Ads

Jamie McGuire: Gyönyörű pillanat

A Maxim Könyvkiadó jelenteti meg a Könyvfesztiválra Jamie McGuire Beautiful sorozatának legújabb részét Gyönyörű pillanat címmel. Nem lenne teljes a sorozat America és Shepley szerelmének története nélkül! Kövesd végig a hat állomásos blogturnét, ha minden kérdése jó választ adsz, megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában.


Jamie McGuire

Gyönyörű pillanat

(Gyönyörű sorscsapás 2,6.)
Kiadó: Maxim kiadó
Besorolás/műfaj: New Adult
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította: Béresi Csilla
Oldalszám: 176 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Emlékeztek még Americára és Shepley-re? Az elmúlt évek egyik legsikeresebb könyvében, a Gyönyörű sorscsapásban ismerhettük meg őket. Itt az idő, hogy beavassanak titkaikba.
A pimasz Amarica Mason az egyetem első évében ismerkedett meg a romantikus Shepley Maddoxszal, és viharos gyorsasággal egymásba szerettek. A heves érzelmek pedig elhamarkodott cselekedetekhez vezettek, és amikor America másodszor is visszautasította a korai lánykérést, ki kellett találniuk, hogyan tovább, hiszen az elválás szóba sem jöhet, összeköti őket a lángoló szerelem. Egy romantikus esküvőn való részvétel azonban felébreszti a lányban a vágyat, hogy mégis igent mondjon, Shepley pedig elhatározza, tesz egy utolsó próbát. Izgatottan indulnak neki a szülők meglátogatásának, mit sem sejtve arról, hogy mind a ketten ugyanazt akarják, azonban a természet végzetes ereje közbeszól… Hatalmas viharba keverednek, és már nemcsak egymásért és a szerelemért, de a túlélésért is küzdeniük kell.


A Gyönyörű sorscsapás újabb érdekes könyvéhez érkeztünk. Shepley és America kapcsolatát már korábban megismerhettük, láttuk miként alakul sorsuk az előző kötetekben, ám mindvégig felszínesen mások szemszögéből olvastuk, ezúttal rájuk fókuszál a történet.

Tetszett a könyv, hiánypótló darabja a sorozatnak, kicsit mégis keveseltem. Egy novella hosszúságú könyv és emiatt nehéz hosszan kifejteni benne bármit, hiába ismertem már az előzményeket, jó lett volna folyamatosan olvasni a pár alakulását saját szemszögükből. Kissé szaggatott és ugrált a történet, ezt betudom a nagy átfogó történetnek, ahol inkább életük fontosabb történeteiket olvashatjuk.

Két főhős, America és Shepley összeszokott páros, évek óta együtt vannak, két kikosarazást megélt Shepley kezd reményvesztették válni és úgy érzi Americával elhidegültek. A történetet olvasva kívülállóként is érezhetjük a lány távol tartja magától Shepleyt és nem meri kimondani a legtöbb gondolatát, ami szívét nyomja, emiatt bizalma neki is megrendül. Novellaként két párosról szól, aki elhidegült és egy baleset miatt kell újra egymásra találniuk, felfedezni ismét másik iránt érzett szeretetüket. 

Tetszett a történet, hiába van pár negatívum a listámon, mint ugrál a szál és kevésnek tartottam egy picikét, talán több volt a klisé benne, mint szerettem volna, azonban kétségtelen ez inkább egy kiegészítő novella a komplett történet mellé. Semmiképpen nem ajánlom külön olvasmánynak, csak a sorozattal együtt lehet egésznek tekinteni. Apró lyukacskák hátrahagyott űrét az alap sorozat tölti ki igazán. Emiatt nem kezelem külön történetnek, nagy egész könyv kiegészítő eleme, amitől egy nagy történetet kapunk.

Két főhőst szerintem nem igazán kell bemutatni. Shepley Maddox mindig a nyugisabb unokatesó szerepét töltötte be, forrófejű unokatesói mellett ő a folytonos zen nyugodtság megtestesítője. Most látjuk igazán, miért Maddox. Megmutatja azt a rejtett énjét, amit eddig mélyen elrejtett és milyen, amikor őt is kibillentik nyugodt egyhangúságából. Shepley ökle ugyanolyan erős, mint a többi Maddox fiúé, de a szíve is pont annyira tud szeretni valakit. 

Minden egy tornádóval kerül helyre, legrosszabb időszakban mindenki megismeri a másik szívét nyomó problémákat, bánatot és megértik miért fontos neki a másik. Kissé klisésnek tűnhet, erre a részre céloztam feljebb, viszont ez a trauma tényleg képes másoknak a legfélelmetesebb álmainak megvalósítására, csak megvédhesse szeretteit.

Összességében érdekes kiegészítő novella, aki szereti a sorozatot, mindenképpen ajánlom a páros miatt és érdekes megismerni őket kicsit jobban. Külön nem annyira élvezhető, sok utalás van a többi kötetre, ha ezzel szeretne valaki kezdeni, szerintem mindenképpen olvassa előbb az alap sorozatot és úgy teljessé válik a kép. Élvezhető, rövid kis történet.

Tornádók Kansasben

A kansasi tornádókról elsőre könyveseknek először Óz, a nagy varázsló története jut eszébe, ahol a kis Dorothyt egy forgószél Óz birodalmába repíti. Vajon mennyi alapja van ennek?

Forrás
Hazánkban leginkább tubákat láthatunk, néha gyengébb forgószelek alakulnak ki, valójában az Egyesült Államok a tornádók hazája.
Amerikában gyakran hallunk pusztító tornádókról, amelyek leggyakrabban Oklahomában, Észak Texasban és Kansas területén alakulnak ki, ez a három leginkább érintett megye. 

Elmúlt 65 évben több, mint 4000 tornádót regisztráltak Kansas területén, ezek közül legpusztítóbb 1925. március 18-án csapott le, amit Tri-State Tornadonak (Három állam tornádója) neveztek el. Három államon keresztülsöpörve átlag néhány perc helyett órákon át tombolt és összesen 12 tornádó alakult ki.

A modern technológiáknak és megfigyeléseknek köszönhetően gyakran előre lehet sejteni kialakulásuk helyét, valószínűségét és mikor van a legnagyobb szezonja. Ilyenkor figyelmeztetést adnak ki tornádó veszélyre és egyre több megelőző óvintézkedést rendelnek el. 
Szerencsére a radaron hamar észrevehető a nagyobb erősségű tornádók kialakulása, ezért van idő figyelmeztetést kiadno és fedezékbe vonulni.

Kansasben gyakran látni tornádókat, azonban a statisztikákat megtekintve az is észrevehető, elmúlt évek alatt néhány halálos áldozat és sérült jutott több száz tornádóra. Átfogóan nézve a tornádó statisztikákat hiába az Egyesült Államok 4. leggyakrabban tornádó sújtotta állama, nincs benne a 10 legveszélyesebb tornádók által sújtotta területek között. A Fujita rendszerben, amit a tornádók erejének mérésére használnak, f5 a legmagasabb szint, Kansasben nagyjából 1000 tornádóból 12-14 f4-es, 2-3 f5-ös szintű.



Nyereményjáték:

Híres filmekből válogattunk, ahol jelentős kérdés a leánykérés, ahogy Shep életében is. Minden állomáson találsz egy képet, amit be kell azonosítanod, és beírnod a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Tehát a film címét kérjük, magyar vagy angol nyelven.

A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre jelentkezni a megküldött e-mailre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!




Állomáslista

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése