél.

Az írónőnek van egy másik, sötét oldala, amit a Warriors of Ankhban mutatott meg. Története lélekrablókról szól, akik ahogyan a nevük mutatja - lelkeket esznek. Mivel ez az emberek elpusztításával jár, ezért az Ankh harcosok próbálják őket megállítani. A két főhős természetesen a két oldalról kerül ki, ez okozza a bonyodalmakat.


Szintén közkedvelt fantasy sorozata, amit Samantha Young rajongók szeretnek, a Lunamorte történet. A könyvek farkas alakváltók életébe varázsolja olvasóit, ahol néha a kegyetlen valósággal kell szembesülniük. Caia nem akar hozzámenni a vezetőhöz, de végül az akaratnak meghajolni kényszerül... A karakterek egyediek és szerethetőek, bevallom, az írónő által írt könyvekből legkedvesebb férfi karakterem, Lucien a farkasok falkavezére. Emellett Caia, a női főhős roppant erős és harcos típus.

Ha még valaki fantasyra vágyik, van még egy sorozata, a Fire Spirits, ami nem túl gyakori lényekkel foglalkozik, méghozzá dzsinekkel.

Ezek mellett van egykötetes rövid novellája, története miatt szívem csücskébe tartozik a Dripp, Dropp, Teardropp. - Avery szülei meghaltak egy balesetben, őt egyedül neveli Caroline nénikéje, aki sajnos rákos lesz. Brennus az egyik kaszás megsajnálja a lányt és végül felajánlja, hogy segít, ha a lány hajlandó a feledés homályába veszni. Ritkán sírok egy könyvön annyit, mint ezen sírtam.

Nyereményjáték
A Mély víz jelentős része Edinburgh-i Egyetemen játszódik, ahol nagyon sok híres ember végzett, tanított. Mostani játékban az egyetemen végzett, tanított híres embereket kell megtalálnotok leírások alapján. Mindegyik kiemelkedő irodalom, tudomány esetleg építészeti téren.

A helyesen válaszolók között három darab példány kerül kisorsolásra.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

Mai híred Edinburgh-i Egyetemen tanult emberünkről:


Híres filozófus, aki tanult filozófiát egészen biztosan találkozott már a nevével.
Alapelmélete, hogy az emberi természet ideákra és benyomásokra épül, s az ideák benyomások alapján keletkeznek. Ő a vallást erkölcsi útmutatásnak vélte, és állította nincs bizonyíték, sem cáfolat Isten létére. 
Híres művei közé tartozik az Értekezés az emberi természetről.


Blogturné állomások:

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése