Ads

Robert Thier: Storm and Silence


Robert Thier

Storm and Silence

(Storm and Silence 1.)
Kiadó: Magán (Smashword, Amazon)
Műfaj: felnőtt
Kategória: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2016
Fordította: -
Oldalszám: 596
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Freedom – that is what Lilly Linton wants most in life. Not marriage, not a brood of squalling brats, and certainly not love, thank you very much!
But freedom is a rare commodity in 19th-century London, where girls are expected to spend their lives sitting at home, fully occupied with looking pretty. Lilly is at her wits’ end – until a chance encounter with a dark, dangerous and powerful stranger changes her life forever...
Enter the world of Mr Rikkard Ambrose, where the only rule is: Knowledge is power is time is money!
Fanart
Tumblr, Dr.Doodles (credit)
A könyvre rendkívül magas pozitív értékelése miatt figyeltem fel, jelenleg a Goodreadsen 2797 értékelésnél stabilan 4,74-re értékelik, ami nem túl gyakori jelenség. Másik oka a könyv írója, aki történész és nem mellesleg férfi. Férfiak köztudott más aspektusokból írnak, mint a női írók, emiatt lényegesen érdekesebbnek ígérkezett a könyv, mint elsőre gondoltam. Gyorsan megvettem Smaswordön a saját változatomat és bele is fogtam az olvasásba.

Félelmetesen jó könyv! - “Knowledge is power is time is money.” 

Robert Thier történész, és ez minden oldalon látszik, mert a legapróbb részletig próbált korhű maradni. Nők helyzete teljesen reális, felfogásukban koruknak megfelelőek, főhős, Ambrose igen szigorú úriember, Lillytől ha már férfiként akar viselkedni, sokszor elvárja viselkedjen úgy.

Lilly gyűlöli nőiességét, dolgozni akar és a férfiak megbecsülését szeretné elérni a viktoriánus angliában, emiatt nagybátyja ruháiba bújva sokszor férfinak adja ki magát, pár napra börtönbe zárják viselkedése miatt. Rikkard Ambrose üzletember nem tud semmit a lányról, csak egy férfit lát, aki pont kapóra jön terveit illetően, így Lilly eléri egyik célját, férfias munkát végezhet. Ambrose élete korán sem mondható felettébb nyugalmasnak, támadják különféle oldalról, neki pedig sokszor utána kell járnia a dolgoknak. Lilly, aki álnéven dolgozik addig tud oldalán maradni és férfi ruhájában kiosonni, amíg Mr. Ambrose rá nem világít a tényre, hogy egy nő. 
Szerencsére Miss Lintont kemény fából faragták, addig idegesíti Mr. Ambrose-t, míg ő be nem adja derekát, egy idő után tudja, a nőt nem lehet otthon hagyni, mert akkor magától megy utána.
Számos izgalmas túrájuk után Lilly lassan beleszeret Ambrose-ba és ezt a legnagyobb titokban kell tartania, mert nem akarja elveszít munkáját.

Source: Mr. Selfridge 
Karakterileg rettentő erős könyv. Mr. Ambrose makacs, nem ismer irgalmat, mégis lappang benne valami emberségesség és megértés. Mélyen valahol szíve mélyén kedves ember, néha képes Lillynek megmutatni ezt az oldalát, számos alkalommal törődik a lánnyal és tudtán kívül utolsó csepp véréig védi Lillyt. Megbecsüli, noha nem minden alkalommal mutatja ki örömét, sokszor bosszús és a lány felbosszantja, tisztelettel néz rá és némán egyetért Lilly elképzeléseivel.

Lilly a szüfrazsett tagja, nőket buzdít az egyenjogúságra, szabadságra és egészen addig elmegy, hogy Mr. Ambrose kiküldi a nők lázadozásának leverésére, ő pedig még több olajat locsol a tűzre. Igazán humoros a karaktere. Ambrose komor, sokszor savanyúnak tűnhet, mellette Lilly sziporkázó gyöngyszem. Számos beszólásával és piszkálódásával mosolyogtatja az olvasót.

Önmagában ha a történelmi romantika, karakterek és a szüfrazsett téma nem lenne elég, két főhősünk számtalan kalandban vesz részt. Lilly elkíséri kihallgatásra, kémkedési útjaira Mr. Ambroset és folyton nyomában jár, ha a helyzet túl veszélye és le akarja rázni Ambrose Lillyt, szó szerint egy szobába kell bezárni a lányt, de még ez sem mindig segít...

Összegezve egy izgalmas, olvasmányos és viszonylag korhű könyv. Ebben a kötetben nincs semmi felnőtt tartalom, bármelyik korosztály olvashatja, nemtől és kortól függetlenül. Robert Thier igyekszik bármelyik nemnek izgalmas történetet szolgáltatni, szerintem sikerült neki. Egyetlen problémám volt a könyvvel, az pedig a függővég. Hogyan lehet az olvasókat ilyen véggel lógva hagyni? Hogyan! Ez felháborító!
Szívből tudom ajánlani minden angolul tudónak, aki kedveli az izgalmas történelmi romantikusokat, messze ebben az évben olvasott legjobb könyvem volt ez. 

Az író Facebook profilja:
https://www.facebook.com/RobThierHelmHead/
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése