Ads

Brittainy C. Cherry: Lebegés - Az vagy nekem

Az Insomnia könyvek újabb sikertörténetet hoztak el nekünk. Tristan és Elizabeth gyönyörű szerelmi történetét olvashatjuk magyarul, Brittainy C. Cherry lehengerlő stílusának előadásában. A Blogturné Klub bloggerei is olvasásra invitálnak mindenkit, a megszokott bejegyzésekkel, extrákkal és nyereményjátékkal, amelyen 3 példányt sorsolunk majd ki.

Brittainy C. Cherry


Lebegés


(Az vagy nekem 1.)
Kiadó: Libri - Insomnia
Műfaj: romantikus, NA
Megjelenés ideje: 2016.
Fordította: H. Prikler Renáta
Oldalszám: 392
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Óva intettek Tristan Cole-tól. Azt mondták, kegyetlen, jéghideg, durva. Elítélték a múltja miatt. Ha csak ránéztek, egy szörnyeteget láttak, akinek bűnhődnie kell. Én tehetetlennek és dühösnek láttam, mert bennem is hasonló erők dolgoztak. Üresek voltunk. A múlt sebei a földre húztak minket, pedig mi lebegni szerettünk volna. Ő mennydörgés volt, én villámfény – soha nem volt még ilyen tökéletes vihar. Tristan csókja haragos volt, és szomorú. Bocsánatkérő és gyötrelmes. Nyers és valódi. Mint az enyém.

Lizzie és Tristan torokszorító szerelmi története éppúgy szól veszteségről és újrakezdésről, mint a bennünk rejlő démonok legyőzéséről. Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!

Úgy kezdem a soraimat, hogy az olvasás óta három embert vettem rá, hogy elolvassák, mert egyszerűen gyönyörű, művészi és lelkemre balzsamot csöpögtet. Szerelmes vagyok ebbe a könyvbe, minden egyes sorába és utoljára ezt a keserédes szájízt, amikor a gyönyörtől sírsz és nevetsz, utoljára a Soha határánál éreztem ennyire. Úgy tettem le a Lebegést, hogy az idei top 10. listámba egészen biztosan felkerül, nem a főszereplők miatt, hanem a története miatt. Megsimogatom az előlapot és biztos helyre felteszem, csak gyakorlott olvasóknak adom oda, akik értékelik a fájdalomnak ezen szépségét.

Tristant mindenki mogorva különcnek ismerte meg, aki felégette maga mögött a földet és bezárkózottsága miatt mindenféle rémképeket belelátnak tekintetében. Ha valaki megismerte volna, rájött volna, a világ iránt érzett gyűlölete a félelemből, elvesztésből és traumából eredt. Lelkileg sérült, elveszítette már a bizalmát az emberiségben, valamint a szeretteit. 

Lizzie hasonló traumákat élt át, megtört emberként évekig menekült a múltja elől, míg egy napon képesnek nem érezte magát ismét szembenézni rémálmaival, amik az otthonában rejtőznek. Traumáját nehezen dolgozza fel, különc szomszédjában pedig megtalálja azt, akivel megoszthatja traumáját.

A lány nyitottabb Tristánnál, emiatt könnyebben férkőzik a férfihoz, bár így is eléggé nehéz meccsnek tűnik. Egymás rémálmai összefonódnak és mint kép kirakós darabja illik egymásba. Megértik a másik fájdalmát, mit él át és át tudják segíteni a másikat a múlt rossz szellemein.

A történet csodaszép, megtört lelkek küzdelme az életben maradásért, legnagyobb sötétségben a fényt keresik, ami a másik félben rejlik.

Karakterileg imádtam a könyvet, Tristan nem a tipikus rosszfiú, akiket megszokhattunk. Inkább mogorva, de jó lélek. Lizzie egy anyuka, küzd gyermekéért és ez tartja benne a megmaradt lelkierőt. A társadalmi megítéléseket befolyásolják miként viszonyulnak másokhoz, amíg Liztzie képes beszélni problémáiról, Tristan a bezártságot választja, pont olyanok, mint egy láda és a kulcsa.

A könyv minden sorát imádtam, hiába vannak benne egyértelmű csavarok, néha klisés részek, nem vont le semmit a könyv szépségéből. Nagyon ritkán olvasok olyan művet, ami ennyire megérint, mint a két főhős, Tristan és Lizzie története. Esetleg aki átélt hasonlót, közelebb érezheti magát a Lebegéshez, ám enélkül is szerintem csodaszép történetet kapunk.

Ajánlom azoknak, akik szeretik az érzelmes, lelkizős könyveket, nem feltétlen a karakterek feláldozásáról beszélek, hanem az eseményeken, amiken átmennek. Szívből tudom ajánlani a romantika rajongóinak.

Nyereményjáték


A könyvben mindkét szereplő elvesztette élete szerelmét, gyászolnak, özveggyé váltak. Rengeteg írót megihletett már, hogy olyan karaktereknek találjanak szerelmet, akik hitték, hogy már nem lehetnek új emberbe szerelmesek. És mégis, szavakkal csodákat lehet létrehozni, szomorkodásból reményt lehet fakasztani.


A játék végén 3 példányt sorsolunk ki Brittainy C. Cherry: Lebegés című könyvéből, ehhez viszont minden pontot teljesítened kell a rafflecopterben. 4 író és könyv címet kell beírnod, amelyekben valamelyik főszereplő özvegy.


Állomáslista:

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése