Ads

Brittainy C. Cherry: Tűzeső

A nagysikerű és felejthetetlen Lebegés után Brittainy C. Cherry írónő újabb történettel jelentkezett. A Libri Kiadó Insomnia Könyvek sorozatában most Logant és Alyssa sorsfordító találkozását és kapcsolatát ismerhetjük meg. A Tűzeső a Blogturné Klub 9 bloggerét is felperzselte, és bejegyzéseikben elmesélik, hogy mitől is volt annyira különleges ez a felemelő szerelmi történet.

Tarts velünk a turnén, ahol neked is esélyed van megnyerni a Libri Kiadó által felajánlott 3 könyv egyikét. Hagyd, hogy téged is magával ragadjanak az érzelmek, induljon a Tűzeső turné!



Brittainy C. Cherry - Tűzeső


Tűzeső


(Az vagy nekem 2.)
Kiadó: Insomnia
Besorolás/műfaj: NA
Megjelenés ideje: 2017
Fordította: H. Prikler Renáta
Oldalszám: 424
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Lángolt a lelke, és megperzselt mindenkit, aki túl közel került hozzá.
Volt egyszer egy fiú, Logan. Szerettem, pedig mindenben az ellentétem volt. Én táncoltam, ő mozdulatlanul állt. Ő mindig csendben volt, nekem szünet nélkül járt a szám. Neki meg kellett harcolnia minden egyes mosolyért, én azt sem tudtam, mi fán terem a komorság. És amikor megláttam a benne lakozó tüzet, már nem tudtam elfordulni tőle…
A hamuból új életre keltek, majd megint hamuvá égtek.
Úgy tűnt, nem illünk egymáshoz, mégis együtt voltunk az igaziak. Aztán egy elsietett döntés nyomán elveszítettem. Ez a döntés megváltoztatta az életünket. De néhány levegővétel, néhány elsuttogott hang, néhány pillanat erejéig ő is szeretett engem, szívből, igazán.
Logan és Alyssa története egy elátkozott szerelem torokszorító leírása. Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!

Az első Lebegés kötet teljesen lenyűgözött, letaglózott hihetetlenül szép stílusával és kimunkáltságával. A Tűzeső tetszett, teljesen más kategória, mint a Lebegés, egy közös vonás van a két könyv főhősei között: mind a kettő tragédiákat élt át és az élet legsötétebb oldalát ismerték meg...

Logan és Alyssa története két különböző emberről szól. Egyikük élete pokol, másikuké tökéletes lenne, de ez a tökéletesség sokszor már túl sok az emberek számára.. Alyssának a megtört Logan a legjobb barátja, akiért bármit megtenne, hogy jobb legyen neki. Logan édesanyja drogfüggő, Logannek is megvannak a saját problémái, számukra egyedüli reményük Kellan, akihez bármikor fordulhatnak problémáikkal. Vajon ez végleges kiút egy család részére?

Forrás: Goodreads
Minden barátsággal kezdődik. Logan számára minden Alyssa, az a barátja, akivel meg tudja beszélni élete minden problémáját, akár nőügyekről, vagy családi problémáról legyen szó. Lányt minden szempontból imádja, kisebb szentélyként tekint rá, akihez bármikor elmenekülhet, amikor a világ elkezd összeomlani. Néha Logan számára elviselhetetlenné válik az otthoni, szinte pokolként tekint rá, ahova hazamegy édesanyja fogadja gyűlölettel telve, mert Kellan a tökéletes bátyó, ő meg a szemét.

Minden megváltozik két főhős között, amikor valami más kezd kialakulni közöttük. Barátságuk elkezd bimbózni és kapcsolattá növi ki magát. Ezzel egy probléma van. Logan egész életét a szenvedés kísérte végig, csak azt látja, ha valaki szerelmes az nem más, mint igazi szenvedés. Alyssával megpróbált mindent tökéletesre vinni, viszont annyira negatívan tekint önmagára, hogy nem tud átlendülni a kétely elvetett magjain és ezek után minduntalan nő benne a félelem. 

Imádom Britainy C. Cherrytől ezt a könyvet is, gyönyörűen van megfogalmazva, számos rész lehetne sokkal alpáribb, viszont Britainy képes megfogalmazni magasztos, költőibb hangnemben a gondolatait. Egy egyszerű történetnek hatalmas színezetet ad a megfogalmazás, legtöbbször szívet sajdítóan szépnek találom könyvét.
Észrevehetitek egy csillaggal kevesebbet kapott, mint a Lebegés, ennek egyszerű oka van. A Lebegés szívszerelmem, nekem az a könyv szinte etalonná vált, valahogy nem tudta nálam felülmúlni azt a kötetet. Nem azt jelenti ez rosszabb lenne, csak egyszerűen nekem a Lebegés "AZ" imádott könyvem. :)

Forrás: pinterest
Jellemzően "Az vagy nekem" sorozatra a két főhős élete romokban van. Sokszor sírom el magamat könyveken, de annyira meghatódni, megérinteni kevés könyv képes, mint ez a könyvsorozat. A Tűzeső két főhősének különböző szempontokból rögös élete mélyen elgondolkoztatott. Bárkivel megtörténhet, hogy lecsúszik, mint Logan, ám nem mindenkinek van egy Alyssája, hogy a legmélyebb fájdalmaiból kiemelje. Kettőjük barátsága és kapcsolatában ez a bajtársi viszony a legszebb. Logan sokáig kételkedik önmagában, megalázták és életében azt éreztették vele, hogy csak egy darab kaki. Nehéz volt megértenem, amit tett, történt, de mégis ott volt a lelki megértés bennem, hiszen ha emberszámba vették volna legalább, nem ilyen lenne.
Legjobban Alyssa erős jelleme döbbentett meg. Igen ismerek ilyeneket, összeroppanás helyett továbbküzd. Alysaa ezt teszi, amikor legdrágábbnak hitt kincseit elveszíti. Bármennyire szomorú az életben való küzdésén ez mit sem változtat.

Összességében lenyűgöz a könyv stílusa, története és a karakterei. Rendkívül művészien van megfogalmazva s utolsó soráig érzelmekkel tarkított színes történet. Szól barátságról, szeretetről, szerelemről és az életről. Ez utóbbit azért emelem ki, mert a történtek bárkivel megtörténhetnek, bármikor. Brittainy C. Cherrynek ismét remek írását olvashatjuk, gyönyörű kifinomult stílussal megírva. Mindenkinek ajánlom, aki egy igazi lelkizős könyvet szeretne olvasni. - Ha pedig tetszett a Lebegés, akkor ezt a könyvet semmiképpen ne hagyd ki! 
A sorozat kötetei önállóan olvashatók.

Nyereményjáték:

A Tűzeső történet főszereplői ( Alyssa és Logan) barátokból válnak szerelmesekké, ám ez nem mindig egyszerű és könnyű út. Néha nagyon rögös is lehet, de közben nagyon csodás, és felemelő dolog és ez a helyzet nagyon sok írót megihletett már. A Blogturné Klub 9 bloggerénél találtok 1-1 leírást, amiből nektek kell rájönnötök, hogy melyik könyvre gondoltunk. A feladatod annyi lesz, hogy beírd a rafflecopter dobozba a könyv címét és szerzőjét. Ha helyesen válaszolsz minden blognál, akkor neked is esélyed van megnyerni a turné végén a 3 könyv egyikét!


Nem mindenkinek lehet olyan jó blogja, mint ennek a főhősnőnek és a pasija mindig felvillanyozza, hát nem király? - Minden a rossz szomszédi viszonnyal kezdődött, lassan kialakul közöttük valami több. Igazából második kötettől lehet párosnak nevezni őket, néhány vitát leszámítva végig szeretik egymást.
Szerintem azt mondom Katy pasija, Daemon a legfényesebben ragyogó könyves pasi, egyből tudjátok kiről van szó. A kérdésem pedig: Ki írta a könyvet és mi az alap sorozat utolsó részének címe?


Állomáslista:

03.27. - Angelika blogja
03.29. - MFKata gondolatai
03.31. - Kristina blogja
04.02. - Zakkant olvas
04.04. - Könyvvilág
04.08. - Insane Life
04.10. - Cbooks
04.12. - Dreamworld
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése