Ads

Mary Jo Putney - Fekete özvegy

A General Press Kiadó jóvoltából jelent meg Mary Jo Putney következő könyve, amely az Elveszett lordok sorozat hetedik kötete.
Mostani turnénkon négy állomáson ismerhetitek meg a könyvet és kalandozhattok velünk. Sőt, ha játszotok, tiétek lehet az egyik példány belőle!

Mary Jo Putney


Fekete özvegy


(Elveszett Lordok 7.)
Kiadó: General press
Kategória: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2016.
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Hajnal Gabriella
Oldalszám: 280 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Daniel Herbert egy londoni estélyen pillantja meg Jessie Kelhamet. A koromfekete, visszafogott báli ruha ellenére Jessie pillantásában valami sokat sejtetőt és valami ismerőset vél felfedezni. Találkoztak már vajon korábban is?
Az asszonyt rögtön a szájára veszi a város: karikatúra készül róla, amint halálos csókú özvegyként új áldozatra vadászik. Daniel nem tudja, hogyan viszonyuljon Jessie-hez, vonzza, ugyanakkor tart is tőle, úgy érzi, nem hozzá való. És bár a legszívesebben visszamenekülne orvosi hivatása védőbástyái mögé, úgy dönt, az összes kockázatot vállalva szívét adja a nőnek.
Maga sem tudja azonban mi vár rá: újabb és újabb titkok tárulnak fel Jessie korábbi életéből, a múlt árnyai mindig az asszony után nyúlnak. Lehet-e egyáltalán esélyük így a boldogságra?
Mary Jo Putney regénye finoman és érzékenyen ábrázolja azt, hogy két óvatos, a múltban sokat szenvedett ember is képes az újrakezdésre, és a régi fájdalmakat leküzdve boldog szövetségben élhet.

Az Elveszett Lordok sorozatból még csak egyet olvastam, azonban már akkor tudtam, nagyon bírom Putney stílusát. Később más könyvet is olvastam tőle és ez megerősítette, hogy nem fog csalódást okozni a többi könyve sem. A Fekete özveggyel is így vagyok, már elején megmondtam, jó lesz a könyv és igen, beváltotta a hozzá fűzött reményeimet.

Daniel orvos, aki egy szerencsétlenség következtében uraság lett. Nem kívánja magának ezt a részét az életnek, sokkal inkább mások életének megmentése hajtja az ifjú férfit, emellett a bajbajutottak megsegítése is nagyobb prioritást élvez nála, semmint a birtokigazgatás.
Aztán megpillantja Jessie-t, aki éppen most veszítette el második férjét. Jessie nevét szájára veszi a város, hiszen nem épp szerencsés, emellett nem röstellett egyből harmadik férj után nézni. - Ám nem is sejtik, Jessie élete mennyire nem volt könnyű. Szeretné megvédeni lányát, akit férje unokatestvére fenyeget, mert a lányon keresztül övé lenne a pénz és a hatalom. 

Daniel karaktere igazi úriember, néha talán az én ízlésemnek túl úriemberként viselkedett, de az adott helyzetben nem róhatom fel neki. Szeret másokon segíteni, ahol tud megsegít másokat és mi sem bizonyítja nemeslelkűségét jobban, mint ahogyan Jessie-vel bánt és lányát kezeli. A hölgy státusza nem igazán izgatja, lassan világossá válik, Daniel némileg a lázadó urak közé sorolható. Nem ért egyet szüleivel és inkább alacsonyodik le a köznéphez, semmint karba tett kézzel üljön babérjain - amit szintén megtehetne. Mindenképpen kivívta megbecsülésemet. 

Jessie a másik oldalon áll. Nem látja magát kifejezetten szentnek, sőt úgy véli kifejezetten Daniel ellentéte, viszont ha jobban megfigyeljük a két karaktert, szerintem egészen jól kiegészítik egymást. Daniel a kedves és megsegítő, Jessie pedig aki nem látja magát túl jónak. 
A múltja elől menekülő lány számos hibát vétett, igazából olyanokat, amik csak társadalmi szinten fekete foltok, valójában nem más, mint puszta önvédelem volt. Igyekszik jóvá tenni a múltját, de ez nem mindig tőle függ. Ugyanakkor ez vezeti a félreértések gubancába bele.

A könyv története érdekes: miként alakul két ellentétes személy élete, akik mélyen legbelül mégiscsak hasonlít egymásra. Egyikben az együttérzés van meg, míg a másikban a szeretet iránti éhség. Jessie-t soha nem szerették igazán, mindig felette törték a pálcát és utolsó férjét leszámítva nem számíthatott semmilyen kedvességre. Daniel pedig az a típus, aki adja a szeretetet, együttérzést és árad belőle a kedvesség, s ezek a tulajdonságai balcsamként hatnak a lány szívére.

Noha cím alapján a Fekete özvegy komornak tűnik, nem kell megijedni. Igazi Putney féle történelmi romantikust kapunk, ahol nem csak a szomorúságról szól a történet. Minden keserűségre édes méz a gyógyír.

Másfelől hangot ad a női bántalmazásnak, megalázottságnak, azoknak az érzéseknek, amik egy nőben felmerülhetnek. Jessie a bántalmazott, aki minden szenvedése ellenére magát érzi mocskosnak, valójában nem vétett semmi rosszat. Daniel karakterével ennek a megsegítésére ad választ, bátorítja a lányt és megmutatja az olvasóknak is, az áldozat nem elítélendő személy.

Összességében tetszett a történet, bátran tudom ajánlani azoknak is, akik még nem olvastak semmit Mary Jo Putneytől, nincs akkora átfedés, hogy zavaró lenne.

Mary Jo Putney

Az írónő New Yorkban született, egészen fiatal korától falta a könyveket. Eredetileg diplomáját angol irodalomból szerezte valamint ipari formatervezésből. Eleinte a formatervezési végzettségét hasznosította és számos városban megfordult, egészen 1987-ig, amikor kiadták első könyvét, amit hatalmas siker fogadott. Sikereit követően munkaidejét teljesen az írásnak szentelte, s ennek köszönhetően mára közel 40 könyv dicséri munkásságát.
Történeteire jellemző a kirívó magatartás megjelenése, úgy, mint a bántalmazás, alkoholizmus vagy a halál. 
Műfajilag a romantikus művei széles skálán mozognak, hiszen nem csak történelmi romantikusokat írt, hanem történelmi fantasy romantikusokat, ifjúsági fantasyt és kortárs romantikusokat is.
Jelenleg Baltimore-ban él, hűséges két és négylábú barátaival.

Hazánkban megjelent könyvei:

Selyem trilógia:
1. Selyem és árnyék
2. Selyem és titok
3. A selyemfátyol

Baráti kör:
1. Szikrázó szenvedély
2. Kanyargó ösvény
3. Megtalált boldogság


Davenport család:
1. Könnyelmű ígéret
2. Veszélyes vonzalom


Bukott angyalok:
1. Vihar és rózsák
2. Szirmok a szélben
3. Tánc a szélben
4. Különös találkozás
5. Megtört szivárvány
6. Tűzfolyó
7. A sors kereke


Menyasszony:
1. A néma virág
2. Porcelán menyasszony
3. Az elcserélt menyasszony


Őrzők:
1. Végzetes csók
2. Ellopott mágia
3. Bűvölet


Elveszett Lordok:
1. Elveszett szerelem
2. Egy igaz hölgy
3. Egy hamis hölgy
4. Egy hamis úr
5. Lányrablás
6. A kém szerelme
7. Fekete özvegy

Továbbiak:
- Egyetlenem
- Érzelmek körhintája
- Fortuna lánya
- Míg a halál el nem választ


Nyereményjáték
Az Elveszett Lordoknak immár ez a hetedik kötete, mostani játék is ehhez fog kapcsolódni.
Minden állomáson találhattok egy idézetet, ami a sorozat másik köteteiből származik, nektek pedig az a feladatotok, hogy kitaláljátok melyik kötetből idézünk.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

"Kislányként annyira elvarázsolták a harcos hindu királynőkről szóló régi mesék, hogy hindu származású unokafivéreivel együtt ő is elsajátította a hagyományos indiai harcművészet, a kalarippayattu alapjait."



A turné állomásai
04.07. - Deszy könyvajánlója
04.10. - Kristina blogja
04.13. - Szembetűnő
04.16. - Insane Life
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése