Ads

Jennifer L. Armentrout: Oblivion 3 - feledés

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelent a közkedvelt Luxen sorozat Daemon szemszögéből megírt részeinek következő kötete. Most megismerjük az egész történet másik oldalát! - Ha olvastad és szereted a Luxen sorozatot, semmiképpen ne hagyd ki!


Jennifer L. Armentrout

Oblivion 3 - feledés

(Luxen 3,5.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Besorolás/műfaj: YA
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította: Miks-Rédai Viktória
Oldalszám: 280 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Senki sem ér fel Daemon Blackhez.
Amikor elszántam magam arra, hogy bizonyítsam az érzéseimet, komolyan beszéltem.
Katy soha többé nem kételkedhet bennem – és most, hogy túljutottunk a zökkenőkön, újra és újra fellobbannak köztünk a lángok.
Csakhogy még én sem védhetem meg a családtagjaimat, ha eltökélik, hogy kiszabadítják a szeretteiket.
Mindazok után, amiken keresztülment, Katy sem ugyanaz már, mint azelőtt. Még mindig változik, és fogalma sincs, mi lesz a folyamat vége. Lépésről lépésre fedezzük fel az igazságot, és amikor szembekerülünk a hibridek vizsgálatára és kínzására kiépült titkos kormányzati szervezettel, ráébredünk, hogy nincsenek határok.
A halál a mindennapjaink része lett. Onnan kapunk segítséget, ahonnan a legkevésbé várnánk, és a barátainkról is kiderülhet, hogy halálos ellenségeink – de nem fordulunk vissza.
Akkor sem, ha az eredmény örökre összetöri a világunkat.
Egységben az erőnk – és ezt ők is tudják

„Daemon és Katy igazi robbanókeverék… A könyv akciódús és izgalmas, lélegzetelállító és függőséget okoz.” — Jus Accardo, a Touch szerzője

Erre a részre vártam a legjobban, hiszen az egész Luxen sorozatban ez a kötet számomra a legkedvesebb és amin a legtöbbet tudtam sírni. Nagyon élveztem Katy szemszögéből és pont ezért vártam nagyon Daemonéból, kíváncsi voltam ő miként látta az egész helyzetet és a fájdalmat hogyan élte meg. 
Forrás

Nem csalódtam, olyat kaptam amit vártam, egyedül talán azért vontam le pontot, mert nem hatódtam meg annyira, mint Katy esetében, amikor kilátástalannak bizonyult minden. - Ettől függetlenül nekem sok pluszt adott a történethez, hiszen egy másik oldal megközelítéséből látjuk az egészet.

Dawson felforgatta az álló vizet és Dee is megtört, Daemon talán az egyetlen lelkileg még viszonylag kiegyensúlyozott tag az ikrek között, ám Katy mindenkinél nagyobb előnyt élvez. Úgy fogalmaznák, hogy ő a szeme fénye. Érdekes volt látni a kötődését és a sok ki nem mondott érzelmet megmutatkozni, amit mi Katy oldaláról nem láttunk tisztán. Sejtettük, de a gondolatok többet mondanak mindennél.
Valójában észrevehető a sok lelki súly alatt Daemon is megtört, hiába mutatja magát erősnek, rendíthetetlennek mindenki tudja ő is érző lény és legbelül ő is vérzik. A családi fájdalmak megviselik, humorizál, mégis érezni a belőle áradó fájdalmat.

Ez a könyv, amit mindig kritikus pontként hívok, itt válik két részre az öt rész, elsők az idilli kapcsolat és a másik kettő pedig a sötét komor megrázkódtatás története, ahol a főszereplők felnőnek. 
Vicces ahogyan Daemon szemében Luc csak egy taknyos kölyök, pedig a kezdetek kezdetén ő is az volt még. Sokat komolyodik, szemszöge alapján tisztán látszik hogyan változtatja meg az élet egy még mindig humoros, de sokkal bölcsebb Daemonná. Látja a lehetetlen küldetést, viszont tisztában van vele, ez lehet az egyetlen menekülésük és a túlélésükhöz vezető út. Lehet nem csak az övékhez, hanem az összes Luxenéhez.
Forrás

Igazából történetileg követi a könyv az alap Opál történetét, erre külön nem térnék ki. A végére kapunk egy kis Luc plusz részletet, amitől kedvem támadt elolvasni az ő történetét, amit előre vetít az alapján izgalmasnak tűnik.

Aki még nem olvasta az alap sorozatot, semmiképpen ne ezekkel a kötetekkel kezdje. Mivel az alap történeti szálat a fősorozat meséli el, ezért itt is kicsit kihagy a sztori, nem annyira élményekkel, érzelmekkel gazdag, mint Katy részéről, viszont ez érthető. Nem akarta Armentrout kétszer ugyanazt elmesélni, igyekszik fókuszálni Daemon oldalára és az ő véleményére építeni. 
Mint kiegészítő kötet érdekes, sok pluszt ad az alap Luxen sorozathoz és ezért rajongóknak mindenképpen ajánlom. 

Mindenképpen elmesélem, hogy Daemon Black bennem nem a borítón szereplő Pepeként él. Elsőként ebookban olvastam angolul, amikor kijött az újranyomás és nem kötöttem össze a borítóval. Katy és Daemon nekem egy teljesen más páros képében jelenik meg, talán ez így van jól, különben már sok könyvnél lett volna ugyanaz a főszereplő. :P

Összességében szuper kiegészítő könyv, amit bátran tudok ajánlani a Luxen rajongóknak, hiszen Daemon Black minden oldalt megédesít! - Jó, jó ha nem is édesít, de sokkal vidámabb olvasót varázsol az emberből.

Miért írt Armentrout külön könyvet Daemon Black számára?
Forrás Pinterest

Ha észrevettétek 4. kötettől megváltozik a cím választás, ráadásul dupla szemszögből olvashatjuk a sztorit. Armentrout úgy érezte ezen a ponton szükségessé válik mind a két szereplő oldaláról megírni a történteken, hogy érthetőbb legyen a könyv.

Ennek  változtatásnak kapcsán merült fel a rajongókban, hogy nem ártana egy Daemon oldaláról megírt és kiegészített rész, hiszen jobban megismernénk az első három történetet az ő szemszögéből. - Mi olvasók pedig ismerjük Armentroutot, megihlette a téma és újra átírta az első köteteket, kivágott belőle és hozzátett részeket, mert a rajongóknak kerekebb történetet tudott így adni.

Nyereményjáték

Egy dologban egyetértünk, Daemon Blacket könnyen meg lehet szeretni.
A borítókon szereplő Tóth Pepe és Tziotziosz Sztella egybemosódott Daemon Black és Katy Swartz képével, de számos külföldi könyvön viszontláthatjuk arcukat, ezek a könyvek legtöbbször itthon másik borítót kaptak. Mostani játékunkban minden állomáson különböző Pepés és Sztellás borítókat fogtok látni, legtöbb angol, néhány egyéb nyelvű is bekerült, ezeket ott jelezzük és a címeket természetesen kitakarjuk. Az írónő neve és a borító alapján könnyedén megtaláljátok őket, végül mi a magyar címükre leszünk kíváncsiak.
Segítség: a goodreads.com és moly.hu-n kezdjétek a címek utáni keresgélést.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




Állomáslista:
04.26 Dreamworld
05.02 Insane Life

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése